Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Vardar drži ključeve četvrtfinala

15.12.2002.
u 00:00

Ako rukometaši Vardara danas u svojoj dvorani ne izgube od Fibrexnylona, zagrebaši će se plasirati u četvrtfinale

KIEL - Rukometaši Zagreba ipak su napravili senzaciju pobijedivši u 6. kolu skupine D njemački Kiel (28:24), i to na njegovom parketu. No, da euforija ne bude prevelika, treba istaknuti da se Kiel suprotstavio zagrebašima samo s deset igrača. U odnosu na zagrebačku utakmicu, u kojoj je Kiel pobijedio, jučer nije bilo kružnog napadača Preissa te sjajnog krila Jacobsena. Na drugoj strani Zagreb je pak bio oslabljen neigranjem Banfre i Markovskog.

Početak je bio iznimno oprezan pa se na prvi pogodak čekalo pet minuta. Fritz je počeo odlično braniti, ali na drugoj strani nije zaostajao ni Matošević. Zagrebaši su održavali rezultatsku neizvjesnost sve do prve polovice prvog dijela igre, a onda su rukometaši njemačkog prvaka prvo otišli na tri, pa na pet pogodaka prednosti. U tim trenucima Zagreb je stalno igrao s igračem manje, a u napadu nije bilo rješenja za pokretljivu 6-0 obranu Kiela. I povrh svega, Fritz je sa sedam obrana ponovno bio koban za igrače našeg prvaka.

U drugom poluvremenu, nakon što je Zagreb zaostao četiri pogotka, Nino Marković, trener gostiju, krenuo je s obranom 4-2. Slično je pokušao i u Zagrebu, ali bilo je bez efekta. Međutim, ovaj put ta obrana bila je pun pogodak. Zaustavljeni su bili Bjerre i Lövgren, a Dominiković više nije bio tako dobar kao u prvom poluvremenu. Valter Matošević napokon je dočekao svoju sjajnu utakmicu. Branio je kao u najboljim danima. I kada se kvalitetno igra obrana, obično krene i napadu. Tako je i bilo. Zagreb je u napadu imao raspoloženog Hrvoja Horvata, koji je kao srednji vanjski postizao pogotke, ali i asistirao Lackoviću i Maglajliji.

Blaženko Lacković igra sve bolje. U drugom poluvremenu Fritz i Andersson bili su nemoćni pred njegovim projektilima. Senjanin Maglajlija odigrao je svoju najbolju europsku utakmicu u dresu Zagreba. Imao je s crte šut 7-7 i jednostavno je bio neuhvatljiv za obranu zebri. Vrijeme je napokon radilo i za zagrebaše, koji su poveli, prvo s pogotkom, pa sa dva prednosti. Nijemci su se počeli žuriti, a iz žurbe su često i griješili. Na kraju je pobjeda Zagreba mogla biti i uvjerljivija.

Zagrebaši su u četvrtfinalu Lige prvaka sve do današnje utakmice Vardara i Fibrexnylona. Ako Vardar ne izgubi u svojoj dvorani SRC Kale, onda će među osam najboljih zagrebaši. No, pitanje je s koliko će motiva igrati Vardar, koji je odavno ispao, a s koliko Fibrexnylon, čiji rukometaši moraju igrati na pobjedu koja im donosi četvrtfinale. Stoga će svi zagrebaši s nestrpljenjem čekati vijesti iz Skopja, a tko će biti posljednji sudionik četvrtfinala, znat ćemo danas oko 20.30 sati.(Ri-D.M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije