Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA U KOPRIVNICI

Varaždin u borbi za ostanak ide na noge 'sigurnom' Slavenu

Koprivnica: Zagrijavanje igrača NK Slaven Belupo i NK Osijek prije početka utakmice
Matija Habljak/PIXSELL
21.05.2021.
u 20:16

Iako je Slaven Belupo osigurao ostanak u ligi, tri momčadi se još uvije bore za očuvanje statusa (Varaždin, Istra 1961, Lokomotiva)

U posljednjem kolu Prve HNL (subota u 17:00 sati) zadnji Varaždin gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa, a trener Varaždinaca Zoran Kastel kaže da razmišlja isključivo o pobjedi.

"Nema nikakvih kalkulacija, moramo odigrati pravu, mušku utakmicu, ići na pobjedu i mislim da bi nas pobjeda trebala ostaviti u ligi. Samo spremni igrači mogu nastupiti. Svi znamo važnost te utakmice, u tom susretu nam je cijela godina", rekao je trener Kastel i dodao: "Analizirali smo suparnika, njihove dobre stvari pokušat ćemo anulirati, a njihove loše stvari pokušat ćemo materijalizirati u našu korist. Slaven Belupo je ekipa koja je starija, iskusnija, kompaktna, ali pokušat ćemo sve napraviti da se vratimo sretni u Varaždin".

 Momčad će prvi puta od kada je Kastel trener susret dočekati u karanteni.
"Idemo u karantenu u Ludbreg, da se igrači odmore, dodatno mobiliziraju i da zajedno i spremni dočekamo susret. Vuk i Pellumbi imaju manje ozljede, ali nadam se da će biti spremni za sutrašnje nadmetanje, kao i svi ostali igrači, osim ozlijeđenih Djoua i Horkaša. Pred utakmicu ćemo odlučiti o početnih jedanaest, jer samo maksimalno spremni mogu igrati ovaj susret", zaključio je Kastel.

Iako je Slaven Belupo osigurao ostanak u ligi, tri momčadi se još uvije bore za očuvanje statusa (Varaždin, Istra 1961, Lokomotiva).

 "Taj dio ne dopire do mene i djeluje mi jako daleko jer ne utječe direktno na nas. Ovo je sport i mi moramo ići na pobjedu kako bismo se na pravi način oprostili od ove teške, naporne i nimalo jednostavne sezone. Za nas ne postoji alternativni cilj osim pobjede u sutrašnjem regionalnom derbiju. Znamo kakva je situacija u njihovoj momčadi, ali mi smo fokusirani samo na sebe. Želimo rasterećeno i dinamično odigrati i s pobjedom završiti sezonu. Bit ćemo pravi i ostaviti srce na terenu za naš cilj kako bismo na odmor otišli sretni i maksimalno se motivirani vratili na pripreme za novu sezonu", istaknuo je trener Slaven Belupa Tomislav Stipić.

Komentara 5

RO
roland
20:24 21.05.2021.

Slavenu nije bitno, dakle Varaždin dobiva! Osijeku nije bitno, dakle Istra dobiva! Borba će biti na utakmici Rijeka- Gorica i Hajduk - Lokomotiva. Dinamo i Šibenik je nebitna utakmica. Dakle, samo su dvije bitne utakmice, ona u Rijeci i ona u Splitu. Ja bih rekao da Hajduk mora u Europu, a Istra ne smije ispasti. Sve ostalo je manje bitno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije