Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVRTLJIVI ENGLEzi

‘Varalica’ je postao genij!

Eduardo da Silva
AFP
17.09.2009.
u 15:57

Zaštitni znak novinara i urednika engleskog “The Suna” je senzacija. I nedosljednost do krajnjih granica. Prije deset dana bili su najžešči u napadima na Eduarda da Silvu.

Njegov pad u kaznenom prostoru u dvoboju Arsenala i Celtica u pretkolu Lige prvaka tjednima je punio naslovnice tog lista. I to najviše uoči dvoboja Engleske i Hrvatske na Wembleyju. Optuživali su ga kao da je u najmanju ruku opljačkao najvredniji londonski trezor, danima je bio za njih varalica te otočki neprijatelj broj jedan.

Čak je i predsjednik Uefe Michele Platini pokleknuo pred pritiskom Engleza i Uefina disciplinska komisija izrekla je Eduardu dvije utakmice neigranja. Da bi to u ponedjeljak, kao na pravom suđenju u Nyonu pred odvjetnicima i samim Eduardom poništili. Uefa je tako pokazala svoju neozbiljnost, ali barem je uvidjela pogrešku.

Sve pretvara u zlato
U četvrtak, nakon što je Arsenalu donio pobjedu u 1. kolu Lige prvaka i nakon što su topnici gubili u Liegeu protiv Standarda 2:0 “The Sun” je napisao:

- Ge-knee-ius. -

Da, zabio je gol lijevim koljenom koje je odmah poljubio, a taj je pogodak razveselio skupinu navijača koji su u Belgiji bili uz Arsenal. Da, Eduardo je veliki centarfor, koji na najneobičnije načine postiže uglavnom prekrasne pogotke. I ovaj s koljenom će sigurno ući u anale zanimljivosti. Dudu je napadač kojem je dostatna i samo jedna sekunda i u stanju je sve pretvoriti u zlato.

- Hvala Eduardu koji nas je spasio. Ali, svi mi znamo koliko on znači za našu momčad, koliko je vrijedan, a on postiže pogodak onda kada je to najvažnije. A to je odlika najvećih strijelaca. Svi smo dodatno sretni jer je prošao kroz velike muke i patnje - rekao je također strijelac u Liegeu, njegov suradnik u Arsenalovu napadu Danac Nicklas Bendtner.

Ključni Arsenalov igrač

Sada, kada je odjenuo majicu ponosnoga engleskog kluba, sada je taj naš Brazilac divan i krasan za engleske novinare. U tako kratkom vremenu je od "varalice" postao genij. Je li Eduardo bio sjajan povod za medijski rat uoči utakmice Engleza i Hrvata uoči Wembleyja? Mnogi će ustvrditi da su Englezi tu odigrali prljavo. I nije nemoguće, jer kao što je narod iznimno egoističan, takvi su im i novinari i mediji. Jer nemoguće je da su tako brzo zaboravili i promijenili mišljenje.

Za Eduarda da Silvu je pak najvažnije da cijela priča o njegovu padu u kaznenom prostoru Škota postaje stvar prošlosti, za vjerovati je da nakon svega više neće slušati zvižduke na engleskim stadionima. A osobno najvažnije je da igra sve više utakmica, da prolazi strah nakon teške ozljede koja ga je godinu i pol dana udaljila od ozbiljnog nogometa. I da potvrđuje da je jedan od ponajboljih napadača Europe.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
21:04 17.09.2009.

Od Flaka ništa novo: \"I nije nemoguće, jer kao što je narod iznimno egoističan, takvi su im i novinari i mediji.\" Flače, fleko VL-ove sportske redakcije, zapamti da najprije treba pomesti ispred vlastitoga praga!

Avatar Hemp
Hemp
18:38 17.09.2009.

\"Jer nemoguće je da su tako brzo zaboravili i promijenili mišljenje\". hehehe koja si ti budala majke ti.......ko je tebi dao novinarsku \"diplomu\"......nema pokvarenije i prevrtljivije nacije na svijetu od engleza englez ce uciniti nesto i onda ce se zakletiti da se nije ni rodio kad se to dogodilo..a lazu ko psi...to je jedina nacija na svijetu sto djecu u skolama uce da lazu....pa na njihovim ti osiguranjima za auto pise \"nikad ne priznaj krivicu\"...sami ti SLUZBENO kazu da lazes iako si ti kriv i znas da si prosao kroz crveno svjetlo i mozda ubio nekoga..... srbi su gospoda i olicenje postenja za engleze... (zivim u londonu vec 20 godina)

DR
draz
20:04 17.09.2009.

a nasi novinari su tako dosljedni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije