Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dušan Vujošević

Vapaj Beograđana: Hrvati, morate spasiti Cibonu

Dušan Vujošević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
15.02.2015.
u 11:12

- Još smo dobro i prošli kako je sve izgledalo, 17 razlike je još i pristojno - priznao je Slaven Rimac.

Košarkaš koji vozi BMW LeBrona Jamesa doveo je Cibonu u teški nokdaun, mladi zagrebački igrači grogirani su bauljali na svom parketu, a njihov trener Slaven Rimac širio je ruke ostavši bez ikakvih rješenja za nezaustavljive goste iz Beograda, a spas im je stigao od - stratega Partizana! Đentlmensku gestu povukao je srbijanski trener Dule Vujošević kada su njegovi beogradski crno-bijeli vodili 33 razlike (30:63).

Povukao je svog NBA veterana Aleksandra Sašu Pavlovića (31 godina, 17 koševa) na klupu i spasio Zagrepčane najgoreg poraza sezone, teške mrlje...

- Još smo dobro i prošli kako je sve izgledalo, 17 razlike je još i pristojno - priznao je Slaven Rimac nakon konačnih 64:81 (21:25, 7:25, 13:18, 23:13).

Odbio milijun dolara

Poraz od vječnog rivala bio je očekivan, pogotovo ako znate da ih predvodi NBA šuter, spomenuti Pavlović, koji je igrao u petorici s LeBronom Jamesom u Clevelandu (čak i danas vozi njegov više od desetljeća stari BMW 7 koji mu je prodao kad su igrali zajedno, nap.a), ali i Utahu, Minnesoti, Dallasu New Orleansu, Bostonu, Portlandu...

Štoviše, radi se o igraču koji je nedavno odbio unosni ugovor od milijun dolara za angažman u Kini, te pristao za 200 tisuća eura igrati u Partizanu.

Njega novac više ne zanima, samo je u NBA-u zaradio 20 milijuna dolara, a sad igra kako bi pomogao prvoj ljubavi, crno-bijelima.

- Znam u koliko je teškoj financijskoj situaciji Cibona, da ste ostali bez trojice solidnih igrača. Želim Ciboni da se što prije uspije financijski stabilizirati, jer ona je klub koji predstavlja tradiciju, te bi i od države i od grada trebala imati tretman kakav zaslužuje. Pa ovdje igrači ne primaju ni plaću, učinite nešto - zavapio je kultni košarkaški trener Dušan Vujošević, maltene braneći Cibonu zbog poraza od njegova Partizana.

Talenti najveći kapital

- Imate talentirane dečke, pogotovo centre (Žižić i Zubac, nap.a), što je strašan kapital. Ne želim Zagrepčanima da im se više ikad dogodi da osvoje ABA ligu, a onda se moraju povući iz Europe... - dodao je Vujošević.

Mlada momčad Cibone igrala je premekano, bez agresivnosti, a problem je što u rosteru ne postoji igrač koji bi kvalitetom iskočio, netko tko će izvući stvar kad krene nizbrdo...

Od utakmice, nekad velikog regionalnog derbija, zapamtit će se dva atraktivna zakucavanja Ante Žižića (17 koševa) te 'banana' Marka Jagodića-Kuridže (13 koševa, pet skokova) čiji zvuk vjerojatno i sad odzvanja Draženovim domom... Partizan je danas, iako i on u turbulentnim uvjetima, za mladiće iz Cibone, ipak viši razred.

>>Partizan usred Zagreba deklasirao aktualnog prvaka Cibonu

Komentara 12

SP
Spezispezi
13:31 15.02.2015.

Jednu srvar ne razumjijem; naš nogomet je vec vise od 20 godina u svijetskom vrhu i to je jedino u cemu smo kao nacija uspjesni, a imamo stalne prosvjede protiv HNSa i zahtjeve da vodstvo odstupi. S druge strane imamo košarku koja je potpuno propala i nakon ere Drazena, Vranjkovica, Radje i Kukoca nestala sa svjetske karte, a nitko ne prosvjeduje niti proziva vodstvo kosarkaskog saveza. Volio bih da me netko prosvijetli i pouci zasti imamo taj veliki paradoks ?!

Avatar Daruvar_
Daruvar_
13:01 15.02.2015.

Novinar bi trebao znati da se piše "džentlmenski".

PI
pidocha
13:01 15.02.2015.

cibona nikad nije stvarala igrače već otimala/uzimala iz bazena dalmacija.kad je dalmatinski košarkaški bazen prisušia logično da je i cibona otišla u "paranparčad"kad još dodamo i katastrofalnu upravu/tzv menađere,ja se pitam kako oni još uopće funkcioniraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije