Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladost i dalje ima prvaka, nije Pavić, nego Udovičić

Vanja: Za europsko zlato 38 tisuća eura

'26.11.2011., Mladost, Zagreb - Vaterpolo utakmica 3. kola Eurolige, HAVK Mladost - Spandau 04. Vanja Udovicic i Marko Stamm. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
07.02.2012.
u 11:42

Nakon osvajanja europskog zlata u Zagrebu hrvatski su vaterpolisti dobili deset puta manje, po 27.000 kuna

Mladost i nakon EP-a u Eindhovenu ima u sastavu jednog europskog prvaka. Samo to više nije Josip Pavić, nego Vanja Udovičić, koji je predvodio vaterpoliste Srbije u osvajanju europskog zlata.

– Taj dan kad smo igrali finale u Eindhovenu bio je velik za srpski sport. Dokazali smo da je mala Srbija u sportu jako velika. Tri finala u jednom danu, dva zlata i jedno srebro, to je malo tko postigao u povijesti. Na dočeku u Beogradu nas i rukometaše došlo je pozdraviti 20.000 ljudi iako je temperatura bila minus deset. Doček kakav zaslužuju šampioni. To je kao da vam ljeti dođe 100.000 – nije skrivao oduševljenje Vanja.

– Navodno će svaki igrač reprezentacije Srbije dobiti novčanu nagradu u iznosu od 38.000 eura?

– Od države ćemo dobiti po 20.000, to je sigurno, a Savez je obećao još po 18.000. Kroz te nagrade i kroz priznanja nakon svršetka karijere, Srbija pokazuje kako poštuje sportaše. Vlada je tim potezom nagradila naš veliki trud jer mi sportaši smo u ovom trenutku najbolji ambasadori Srbije.

– Jeste li pustili Crnoj Gori?

– Mislim da je suludo tražiti pogrešku u drugima. Treba se okrenuti sebi. Crna Gora je bila motiviranija u tom susretu, ali je i inače odigrala odličan turnir. Ja, kad izgubim, prvo gledam svoje, a potom tuđe pogreške. I Hrvatska se ne treba baviti Srbijom nego sobom, treba pogledati svoje igre, statistiku, pa neka onda priča o drugima.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

Ključne riječi

Komentara 1

ZD
Zoran-Düsseldorf
14:21 08.02.2012.

Bolje ista,nego nista .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije