Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČANJE ŽABACA

Vanja Udovičić: Neka se svatko uplaši kad dolazi na Savu

\'01.10.2010. Bazen Kantrida, Rijeka - Vaterpolo, trening utamica izmedu Primorja i Mladosti. Vanja Udovicic. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL\'
Nel Pavletić/Pixsell
12.10.2010.
u 11:24

- Došao sam igrati vaterpolo i sve što imam reći ću u bazenu. A komentara će uvijek biti. Ima i puno gluposti, a odgovarati na njih bilo bi još gluplje.

Četiri pogotka protiv Egera, pa još četiri protiv Spandaua (protiv Marseillea, najslabijeg suparnika, dovoljan je bio i jedan)! Uz neizmjeran doprinos u obrani, Vanja Udovičić je već na kvalifikacijskom turniru Eurolige u Berlinu, na kojem su vaterpolisti Mladosti bili uvjerljivo prvi, pokazao o kako je kvalitetnu pojačanju riječ. Iako je - a to ističe i Vanja - još rano za dalekosežne zaključke.

U Zagrebu kao kod kuće

– Početak je sezone svaki put težak i ne mogu se očekivati neke idealne partije. Sve je prije svega usmjereno na uigravanje momčadi. Pravu snagu dokazat ćemo u drugoj polovici sezone. Negdje u svibnju vidjet će se koliko vrijedimo. Važno mi je da sam se uklopio u sustav rada Mladosti i zasad sam vrlo zadovoljan – kaže 28-godišnji Udovičić, rođeni Beograđanin hrvatsko-srpskih korijena.

– Kako su vas primili u klubu, prije svega suigrači?

– Zahvaljujući članovima stručnog stožera i suigračima, osjećam se kao kod kuće. Omogućili su mi da razmišljam samo o igri i treningu. Vrijeme će pokazati svoje, ali zasad je ozračje u momčadi odlično.

– Što je presudilo da dođete u Zagreb?

– To što je Mladost veliki klub, jedan od najvećih. Mladost ima povijest koju iznimno poštujem. Čast mi je bila navući kapicu tog kluba. I, naravno, osjeća se pritisak i težina igranja u velikom klubu.

– Sad vas još očekuje debi pred zagrebačkom publikom, u subotu protiv Medveščaka?

Razgovor s Milanovićem

– Prije 10 godina bih možda više razmišljao o tome. Sad imam dovoljno iskustva, znam da smo mi profesionalci moderni gladijatori. Ali navijači su važni, želimo stvoriti mit o Zagrebu, da se svatko uplaši kad dođe na Savu.

– Jeste li o dolasku u Mladost razgovarali s bivšim mladostašem Igorom Milanovićem?

– Da, ali tek kad sam potpisao za Mladost. Razmijenili smo iskustva, no on je u Mladosti igrao prije 20 godina, što je velika razlika. Pogledajte samo koliko se u tom razdoblju promijenilo u mojem ili vašem životu.

– Najveći ste sportaš koji je iz Srbije došao u Hrvatsku. Jesu li vas iznenadile reakcije ljudi, komentari na internetu?

– Došao sam igrati vaterpolo i sve što imam reći ću u bazenu. A komentara će uvijek biti. Ima i puno gluposti, a odgovarati na njih bilo bi još gluplje.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
11:43 12.10.2010.

Kako je komično kad objavljujete svaku reč Udovičića samo zato što je u Mladosti, dok na primer pobedu Đokovića nad Fererom u Pekingu ni jedna rečenica verovatno zato što je Ferer oduvao Ljubičića, drugo pre neki dan je završeno prvenstvoo sveta u odbojci koje vi niste propratili ni jednom rečenicom tokom celog takmičenja, verovatno zbog toga što ste znali da Srbija osvaja sigurno medalju, šta su ti zloba i zavist !

OB
-obrisani-
12:37 12.10.2010.

Osek oni kojima se obracas ne vole turati nos u tudje dupe kao ti npr.Sta mislis da nekoga interesira smrad o kojem pricas.

QQ
qqq
13:30 12.10.2010.

ajde dečko spakiraj knjige i u školu, možda naučiš nešto pametno vidim da dosad nisi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije