Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAO LIVERPOOL

Van Persie: Naši junaci su David De Gea i Carrick

Juan Mata
15.12.2014.
u 06:45


Strijelci su bili Rooney, Juan Mata i Van Persie, De Geinih osam obrana

Po rezultatu (3:0) ispada kako je Manchester United pregazio Liverpool u njihovu 163. ligaškom derbiju, ali najveći junak Old Trafforda ni ovaj put nije bio Rooney, ni Van Persie, nego kolosalni vratar De Gea sa čak osam obrana, i to uglavnom iz čistih prilika.

Branio je Španjolac briljantno sve što mu je išlo u vrata izludivši napadače Redsa Sterlinga i Balotellija. Još jedna De Geina utakmica za čistu desetku, mogli su ga suigrači i Van Gaal na ramenima iznijeti s travnjaka, jer ih je opet spasio.

Liverpool je još jednom glatko poražen, a ovaj put i nije ostavio tako loš dojam. Dejan Lovren opet je igrao cijelu utakmicu i beznačajno kiksao samo pri trećem pogotku, kada je utakmica već bila odlučena.

Gol za 25 sekundi

Za Manchester United zabili su Rooney (12. minuta), Juan Mata (40.) i Robin Van Persie (71.). Izračunali su da je, u akciji koja je prethodila pogotku, Rooney za 25 sekundi stigao iz vlastita 16-erca, gdje je pratio Sterlinga, do ruba kaznenog prostora Redsa, pozicije iz koje je zabio. Jučer je sa pet pogodaka postao Manchesterov strijelac-rekorder u srazovima s Liverpoolom ostavivši iza sebe Andyja Colea i Ryana Giggsa sa po četiri pogotka.

Možda prijelomni trenutak utakmice bio je pogodak Mate u 40. minuti iz očiglednoga zaleđa. Pomoćni sudac "Ray Charles" nije se ni pomaknuo, kao ni skamenjena obrana Liverpoola.

- Navijači su bili naš 12. igrač, a David de Gea izvanredan, briljantan, igrač utakmice! - kazao je Van Persie, istaknuvši još jednoga suigrača:

- Michael Carrick napravio je razliku, bio je toliko siguran s loptom.

Robin van Persie postigao je sada već svoj sedmi pogodak protiv Liverpoola, i samo Thierry Henry (8) i Andy Cole (11) imaju ih više od Nizozemca.

Pepe hvali Davida

- Stvorili smo toliko šansi, ali David de Gea bio je najbolji čovjek na travnjaku. Imao je on već 4-5 ovakvih utakmica ove sezone. To je vratar svjetske klase, nevjerojatnih mogućnosti. Njegov doprinos nisu samo obrane nego i dsitribucija lopte - hvalio je suparničkoga vratara trener Redsa Brandon Rodgers.

Na Twitteru javio se i bivši vratar Liverpoola Pepe Reina, sada u Bayernu.

"Da nije bilo De Gee, Liverpool ne bi izgubio tu utakmicu. Čak četiri obrane jedan na jednoga! Nepravedan rezultat", napisao je Reina.

Trener domaćih Van Gaal hvalio je "prekrasne pogotke", naglasio kako nije samo De Gea bio sjajan, a pohvalio je i svoju englesku obranu i naravno - uprskao.

- Kazao sam poslije utakmice kako je izvrsna bila naša engleska obrana (Jones, Carrick, Evans, nap. a.), a onda me ispravio Evans kazavši da je on Sjeverni Irac. O.K., onda, britanska obrana - zaključio je Louis van Gaal.

>> Manchester slomio Liverpool s tri komada, Lovren igrao cijeli susret

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije