Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TRENER

Valerij Gazajev na ljeto preuzima Šahtar

27.12.2008.
u 23:31

Hrvatski nogometaš Darijo Srna, kapetan Šahtara, kao i njegovi suigrači u tom ukrajinskom klubu, dobit će novog trenera na kraju aktualne sezone.

Uprava kluba odlučila je zahvaliti se na kraju sezone Rumunju Mircei Lucescuu, te angažirati ruskog stratega Valerija Gazajeva, koji je donedavno bio prvi čovjek moskovskog CSKA.

Lucescu je tijekom rada u Šahtaru imao pozamašnu bilancu uspjeha, pa je tako osvojio tri naslova prvaka Ukrajine, a vodio je i klub prilikom osvajanja dva domaća Kupa, te jednog Superkupa. No, loši rezultati u ovoj sezoni nagnali su čelništvo na razmišljanje o promjeni. Šahtar se trenutačno nalazi na 5. mjestu ljestvice, a za vodećim kijevskim Dinamom zaostaje čak 12 bodova.

Gazajev je, pak, od 2003. godine radio u moskovskom CSKA, te je također tri puta bio prvak Rusije, a uz to je klubu priskrbio osvajanje Kupa UEFA-e 2005. godine, te je isto tako u aktualnoj sezoni vodio klub do uvjerljivog plasmana u šesnaestinu finala istog natjecanja.

CSKA je ovo prvenstvo završio kao drugi na ljestvici ruske lige (iza Rubin Kazana), a Gazajev će, dakle, od ljeta svoje veliko nogometno iskustvo i znanje pokušati prebaciti na Ukrajince.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije