Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjetio VK Gusar

Valent Sinković: Kad vidim ove talente sjetim se svojih početaka

Sinković
15.09.2015.
u 15:49

I na kratkom odmoru, osvajač zlatne svjetske veslačke medalje daje nesebičnu podršku budućim uspješnim naraštajima veslača.

Nakon osvajanja zlatne medalje na Svjetskom veslačkom prvenstvu u Agiuelebetteu, potvrde statusa najboljeg veslačkog tandema današnjice, braća Sinković odlučila su se odmoriti, oporaviti od zahtjevne sezone i vratiti snagu za sve ono što ih očekuje do kraja godine, ali i u 2016. godini kada kreće njihov lov na Olimpijsko zlato u Riju.

Međutim, ni u tom periodu ne zaboravljaju na veslanje. Tako je, Valent Sinković došao u VK Gusar posjetiti mlade nade hrvatskog veslanja. Valent je odradio trening sa svojim kolegama, seniorskom ekipom Gusara, a nakon toga je prisustvovao treningu najmlađih kategorija.

- Dolazak Valenta u Gusar je za naše kadete fantastičan događaj i veliki poticaj za daljnji rad. Družiti se s ovakvim veslačem, sportskim idolom i prije svega vrhunskim momkom, mladim veslačima Gusara će zasigurno puno značiti u budućem radu. Vrlo sam ponosan na generaciju koja je ove godine apsolutno dominirala u kupu Dalmacije i na nizu drugih regata“ – izjavio je trener Denis Boban.

Uz mnoštvo korisnih savjeta i željom za što boljim uspjehom Valent je najuspješnijem među njima, Karlu Borkoviću, koji je na međunarodnoj regati u Villach-u pobijedio u kategoriji od 40 kadeta iz cijele Europe, za uspomenu darovao majicu braće Sinković za trud koji ulaže, a ujedno i kao podsjetnik da se uz rad i predanost puno toga može postići.

- Želim da kroz zabavu djeca upoznaju veslanje još bolje i tako ga zavole još više, da vide da osim odricanja i rada, postoji puno lijepih stvari koje te svakodnevno guraju naprijed. Nije mi teško izdvojiti vrijeme za nešto ovakvo jer kada vidim djecu kako treniraju i trude se, odmah se sjetim svojih početaka i znam da je u tim trenutcima podrška najvažniji čimbenik. Iako dolazim iz sportskog rivala, HAVK Mladost, smatram da je najvažnije poticati razvoj talenata i veslanja kao sporta u cijeloj Hrvatskoj, stoga se nadam da ću u nekom skorom vremenskom periodu, opet biti u mogućnosti posjetiti HVK Gusar i slaviti s njima daljnje uspjehe.

Braća Sinković vrlo brzo kreću s novim pripremnim razdobljem, a s ciljem da spremni dočekaju sva iskušenja u 2016. U toj godini, ispred sebe imaju veliki izazov, priliku da uz sve osvojene titule i naslove, postanu i Olimpijski pobjednici što im je i cilj od kada je prije nepunih godinu dana i krenula njihova avantura Rio 2016.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije