Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Fenomenalna utakmica! Alžir pobijedio Koreju 4:2

Alžir - Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
22.06.2014.
u 23:15

Momčad Vahida Halilhodžića u prvom je susretu izgubila od Belgije 1:2, iako je do pred kraj imala vodstvo. S druge strane, Koreja je odigrala 1:1 s Rusijom

Nakon što su u prvom kolu dobro namučili Belgiju, ali doživjeli poraz (1:2), nogometaši Alžira u drugoj su utakmici stigli do svoje prve pobjede. U fantastičnoj utakmici reprezentacija Vahida Halilhodžića pobijedila je Južnu Koreju s 4:2.

Slimani je bio sjajan

Iako su mnogi očekivali da ova utakmica bude dosadna, vidjeli smo jednu od najljepših utakmica na ovom prvenstvu. Alžir je već u početnih deset minuta dao do znanja da će ovo biti njegova večer, Brahimi i Slimani, koji je danas u momčad ušao umjesto Soudanija, imali su sjajne prilike, ali su bili neprecizni.

A onda je uslijedio 'Blitzkrieg', u samo dvije minute Alžir je šokirao Koreju. U 26. minuti Medjani je dao odličnu loptu Slimaniju, on se othrvao dvojici braniča i postigao pogodak. Već u sljedećem napadu bilo je opasno, vratar Koreje loptu je izbacio u korner, a nakon njega je katastrofalnom pogreškom i potpuno krivom procjenom leta lopte omogućio Hallicheu da zabije za 2:0. U tom trenutku Alžir je napravio nešto što mu nije uspjelo više od 20 godina. Naime, prvi put nakon 1982. godine postigao je više od jednog gola na utakmici.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

U 38. minuti Slimani je upisao i asistenciju, nesebično je poslužio Djaboua koji zabija za nevjerojatnih 3:0. Prvo poluvrijeme tako je bilo fenomenalno za Alžir, Vahina momčad odigrala je besprijekorno, postigla je tri gola, a dominacija je bila potpuna. Čak 12 puta je pucao na gol, dok Koreji nije dopustio nijedan udarac!

U nastavku se probudila i azijska momčad, a u 50. minuti nakon svog prvog udarca na gol smanjila je na 3:1, strijelac je bio njihov najbolji i najpoznatiji igrač Son Heung-Min. Koreja je tada krenula u napad, djelovala jako opasno, a najbliže novom pogotku bila je u 62. minuti kada je Yun fantastično opalio s 30-ak metara. No, u trenutku njihove dominacije Alžir je izveo kontru i Brahimi je zabio za 4:1. Deset minuta kasnije Koo je postavio konačni rezultat!

Prvi zabili četiri gola

Kad se sve zbroji, Alžir je zasluženo pobijedio i Vahidu Halilhodžiću treba odati priznanje, njegova momčad na ovom mundijalu igra sjajno. Činjenica da su postali prva afrička momčad koja je u jednoj utakmici SP-a postigla četiri pogotka govori sama za sebe. Sada je Vahina momčad u sjajnoj situaciji, s tri boda druga je u skupini, a remijem protiv Rusije u posljednjem kolu gotovo sigurno bi osigurao osminu finala. Gotovo sigurno jer je i Koreja matematički još u igri, ali u slučaju remija i Alžira morala bi pobijediti Belgiju s četiri razlike. Tada bi obje reprezentacije imale po četiri boda, a odlučivala bi gol razlika.

Komentara 10

DA
Dankoo
21:01 22.06.2014.

Vaha trener nr 1

KU
kukuruzovski
21:55 22.06.2014.

rusija igra so odlicna taktika, i jas navivat za rusija, alzir e poslaba, blagodarime

UN
unbekant
09:06 23.06.2014.

Apsolutno jedna ako ne i najbolja tekma na ovom turniru,svaka cast i jednim i drugima,alzir s ovakvim nacinom igre,moze i brazil tuci s 3-4:0…………..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije