Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Vaha: PSG s Ibrom može i do finala, Šahtar bez šansi protiv Bayerna

Chelsea
Foto: Press Association/PIXSELL
17.02.2015.
u 11:40

Prednost je Chelseaja što je od jakih individualaca napravio momčad, a Blanc u PSG-u to zasad nije uspio, smatra Vahid Halilhodžić

Prošle sezone Chelsea i PSG sreli su se u četvrtfinalu Lige prvaka, a još pamtimo gol Dembe Be u 87. minuti uzvratne utakmice koji je Mourinhovoj momčadi donio prolazak u polufinale.

Ovaj put Chelsea i PSG sastaju se već u osmini finala, a prva utakmica igra se danas na Parku prinčeva.

– Prema trenutačnoj formi, Chelsea je favorit. PSG ima poteškoća u igri, neuvjerljiv je i u francuskom prvenstvu. Prednost PSG-a je fantastični napadački trio Ibrahimović-Lavezzi-Cavani, ali problem je što im nedostaje kolektivnog duha – ocjenjuje bivši trener PSG-a Vahid Halilhodžić i dodaje:

– Što se tiče bitke trenera, tu je Chelsea u prednosti, jer Mourinho ima autoritet koji Blancu još nedostaje.

Igrači mu se potukli

No, Vaha kaže da ga prolaz PSG-a ne bi previše iznenadio:

– Chelsea jest bolja, ali po individualcima koje ima PSG bez problema može igrati i finale Lige prvaka. Samo je pitanje mogu li ti individualci bljesnuti baš u svakoj utakmici.

Halilhodžić je prije desetak godina i sam vodio PSG protiv Chelseaja u Ligi prvaka. U prvoj utakmici u Parizu bilo je 0:3 (Drogba 2, Terry 1), a u uzvratu 0:0.

– U toj prvoj utakmici imali smo problema s ozljedama, a na poluvremenu su mi se dvojica igrača potukla, tako da bolje nismo ni mogli. No, u uzvratu smo bili bolji, trebali smo pobijediti – prisjetio se Vaha.

Jose Mourinho se pak najviše u večerašnjoj utakmici boji Zlatana Ibrahimovića.

– Trenirao sam ga u Interu i znam da doslovno sam može dobiti utakmicu. No, imam rješenje kako ga zaustaviti – samouvjereno je poručio Mourinho.

Trener PSG-a Laurent Blanc je pak rekao:

– Znam da će Mourinho pokušati isprovocirati suce, moje igrače. Toga se trebamo čuvati jer već imamo previše ozlijeđenih igrača.

Didier Drogba je pak pohvalio Ibrahimovića.

– Zlatan se mnogo promijenio u posljednje tri-četiri godine. Više nije sebičnjak koji misli da cijela momčad mora igrati za njega.

Igraju za stradale u ratu

U drugom večerašnjem dvoboju osmine finala u Kijevu se sastaju Šahtar i Bayern.

– Razlika u kvaliteti je golema, odigra li Bayern kao protiv HSV-a u subotu, Šahtar nema nikakve šanse. Jedina šansa Ukrajinaca jest da ih Bavarci podcijene – smatra Halilhodžić.

Igrači Šahtara predvođeni Darijom Srnom imat će poseban motiv, najavili su da će igrati za sve stradale Ukrajince u ratu u toj zemlji.

>>Liga bogataša teška pet i pol milijardi eura

>>Guardiola biranim riječima nahvalio Darija Srnu: "Pratim ga dugo!"

Komentara 1

DU
Deleted user
12:06 17.02.2015.

Svi ti nogometni klubovi u osmini-finala CL,su dobri,ali Bayern je mega-dobar,i on ponovo uzima CL-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije