Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNA TRŽNICA

UŽIVO Turski prvoligaš poslao ponudu za igrača Osijeka, ali je odbijena

UŽIVO Turski prvoligaš poslao ponudu za igrača Osijeka, ali je odbijena
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
03.08.2022. u 14:17

Ključni događaji:

Samo ključni događaji
Osijek odbio Turke

Osijek je odbio ponudu turskog prvoligaša Kasımpaşe za Danijela Lončara, piše Germanijak. Turski prvoligaš odaslao je službenu ponudu za posudbu do kraja sezone te pravo otkupa ugovora u slučaju da Lončar zadovolji kriterije Kasımpaşa.

Naravno, turski klub bi preuzeo financijski dio Lončarevih ugovora te isplatio Osijeku određenu odštetu za period posudbe te unaprijed fiksirao otkupnu klauzulu koja se kreće oko 1,5 milijuna eura.

Kopić u Plovdivu

Hrvatski nogometni trener Željko Kopić (44), koji je prošle sezone vodio zagrebački Dinamo, novi je trener bugarskog prvoligaša Boteva iz Plovdiva.

Kopić je s Botevom potpisao ugovor na dvije godine, a na klupi će zamijeniti Artura Hovhanesjana koji je dobio otkaz nakon lošeg ulaska u sezonu. Botev je izgubio sve prve četiri utakmice u prvenstvu, a ispao je i u 2. pretkolu Konferencijske lige od ciparskog APOEL-a.

"Nakon razgovora s vlasnikom kluba i njegovim suradnicima, bilo mi je jasno da je u pitanju kvalitetan projekt, te sam odlučio prihvatiti izazov bez obzira na njegovu zahtjevnost i loš ulazak u prvenstvo. Čeka nas puno posla, ali ambicije su velike i svakako ću težiti tome da se ostvari napredak u kvaliteti igre i postignu čim bolji rezultati. Potencijala ima, a vjerujem da će uz rad i posvećenost on izaći na vidjelo", rekao je Kopić na predstavljanju.

Kopić je prošle sezone vodio Dinamo od prosinca, kada je zamijenio Damira Krznara, do travnja kada je on dobio otkaz te ga je zamijenio Ante Čačić.

Osim Dinama, Kopić je tijekom karijere vodio i splitski Hajduk na klupi kojega je bio od stufenoga 2017. do rujna 2018.

De Ktelaere u Milanu

Talijanski nogometni prvak Milan angažirao je belgijskog veznjaka, 21-godišnjeg Charlesa De Ktelaerea, dosadašnjeg člana Club Bruggea, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Mladi De Ketelaere dosada je sakupio osam nastupa za najbolju reprezentaciju Belgije, dok je tijekom svog boravka u Bruggeu odigrao 120 utakmica uz 25 golova i 20 asistencija.

Financijski detalji transfera nisu objavljeni.

Leno u Fulhamu

Novi član engleske nogometne Premier lige Fulham angažirao je njemačkog reprezentativnog vratara Bernda Lena (30), dosadašnjeg člana Arsenala, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Procjenjuje se kako je vrijednost transfera 8 milijuna funti.

Leno je u Arsenalu proveo četiri godine, no prošle je sezone upisao tek četiri nastupa u prvenstvu jer ga je iz prvog sastava istisnuo Aarom Ramsdale, pa je iskusni Nijemac odlučio promijeniti sredinu.

Foden ostaje 'građanin'

Engleski prvak Manchester City blizu je dogovora s  Philom Fodenom. Mladi engleski ofenzivac je blizu dogovora o produljenju ugovora do ljeta 2027. godine. 

Ovaj 22-godišnji veznjak bi prema novom ugovoru trebao zarađivati oko 200 tisuća funti tjedno, trostruko više nego dosad.

Jota produljio s Liverpoolom

Portugalski napadač Diogo Jota potpisao je novi dugoročni ugovor s Liverpoolom, objavio je u utorak engleski prvoliigaš ne otkrivajući duljinu ugovora.

Britanski mediji su izvijestili da je portugalski reprezentativac potpisao petogodišnje produljenje, čime će ostati na Anfieldu do 2027.

Jota se trenutačno oporavlja od ozljede tetive koljena koja mu je ograničila predsezonu i trebao bi propustiti Liverpoolov prvi susret u novoj sezoni Premier league protiv Fulhama u subotu.

Komentara 1

DU
Deleted user
16:26 03.08.2022.

Nije Lončar stožerni obrambeni igrač. Stoga,trebao je NK Osijek pristati na ponudu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije