Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
BORBA ZA ČETVRTFINALE

Blijedi Juventus poražen kod Porta, Rakitić i Sevilla izgubili od Borussije

Blijedi Juventus poražen kod Porta, Rakitić i Sevilla izgubili od Borussije
Foto: PEDRO NUNES/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
17.02.2021. u 22:52

Porto je kao domaćin svladao Juventus s 2-1 (1-0), a Borussia Dortmund slavila je s 3-2 (3-1) na gostovanju kod Seville u prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka odigranim u srijedu.

Porto je na svom Dragau do dva pogotka prednosti stigao pogocima na početku prvog i drugog poluvremena. Nakon nešto više od minute igre Iranac Mehdi Taremi je iskoristio mlako dodavanje Bentancura prema Juventusovu vrataru Szczesnom i ugurao loptu u mrežu. Za 2-0 nakon samo 25 sekundi igre u drugom poluvremenu strijelac je bio Malijac Moussa Marega na dodavanje Manafe.

Važan pogodak u gostima za uzvrat u Torinu Juventusu je donio Federico Chiesa u 84. minuti na ubačaj Adriena Rabiota.

Dortmundska Borussia je do trijumfa stigla ponajviše zahvaljujući svom stroju za pogotke, Norvežaninu Erlingu Haalandu, koji je postigao dva od tri pogotka gostujuće momčadi, a kod prvog asistirao.

Sevilla je u 7. minuti došla do vodstva pogotkom Susa, ali od 19. minute na scenu stupa Haaland. Prvo je bio dodavač kod pogotka Mahmouda Dahouda. U 27. minuti je Norvežanin protutnjao kroz obranu Seville, odigrao dvostruko dodavanje s Jadonom Sanchom i u klizećem startu ugurao loptu u mrežu pokraj Sevillina vratara Bona. U 43. minuti Haaland je presjekao dodavanja oko sredine igrališta i pokrenuo kontranapad u kojem je na dodavanje Marca Reusa preciznim udarcem po drugi put svladao Bona.

Sevilli je pogodak nade za uzvrat postigao Nizozemac Luuk de Jong, preciznim udarcem u 84. minuti nakon odličnog ubačaja Oscara.

Ivan Rakitić bio je u početnom sastavu Seville, a zamijenjen je u 46. minuti.

Uzvratne utakmice Juventus - Porto i Borussia Dortmund - Sevilla na rasporedu su 9. ožujka.

Nove dvije utakmice osmine finala Lige prvaka bit će odigrane u utorak, 23. veljače, kad će Atletico Madrid ugostiti Chelsea, a Lazio biti domaćin Bayernu.

Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice
16. veljače

Barcelona - PSG          1-4 (Messi 27-11m / Mbappe 32, 65, 85, Kean 70)
RB Leipzig - Liverpool   0-2 (Salah 53, Mane 58)

17. veljače
Porto - Juventus         2-1 (Taremi 2, Marega 46 / Chiesa 82)
Sevilla - Borussia D.    2-3 (Suso 7, L. de Jong 84 / Dahoud 19, Haaland 27, 43)

23. veljače
Atletico M. - Chelsea     (21.00)
Lazio - Bayern            (21.00)

24. veljače
Borussia M. - Man. City   (21.00)
Atalanta - Real Madrid    (21.00)

Komentara 2

SS
sokac sa drave
11:29 18.02.2021.

Rakitic nije na nekom igrackom nivou.Nikada nije bio brzanac a sada je dosta sport.Odgovoran za protivnicki gol.Ovakav rakitic nemoze biti od pomoci za repku on to zna i dobro je da se oprostio.

DA
danijel77
22:57 17.02.2021.

"Porto je s 2:1 svladao Juventus u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka." Ovo je clanak??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije