Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNOSMJERAN DVOBOJ

Roko Šimić i Salzburg doživjeli sramotu: Benfica pobijedila 6:0 u finalu Lige prvaka!

Roko Šimić i Salzburg doživjeli sramotu: Benfica pobijedila 6:0 u finalu Lige prvaka!
Foto: Uefa
25.04.2022. u 19:52

Mlada momčad lisabonske Benfice pobijedila je Salzburg 6:0 u Nyonu, u finalnom susretu nogometne Lige prvaka mladih. Za klub iz Lisabona to je prvi trofej u povijesti u ovom natjecanju.

Vro brzo su Portugalci potpuno usmjerili finale na svoju stranu te su nakon petnaest minuta igre vodili 2:0 golovima Martima Neta i Henriquea Arauja. Do kraja poluvremena RB Salzburg je uspostavio ravnotežu, a najbolju je šansu u 37. minuti imao mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić. No, njegov dobar udarac s vrha šesnaesterca zaustavio je vratar Andre Gomes.

Utakmica je definitivno zaključena početkom drugog dijela kada je Benfica zabila nova dva gola, Ndour u 53. i opet Henrique Araujo u 57. minuti, a do kraja je još i Luis Semedo u 69. minuti zatresao suparničku mrežu za 5:0. U samom finišu je Henrique Araujo kompletirao 'hat-trick' za konačnih 6:0.

Foto: Uefa

Roko Šimić je odigrao cijelu utakmicu za Austrijance i ostat će upamćena njegova sjajna igra u polufinalu, protiv madridskog Atletica, kada je u prvih 45 minuta zabio dva pogotka uz jednu asistenciju.

Benfica je osvojila prvi naslov u Ligi prvaka mladih nakon što je prethodno čak tri puta gubila u finalnim susretima (2014., 2017. i 2020. godine).

Dva, rekordna naslova, imaju Chelsea i Barcelona, dok je Salzburg već jednom bio pobjednik ovog natjecanja i to 2017. godine.

Komentara 1

DM
drago.miota
17:28 26.04.2022.

a koliko je zabio Rokoko nijedan hahahaha!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije