Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
PRIJATELJSKA UTAKMICA

Hrvatska u golijadi remizirala s Turskom, utakmicu obilježili kiksevi i sjajni potezi

Hrvatska u golijadi remizirala s Turskom, utakmicu obilježili kiksevi i sjajni potezi
Foto: MURAD SEZER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
11.11.2020. u 20:35
Turska
2-3
Hrvatska
Prijateljska utakmica, 18:45, Istanbul, Turska
KRAJ

Kraj utakmice! Susret je završio bez pobjednika, 3:3.

90'

Igrat će se tri minute nadoknade.

86'

Žuti karton za Perišića.

80'

Tempo utakmice je pao nakon golijade i čini se da svi čekaju kraj susreta.

78'

Ipak će Dalić dati priliku Modriću da se istrči. Kapetan ulazi umjesto Pašalića.

66'

Još jedna promjena. Čolak ulazi umjesto Budimira i to će mu biti debi.

60'

Dalić je napravio tri promjene. Ušli su Bašić, Perišić i Ćaleta-Car, a igru su napuslili Badelj, Brekalo i Pongračić.

58'

Gol za Tursku! Padaju golovi na sve strane, zabio je Under.

56'

Gol za Hrvatsku! Brekalo je zabio za preokret nakon lijepe akcije Hrvatske.

53'

Gol za Hrvatsku! Zabio je Pašalić nakon što je ostao sam na drugoj vratnici.

46'

Vida je ostao u svlačionici, u igri je Uremović.

46'

Počeo je nastavak.

POLUVRIJEME

Kraj prvog dijela, Turska vodi 2:1.

41'

Gol za Tursku! Turuc je pobjegao po lijevoj strani i snažno pogodio pored Sluge za 2:1.

38'

Kabak je požutio nakon prekršaja na Budimiru.

35'

Tosun je sada bio u dobroj prilici, ali je Vida sjajno uklizao i blokirao njegov udarac.

32'

Gol za Tursku! Budimir je ukrao loptu obrani turske, izbio sam ispred vratara i mirno ga prebacio za 1:1. Turci su se žalili da je igrao rukom, ali sudac nije uvažio njihove prigovore. Snimka pokazuje da su domaćini bili u pravu i da je naš napadač igrao rukom. Podsjećamo, nema VAR-a.

27'

Naši su dva puta tražili jedanasterac, ali se sudac ne slaže s njima.

23'

Gol za Tursku! Tosun je siguran, Sluga nije pogodio stranu.

22'

Jedanaesterac za Tursku! Badelj je dva puta izgubio loptu nakon čega je Vida srušio Tosuna, a slovenski sudac pokazao na bijelu točku.

15'

Novi pokušaj Hrvatske. Oršić je ubacio iz slobodnjaka, Pongračić nije stigao na loptu i samo ju je uspio okrznuti.

14'

Prošlo je 15-ak minuta utakmice i Hrvatska zasad izgleda dobro. Vatreni ovo nisu shvatili kao revijalnu utakmicu.

7'

Melnjak je tukao preko gola nakon što je sve započeo raspoloženi Oršić-

5'

Evo prvog pokušaja na utakmici. Oršić je povukao i tukao s 25 metara, ali ravno u vratara.

1'

Počela je utakmica na Bešiktašovu stadionu pred praznim tribinama.

Izbornik Dalić ima pravo na šest zamjena i očekuje se da glavni igrači poput Modrića danas neće zaigrati. No, pričekajmo utakmicu.

TAKTIKA

Evo kako će to taktički izgledati.

TURSKA

Sastav Turske je: Ugurcan, Caner, Mert Cetin, Ozan Kabak, Nazim, Dorukhan, Okay, Orkun Kokcu, Deniz Turuc, Cengiz, Cenk Tosun.

11 VATRENIH

Za Hrvatsku će tako igrati: Sluga - Juranović, Vida, Pongračić, Melnjak - Rog, Badelj - Brekalo, Pašalić, Oršić - Budimir.

POZNAT SASTAV

Poznat je sastav Hrvatske. Sluga je na golu, debitira Pongračić, igra Juranović, a u početnom sastavu nema Tome Bašića.

SUDAC

Glavni sudac utakmice je Slovenac Slavko Vinčić. A on nije nepoznato ime u ovdašnjim medijima, dapače, još u svibnju ove godine se o njemu naveliko pisalo jer je uhićen u Bijeljeni u sklopu policijske akcije u kojoj se sumnjalo na organiziranu prostituciju. Opširnije o tome pročitajte ovdje.

DOSADAŠNJE UTAKMICE

Hrvatska i Turska međusobno su se sastale devet puta. Naša reprezentacija ima tri pobjede, četiri puta bilo je neodlučeno, a doživjela je dva poraza, onaj šokantni u Beču na EP-u 2008. te kod Čačića u rujnu 2017. u kvalifikacijama za SP (0:1). Turska je jedina reprezentacija koju je Hrvatska dva puta pobijedila na EP-ima: 1996. u Nottinghamu (1:0, strijelac Vlaović), te 2016. u Parizu (1:0). Znamenita pobjeda nad Turcima bila je i ona u Istanbulu pod Bilićevim vodstvom (3:0) u dodatnim kvalifikacijama za EP 2012.

TURSKE ZVIJEZDE

Najveće zvijezde turske selekcije, koju vodi 68-godišnji izbornik Şenol Güneş (doveo Tursku do 3. mjesta na svijetu 2002.), su vezist Milana Hakan Calhanoglu (tržišna vrijednost 30 milijuna eura), branič Schalkea Ozan Kabak (29 mil. eura), branič Juventusa Merih Demiral (27 mil. eura), vezist Leicester Cityja Cengiz Ünder (23 mil. eura), branič Lillea Zeki Çelik (20 mil. eura)... Najskuplji turski nogometaš, vrijedan čak 40 milijuna eura, Çağlar Söyüncü, također je na popisu, ali je ozlijeđen i posljednjih mjesec dana nije nastupao za lisce.

VLAŠIĆ NAJEFIKASNIJI

U odsutnosti Andreja Kramarića (osam pogodaka ove sezone), naš najefikasniji igrač u Europi trenutačno je Nikola Vlašić u CSKA sa šest pogodaka. Zanimljivo, Antonio Čolak, koji kandidira za prvu špicu reprezentacije, u osam nastupa za grčki PAOK na kontu ima samo jedan pogodak. Najkorišteniji naš igrač u Europi je (uz odsutnog Lovrena) branič Glasgow Rangersa, Osječanin Borna Barišić, s 18 nastupa i vrhunskom formom, dok Nikola Vlašić ima 16 nastupa za CSKA.

SLUGA BRANI

– Na poziciji vratara imamo Slugu i Grbića, te Kalinića koji je dugo bio s nama, ali u zadnje vrijeme ne brani. Nemam sad puno dilema; Sluga je jedini koji brani, jedini je u ritmu i u formi. Pokušat ćemo protiv Turaka dati šansu dvojici vratara, ovisno o situaciji. Livaković nam se možda i priključi u sljedećim utakmicama, no nećemo s njim žuriti. Vjerujem drugim vratarima. Na pozicijama napadača imamo Budimira i Čolaka, vidjet ćemo na koji ćemo način igrati – rekao je Dalić.

ZLATKO DALIĆ

– Ovo nam je posljednja šansa da isprobamo neke igrače jer nas u ožujku čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo odnosno tri utakmice u sedam dana. Bit će nam vrlo teško i zahtjevno i trebamo imati širi izbor igrača, pa će i spomenuti igrači dobiti šansu. Oni su, pogotovo Bašić, svojim igrama u klubovima zaslužili ulazak u reprezentaciju. Pongračić je sada zdrav, dugo je izostajao, nije bio u momčadi dva mjeseca, ali bar da se priključi reprezentaciji i osjeti atmosferu – kazao je izbornik Zlatko Dalić u Istanbulu.

Turska je jedna od selekcija s kojom je Hrvatska trebala igrati u predvečerje neodigranoga Eura 2020. Sada je ta akcija koja je trebala biti u Osijeku premještena u Istanbul, na stadion Beşiktaşa.

ČETIRI DEBITANTA

Među reprezentativcima su četvorica debitanata, od kojih su Pongračić i Bašić prvi put u Dalićevu sastavu.

Dalić na raspolaganju ima 21 igrača i tri vratara, a danas će na teren istrčati neuobičajen sastav. Izbornik će pokušati igrače iz drugog plana jer se polako priprema za kvalifikacije za SP.

POČINJEMO

Dobar dan i dobro došli na novo druženje s hrvatskom reprezentacijom. Vatreni od 18:45 u Istanbulu igraju prijateljski susret s Turskom.

Komentara 75

TO
Tomisl
19:34 11.11.2020.

Vida je svoje odigro.

Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
19:53 11.11.2020.

Nazalost, hrvatska obrana je veliki problem i to ce i ostati... tesko je reci do kada. Prvi gol i onaj jedanaesterac, to se jednostavno nije trebalo dogoditi. Tako naivno, bespotrebna dodavanja pred svojim golom, pacerski...

BR
brancro
19:30 11.11.2020.

Juranović manekenski kod drugog gola

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije