Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKI DERBI

Goropadni Dinamo razmontirao desetkovanu Lokomotivu, Majer odigrao maestralno!

Lovro Majer
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/4
16.08.2020.
u 21:20

- Morao sam čekati jučerašnji popodnevni trening da bih vidio koga uopće imam na raspolaganju pa ću nekako složiti momčad, priključiti nekoliko juniora. Ma nije meni toliko zbog HNL-a, više mi je žao te naše situacije zbog Europe i utakmice s Rapidom - ističe Tomić

U posljednjoj utakmici 1. kola 30. izdanja Prve HNL prvak Dinamo je na stadionu u Maksimiru uvjerljivo nadigrao doprvaka Lokomotivu s čak 6:0 (2:0). 

Strijelac prva dva gola bio je Lovro Majer (6, 27), na 3:0 povisio je Gavranović (50) početkom nastavka na dodavanje Majera, da bi pobjedu Dinama u završnici potvrdili Oršić (78), Ivanušec (80) i Andrić (89).

Protiv vrlo oslabljene Lokomotive koja nije mogla računati na mnoštvo igrača u odnosu na prethodnu sezonu (s Kajzerice u Maksimir preselili su Kastrati, Jakić i Tolić, u momčadi više nema ni Uzunija, a trener Tomić nije mogao računati niti na pouzdanog vratara Grbića te još neke igrače zaražene koronavirusom), Dinamo je poveo već u šestoj minuti.

Oršić i Leovac su kombinirali na lijevom boku, uslijedio je Oršićev centaršut koji je Majer s pet metara glavom proslijedio u mrežu.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 27. minuti kada je Oršić okomitom loptom pronašao Gojaka u kaznenom prostoru Lokomotive, uslijedila je povratna lopta na peterac gdje je Majer ostao neometan.

Majer se u 50. minuti prometnuo u asistenta, a njegovo je dodvanje u srce kaznenog prostora u pogodak pretvorio Gavranović. 

Pred kraj utakmice Oršić je na dodavanje Leovca pogodio za 4:0, da bi Ivanušec lijepu akciju i dodavanje Andrića pretvorio u 5:0, a Andrić se također upisao u strijelce u 89. minuti kada se najbolje snašao u gužvi pred vratima gostiju.

Ranije u nedjelju Hajduk je puno teže na Poljudu svladao Istru 1961 sa 2:0 (0:0).

Prvi pogodak Bijeli su u postigli u 72. minuti kada je Dimitrov podmetnuo glavu na udarac Caktaša s vrha kaznenog prostora i promijneio smjer lopti koja je odsjela u mreži, da bi konačnih 2:0 postavio povratnik na Poljud Gyursco u 83. minuti nakon povratne lopte Todorovića.

Ključne riječi

Komentara 13

DH
dalibor.hren
22:03 16.08.2020.

Hajduk je već treći! Liga prvaka je na dohvat ruke!

K3
Krešimir_3007
00:03 17.08.2020.

Neizvjesno, kao i uvijek.

MA
Marsijanac
21:59 16.08.2020.

Da se razumijemo ; Zoran je najbolji trener Dinama ikad ,a kao takav jako smeta ljevicarskim piskaralima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije