Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČNO U GRUPI B

Real je u slobodnom padu: Izgubio je u Ukrajini i sada opasno visi kolo prije kraja!

Luka Modrić
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
01.12.2020.
u 20:52

Real će u posljednjem kolu morati pobijediti Borussiju, ali se i nadati da Šahtar ne može napraviti iznenađenje u Milanu

Nogometaši Šahtara iz Donjecka po drugi su put ove sezone svladali madridski Real u skupini B Lige prvaka, nakon slavlja 3:1 u 1. kolu u Madridu, ukrajinski prvaci bili su bolji i u 5. kolu u Kijevu s 2:0 (2:0).

Pogotke za Šahtar postigli su Dentinho (57) i Solomon (82).

Prvi pogodak 'rudari' su postigli iz protunapada nakon kornera Reala. Lopta je brzo prebačena u gostujući kazneni prostor gdje je Mendy presjekao dodavanje, međutim nitko od njegovih suigrača nije raščistio situaciju. Na poklon je natrčao Dentinho i pogodio gornji desni kut nemoćnog Courtoisa.

Pobjedu je potvrdio Solomon. Prihvatio je loptu na sredini igrališta i krenuo prema suparničkome golu. Budući mu niti jedan igrač Reala nije krenuo u blok, odlučio se na udarac s vrha kaznenog prostora i pogodio donji desni kut.

Ovom pobjedom Šahtar je dostigao Real na ljestvici, oba sastava sada imaju po sedam bodova, ali je ukrajinska momčad preuzela drugu poziciju s obzirom na međusobni omjer.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je čitav susret za Real koji će tako prolazak u osminu finala morati tražiti u posljednjem kolu kada za osam dana dočekuje Borussiju. Šahtar, pak, gostuje kod Intera.

U susretu skupine A Salzburg je kao gost svladao Lokomotiv u Moskvi sa 3:1 (2:0). Dvostruki strijelac za Salzburg bio je Berisha (28, 41), nakratko je na 2:1 smanjio Mirančuk (79-11m), no samo dvije minute potom Adeyemi (81) je vratio prednost na dva gola.

Bivši hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka odigrao je čitav susret za Lokomotiv.

Komentara 48

BU
Bubalamala
22:56 01.12.2020.

Real u slobodnom, kako to kad sa pobjedom kod kuće u zadnjem kolu budu prvi u grupi.

DH
dalibor.hren
08:52 02.12.2020.

Iz skupine "B" će dalje Real koji je u "slobodnom padu" i Inter koji je posljednji: Real će dobiti Borusiju, a Inter dobiva Šahtar. 1. Real, 2. Inter!!! Ostali u slobodnom padu!

DM
drazen.muhvic
21:43 01.12.2020.

Jedino što je dobro u ovom porazu madridskog Reala je što je Lukica opet bio među boljima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije