Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FA kup

Arsenal osvojio svoj 14. FA kup na krilima Aubameyanga, ali i skandaloznog isključenja Kovačića

Mateo Kovačić
Foto: Press Association/Pixsell
1/11
01.08.2020.
u 20:43

Arsenal i dale drži rekord u FA kupu s 13 naslova u 20 finala

Nogometaši Arsenala osvojil su FA kup pobijedivši u finalu na Wembleyu preokretom Chelsea s 2:1.

Junak dvoboja bio je dvostruki strijelac Gabonac Pierre-Emerick Aubameyanga (28, 67), dok je strijelac za Chelsea bio Christian Pulišić (6). 

Arsenalu je to rekordni 14. naslov u Kupu, u kojem su igrali također rekordnih 21 finale, dok je Chelsea ostao na 8 naslova, uz šest izgubljenih finala. 

Chelsea je poveo vrlo rano, već u 6. minuti američki Hrvat Christian Pulišić se prošetao obranom Arsenala i lako iz blizine svladao vratara Martineza.

Nakon gola su se Modri povukli, inicijativu je preuzeo Arsenal i u 28. minuti uslijedilo je izjenačenje. Azpilicueta ruši Pierrea Emerick Aubameyanga, a Gabonac je precizan s bijele točke. 

U 47. minuti ozlijedio se danas daleko najbolji i najraspoloženiji igrač Chelsea Pulišić, da bi u jeku posvemašnje dominacije Chelseaja Arsenal došao do vodstva.

Topnici su odigrali brzi protunapad u 67. minuti, Aubameyang je u mjestu "okrenuo" Rudigera i prebacio loptu preko istrčalog  vratara Cabalera.  

Stvari su krenule još lošije za Chelsea kada je u 72. minuti isključen Kovačić, i to nakon potpuno krive procjene suca Taylora, a dokraja Chelsea nije uspio stvoriti ozbiljniju šansu. 

Arsenal se ovim naslovom plasirao u Europsku ligu.  

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Uskok
Uskok
18:25 01.08.2020.

Kad vidim ta imena. Svaka čast svima ali ako engleski klub nema Engleza u sastavu onda nije engleski klub. Dosta mi je više tih umjetnih klubova reprezentacija. Nema više karaktera. Prije 20 godina kad si gledao Manchester Juventus, imao si jasno engleski i talijanski klub. I dva različita stila nogometa. Ovo danas je sve isto. I sve dosadno.

Avatar dzambo
dzambo
18:47 01.08.2020.

Prije jedna Barca nije bila prvak Europe u 100 god, a jedan Real nije bija prvak Europe cak 32 godine zaredom....i to ti sve govori...ko je prije ovih ''masivnih izmjena pravila'' stvarno znao igrat Nogomet....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije