Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Hrvatska na krilima Stepančića i Cindrića slomila uporni Island!

Svjetsko prvenstvo u rukometu - Luka Stepančić
Foto: DPA/Pixsell
1/17
11.01.2019.
u 19:32

Sjajan je bio i Marin Šego. Skinuo je čak 13 pokušaja protivnika.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u prvom je nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Münchenu pobijedila Island s 31:27 (16:14).

>>> Hrvatski navijači uoči utakmice protiv Islanda 

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bili su Luka Stepančić s osam i Luka Cindrić sa šest golova, dok je Island predvodio Aron Palmarsson sa sedam pogodaka.

Utakmica je počela odličnom igrom u napadu obje reprezentacije pa je nakon samo šest minuta igre bilo 5:5. Veći dio prvoga poluvremena niti jedna reprezentacija se nije uspijevala odvojiti da bi Island s dva uzastopna gola šest i pol minuta prije odmora poveo sa 14:11.

No, do kraja prvog dijela proradila je hrvatska obrana na čelu s vratarom Marinom Šegom te je Hrvatska uz 5:0 seriju stigla do prednosti 16:14.

>>> Hrvatski navijači uoči utakmice protiv Islanda 

Dobra igra Hrvatske nastavila se i početkom druge dionice te je u 36. minuti bilo 21:18. Nažalost, uslijedila je crna rupa od deset minuta tijekom kojih je Island serijom 6:1 preokrenuo rezultat i poveo 24:22.

Ipak, kao i u prvom poluvremenu, Hrvatska je u završnici podigla razinu obrane te s nekoliko oduzetih lopti iz brzih protunapada golovima Horvata i Cindrića stigla do prednosti 29:26.

Potom je i Šego spojio nekoliko obrana kojima je osigurao bodove našoj reprezentaciji. Hrvatska je serijom 6:0 od 50. do 60. minute stigla do vodstva 31:26 da bi Palmarsson golom u posljednjoj sekundi samo ublažio poraz Islanda. Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju igrati protiv Japana koji je ranije u petak izgubio od Makedonije 29:38.

Titula igrača utakmice je pripala Stepančiću, a dodijelio mu je trener Bayerna Niko Kovač. 

Komentara 45

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
17:59 11.01.2019.

Sjećam se prvenstva u košarci u Minhenu 93. Nekoliko tjedana nakon pogibije Dražena. Balije na tribinama su skandirali: "Je*o vas Dražen".

BU
Burger
19:34 11.01.2019.

Bravo naši, i drago mi je da je Niko Kovač uručio nagradu Stepančiću.

VZ
vladimir.zupan
18:01 11.01.2019.

Samo naprijed KAUBOJI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije