Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FEŠTA U SPLITU

Hajduk je u finalu Kupa! Dario Melnjak s dva gola bacio Poljud u trans

Hajduk je u finalu Kupa! Dario Melnjak s dva gola bacio Poljud u trans
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
02.03.2022. u 19:26

Nogometaši Hajduka prvi su finalisti Hrvatskog kupa nakon što su na svom Poljudu svladali Goricu s 2:1. Junak susreta bio je dvostruki strijelac Dario Melnjak.

Splićani su bili prilično bolja momčad, pogotovo u prvom dijelu, a svoje prve golove u dresu Hajduka Melnjak je zabijao u 39. i 64. minuti. Gorica je ostala bez prvog, povijesnog ulaska u finale Kupa, dok će Hajduk igrati finalni susret po prvi puta nakon sezone 2017./18. i poraza u Vinkovcima od Dinama.

Vrlo agresivno je Hajduk otvorio prvu domaću utakmicu u Kupu nakon skoro šest godina. Brzo su se počele nizati opasne situacije pred Kotarskim, a gostujući sastav je bio doslovno zbijen u vlastitom šesnaestercu.

Nakon nekoliko uvodnih, sramežljivih pokušaja, prvu dobru šansu, u 13. minuti, imao je Grgić, ali je glavom pucao preko vrata. Kako je utakmica trajala tako su šanse Hajduka postajale sve ozbiljnije. Dva puta je pokušao Biuk, a onda je najbolju šansu u 26. minuti imao Grgić. No, njegov gromoviti udarac, nakon lijepe akcije, je prošao pored vratnice.

02.03.2022., stadion Poljud, Split - Utakmica polufinala Supersport hrvatskog nogometnog kupa, HNK Hajduk - HNK Gorica. Photo: Milan Sabic/PIXSELL Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U 33. minuti Hajduk je zabio. Strijelac je bio Livaja, ali je pogodak poništen zbog zaleđa. No, malo kasnije, u 39. minuti, nije bilo pomoći za Velikogoričane. Biuk je probio stranu, a na povratnoj lopti, iz blizine, pogodio je Melnjak za 1:0. Bio je to njegov premijerni pogodak u dresu Splićana.

Mogao je Hajduk na odmor otići s dva gola plusa, ali je Marko Livaja iz slobodnog udarca, u zadnjim trenucima prvog dijela, naciljao vratnicu.

Od početka drugog dijela Gorica je, sasvim logično, zaigrala otvorenije. Iako je takav stav otvarao više prostora u obrani Gorica je sve ozbiljnije prijetila pa je tako u 58. minuti složila točnu i brzu akciju koju je Pršir završio udarcem s desetak metara iskosa, a lopta je fijuknula tik pored vratnice.

Ubrzo nakon toga velika fešta na Poljudu. U 64. minuti Livaja je ubacio iz slobodnog udarca, a Melnjak je glavom postigao svoj drugi pogodak na susretu za 2:0 Splićana. Do kraja dvoboja oba su sastava imala nekoliko dobrih prilika, a u 95. minuti je dosuđen jedanaesterac za goste nakon što je Atanasov igrao rukom u svom šesnaestercu. Kalik je smanjio na 1:2, ali bilo je to sve od Gorice u ovom susretu.

Suparnika u finalu Hajduk će saznati 9. ožujka kada se na Rujevici igra druga polufinalna utakmica, a sastaju se Rijeka i Osijek. Finale će se igrati na Poljudu 26. svibnja.

 

Komentara 35

2D
2.dalmatinska
18:10 02.03.2022.

Meni ovaj VAR nikako nije jasan. Vidilo se iz aviona da je Livaja bio u zaleđu, a njima je trebalo 5 minuta pored sve tehnike koju imaju da skuže to isto.

DU
Deleted user
17:39 02.03.2022.

Balerine se vec pocele previjat po terenu

DU
Deleted user
18:39 02.03.2022.

Gadljivo gledat kolko se nateže za hajduk, igrač hajduka gura igrača gorice, sudac nista ne svira, igrač gorice se buni, sudac odma karton igraču gorice, majko mila hajdukovi suci ….. zao mi gorice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije