Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.03.2022. u 19:26
Splićani su dominirali sve do treće minute sudačke nadoknade, kad je dosuđen jedanaesterac za Goricu, nakon čega je bilo malo panike i nervoze, no cilj je ispunjen.

Nogometaši Hajduka prvi su finalisti Hrvatskog kupa nakon što su na svom Poljudu svladali Goricu s 2:1. Junak susreta bio je dvostruki strijelac Dario Melnjak.

Splićani su bili prilično bolja momčad, pogotovo u prvom dijelu, a svoje prve golove u dresu Hajduka Melnjak je zabijao u 39. i 64. minuti. Gorica je ostala bez prvog, povijesnog ulaska u finale Kupa, dok će Hajduk igrati finalni susret po prvi puta nakon sezone 2017./18. i poraza u Vinkovcima od Dinama.

Vrlo agresivno je Hajduk otvorio prvu domaću utakmicu u Kupu nakon skoro šest godina. Brzo su se počele nizati opasne situacije pred Kotarskim, a gostujući sastav je bio doslovno zbijen u vlastitom šesnaestercu.

Nakon nekoliko uvodnih, sramežljivih pokušaja, prvu dobru šansu, u 13. minuti, imao je Grgić, ali je glavom pucao preko vrata. Kako je utakmica trajala tako su šanse Hajduka postajale sve ozbiljnije. Dva puta je pokušao Biuk, a onda je najbolju šansu u 26. minuti imao Grgić. No, njegov gromoviti udarac, nakon lijepe akcije, je prošao pored vratnice.

02.03.2022., stadion Poljud, Split - Utakmica polufinala Supersport hrvatskog nogometnog kupa, HNK Hajduk - HNK Gorica. Photo: Milan Sabic/PIXSELL Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U 33. minuti Hajduk je zabio. Strijelac je bio Livaja, ali je pogodak poništen zbog zaleđa. No, malo kasnije, u 39. minuti, nije bilo pomoći za Velikogoričane. Biuk je probio stranu, a na povratnoj lopti, iz blizine, pogodio je Melnjak za 1:0. Bio je to njegov premijerni pogodak u dresu Splićana.

Mogao je Hajduk na odmor otići s dva gola plusa, ali je Marko Livaja iz slobodnog udarca, u zadnjim trenucima prvog dijela, naciljao vratnicu.

Od početka drugog dijela Gorica je, sasvim logično, zaigrala otvorenije. Iako je takav stav otvarao više prostora u obrani Gorica je sve ozbiljnije prijetila pa je tako u 58. minuti složila točnu i brzu akciju koju je Pršir završio udarcem s desetak metara iskosa, a lopta je fijuknula tik pored vratnice.

Ubrzo nakon toga velika fešta na Poljudu. U 64. minuti Livaja je ubacio iz slobodnog udarca, a Melnjak je glavom postigao svoj drugi pogodak na susretu za 2:0 Splićana. Do kraja dvoboja oba su sastava imala nekoliko dobrih prilika, a u 95. minuti je dosuđen jedanaesterac za goste nakon što je Atanasov igrao rukom u svom šesnaestercu. Kalik je smanjio na 1:2, ali bilo je to sve od Gorice u ovom susretu.

Suparnika u finalu Hajduk će saznati 9. ožujka kada se na Rujevici igra druga polufinalna utakmica, a sastaju se Rijeka i Osijek. Finale će se igrati na Poljudu 26. svibnja.

 

HAJDUK
Melnjak 39', 64'
2-0
GORICA
Polufinale Kupa, 17:30, Split, Poljud
Kraj
KRAJ (Kraj)

Hajduk je u finalu Kupa koje se igra 26. svibnja na Poljudu! Protivnik će biti Rijeka ili Osijek, koji igraju 9. ožujka na Rujevici.

Gol
90'+5 (Gol)

GOOOL!!! Kalik je bio precizan i zabija za 2:1, Gorica će imati još koju minutu nade!

Penal
90'+5 (Penal)

Atanasov je ipak igrao rukom, jedanaesterac je za Goricu!

90'+4

Sudac Lovrić ide sam pogledati snimku.

90'+2

Zaredali su se napadi Gorice, Hajduk nekoliko minuta nije prešao svoju polovicu. A sad se pregledava i VAR snimka jer je nogometaš bijelih potencijalno igrao rukom.

90'

Igrat će se minimalno pet minuta sudačke nadoknade.

90'

Hajduk pokušava smiriti igru pa dočekati kraj i proći u finale.

Zamjena
87' (Zamjena)

Ozlijeđenog Grgića mijenja Vuković, a dvostrukog strijelca Melanjak mijenja Čolina.

83'

Sjajna prilika za Hajduk, polukontru je povukao Kalinić i dodao do Ljubičića koji puca u blok.

Zamjena
80' (Zamjena)

Muhammed mijenja Mitrovića i Suk već izlazi zbog ozljede, a umjesto njega Golubickas.

Zamjena
76' (Zamjena)

Još jedna promjena kod Gorice, umjesto Keite ulazi Fruk.

Zamjena
73' (Zamjena)

Sahitija mijenja Atanasov, a Ljubičić ulazi umjesto Mlakara.

Zamjena
71' (Zamjena)

Matara mijenja Da Cruz, a Babeca Suk.

Zamjena
66' (Zamjena)

Biuka mijenja Kalinić, koji seli u vrh napada, a Livaja na krilo.

Gol
64' (Gol)

GOOOL!!! Melnjak! Ovaj put dočekao je ubacivanje Livaje iz slobodnog udarca s desne strane i zabio glavom!

58'

Ponovno opasan napad Gorice, ovaj put s desne strane peko Kalika i ponovno je Pršir bio neprecizan, iako je prilika bila sjajna.

Žuti karton
55' (Žuti karton )

Katić je dobio žuti karton zbog prigovora.

54'

Pršir je naletio na odličnu povratnu loptu, ali s otprilike 15 metara puca direktno u Kalinića. Upozorenje je to za Hajduk.

50'

Splićani kontroliraju igru i u drugom poluvremenu.

Žuti karton
48' (Žuti karton )

Dieye je dobio žuti karton nakon protesta prema pomoćnom sucu.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena ni u jednoj momčadi.

Torcida je pružila podršku ukrajinskom narodu, pogledajte kako je to izgledalo OVDJE.

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Završio je prvi dio utakmice na Poljudu i finalu je bliže Hajduk! Gorica ima sreće što gubi samo 0:1 jer Splićani su lako mogli zabiti još pokoji gol.

45'

Igrat će se minimalno dvije minute sudačke nadoknade.

45'

Livaja je iz slobodnog udarca s dvadesetak metara pogodio gredu!

44'

Gorica se polako raspada, poluvrijeme dolazi kao naručeno.

Gol
39' (Gol)

GOOOL!!! Biuk je projurio po lijevoj strani i povratnom prizemnom loptom pronašao Melnjaka koji s nekoliko metara zabija!

36'

Ipak ništa od gola, Livaja je bio u zaleđu!

34'

Traje provjera pogotka jer potencijalno mu je prethodio prekršaj, odnosno, moguće da je Livaja bio u zaleđu.

Gol
33' (Gol)

GOOOL!!! Marko Livaja zabio je glavom nakon sjajnog ubačaja Mikanovića.

26'

Grgić je naletio na odbijenu loptu pa opalio isprve sa 16 metara, no lopta ide malo iznad gola. Kotarski ju je samo popratio pogledom.

21'

Biuk je lukavo pokušao petom nakon povratne prizemne lopte Livaje u peterac, ali Kotarski sjajno brani. Samo dvadesetak sekundi kasnije, Biuk se sjurio po lijevoj strani i s desetak metara puca ravno u Kotarskog.

17'

Livaja je ponovno pokazao koliko je opasan. Iako mu je Krizmanić bio "na leđima", najbolji strijelac Hajduk uspio se zagraditi, smiriti loptu pa opasno zaprijetiti udarcem iz okreta s 15 metara. Srećom po Goricu, lopta je otišla kraj gola.

15'

Hajduk pritišće i ne dopušta Gorici da izgradi napad, no još uvijek se i gosti solidno brane.

9'

Mikanović se sjurio po desnoj strani u polukontri i ubačajem pronašao Sahitija, koji loše puca glavom pored gola.

5'

Hajduk je odmah pritisnuo preko Livaje i Biuka. Sjajno je najbolji napadač bijelih uposlio ubačajem s desne strane mladu zvijezdu, no Stipe puca glavom preko gola.

1'

Pogledajte atmosferu na Poljudu, naš Juraj Filipović je na stadionu i snimio je dašak atmosfere >>> OVDJE

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica, prvi s centra kreće Hajduk!

Nije slučajno da Gorica glasi kao "crna mačka" Hajduku jer dosad su sa Splićanima igrali 15 puta, od toga su pobijedili šest, remizirali četiri puta, a Splićanima je pripalo pet pobjeda.

Hajduk je šest puta osvajao Kup, no posljednji se put titule domoga 2013.

Stožer je ukinuo važeće mjere pa su navijači bez ograničenja mogli na stadion, što će doprinijeti sjajnoj atmosferi.

- Privilegija je igrati povijesne utakmice. Klub se bori za nešto i jedan poraz nam ništa neće promijeniti, nastavljamo u istom ritmu. Kup je kup, nema favoriti, sve se može dogoditi. Igrao sam puno utakmica, znam kako to ide. Gorica je jaka momčad, imaju kvalitetu u svim segmentima, oni su opasni, za njih je ovo utakmica sezone, nemaju što izgubiti, kup im daje priliku da završe sezonu u pozitivnom - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Gorica je izbacila Hajduk iz Kupa dvije godine zaredom, u sezoni 2019./2020. slavila je u osmini finala 2:1, a lani u četvrtfinalu 3:0.

SASTAVI

HAJDUK: L. Kalinić, Mikanović, Katić, Elez, Melnjak, Grgić, Fossati, Sahiti, Biuk, Livaja, Mlakar.

GORICA: Kotarski, Jovičić, Steenvoorden, Mitrović, Babec, Kalik, Krizmanić, Pršir, Keita, Atiemwen, Dieye.

Splićani su poraženi u prošlom kolu protiv Rijeke na domaćem terenu, ali Gorica je u katastrofalnoj formi posljednjih tjedana.

Komentara 35

2D
2.dalmatinska
18:10 02.03.2022.

Meni ovaj VAR nikako nije jasan. Vidilo se iz aviona da je Livaja bio u zaleđu, a njima je trebalo 5 minuta pored sve tehnike koju imaju da skuže to isto.

DU
Deleted user
17:39 02.03.2022.

Balerine se vec pocele previjat po terenu

DU
Deleted user
18:39 02.03.2022.

Gadljivo gledat kolko se nateže za hajduk, igrač hajduka gura igrača gorice, sudac nista ne svira, igrač gorice se buni, sudac odma karton igraču gorice, majko mila hajdukovi suci ….. zao mi gorice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije