Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIĆANI PROPUSTILI PRILIKU

Šibenik slavio u dalmatinskom derbiju! Hajduk bez Livaje ipak nije ista momčad

Šibenik slavio u dalmatinskom derbiju! Hajduk bez Livaje ipak nije ista momčad
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
17.10.2021. u 19:24

U dalmatinskom derbiju 12. kola Prve HNL Šibenik je na Šubićevcu pred 1668 gledatelja pobijedio Hajduk 2:0 ostvarivši prvu pobjedu na svom stadionu protiv splitskog sastava nakon 14 godina.

Golove za Šibenik zabili su Marcos David Mina u 25. minuti, te Mario Ćurić iz jedanaesterca u 84. minuti.

Bila je to prva pobjednika Šibenika u međusobnim susretima igranim na Šubićevcu u posljednjih 14 godina. Zadnju pobjedu Šibenik je na svom terenu protiv Hajduka ostvario u rujnu 2007. kada je slavio 1:0.

Hajduk je bolje ušao u susret i Splićani su u prvih 15 minuta imali dvije lijepe prigode, no Biuk i Diamantakos nisu bili precizni. Prvo uzbuđenje pred vratima Hajduka vidjeli smo u 16. minuti, Jakoliš je ubacio s desne strane, a Katić u pokušaju da izbije loptu pogodio vratnicu.

Deset minuta kasnije domaćin je poveo. Ćurić je ubacio loptu u kazneni prostor, Bačelić-Grgić u gužvi uposlio Minu, a ovaj sjajno zabio pod gredu za 1:0.

17.10.2021., stadion Subicevac, Sibenik - Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo, HNK Sibenik - HNK Hajduk. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tri minute kasnije Hajduk je bio korak do izjednačenja, no Lovrencsics je pucao iznad grede. U posljednjim trenucima prvog dijela gosti su imali još jednu sjajnu priliku. Melnjak je odlično ubacio, a Diamantakos s pet metara pucao glavom pod prečku, no Rogić je obranio.

U drugom dijelu prvi su zaprijetili domaćini. Šibenik je u 52. minuti izveo brzu kontru, Jakoliš je probio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i zatim gađao suprotan kut, no Lovre Kalinić je bio spreman.

U 73. minuti Hajduk je u istom napadu imao tri sjajne prilike, no lopta nije htjela u gol. Prvo je Simić nakon ubačaja iz kornera pogodio stativu, a u nastavku akcije pucali su Katić i Ljubičić, no Rogić je upisao dvije velike obrane.

Ljubičić je imao odličnu priliku i u 77. minuti, no Rogić je ponovo vrhunski reagirao.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 84. minuti. Katić je u kaznenom prostoru oborio Bedoyu, sudac Lovrić pokazao na bijelu točku, a Ćurić sigurno realizirao kazneni udarac za 2:0. Snimka je pokazala da ipak jedanaesterca nije bilo pa čudi da u VAR sobi to nisu vidjeli i obavijestili suca. Simuliranje je bilo više no jasno vidljivo. Srećom pa to nije odlučilo pobjednika.

Na ljestvici vodi Rijeka sa 24 boda, koliko ima i Osijek, no Rijeka ima i susret manje. Treći je Dinamo sa 23 boda i dvije utakmice manje.

Hajduk na četvrtom mjestu ima 20 bodova, Gorica je peta sa 17, Lokomotiva na šestom mjestu ima 15, Šibenik ima 13, Istra 11, a Slaven Belupo i Hrvatski dragovoljac po šest bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 20

Avatar strukovna_perjanica
strukovna_perjanica
19:24 17.10.2021.

Ja mislim da je za ovo kriv Bebek!

Avatar strukovna_perjanica
strukovna_perjanica
19:27 17.10.2021.

Čak i kad šibenčani ništa ne naprave je to dovoljno za pobijediti Hajduk!

Avatar dzambo
dzambo
18:25 17.10.2021.

Ma previse se Hajduka ''podize'' u skoro svim novinama i raznim sportskim izvjestajima...od zadnje titule Hajduka taj klub jednostavno je u ''padu'' toliko godina zaredom da to vise nije normalno...a to pokazuje sve statistika iz I HNL ja mislim da ni Osijek i Rijeka u zadnjih svih godina koliko Hajduk nije bija prvak a Osijek nijednu titulu prvaka nema a Rijeka jednu i za to sve vrijeme oba ta kluba imaju BOLJI omjer poraza i remija u I HNL od Hajduka...a Hajduku fali samo jos 3 poraza u I HNL i da ima tacno toliko poraza koliko remija u I HNL to su strasno lose brojke za Hajduka i od ovog kluba vise nema nista sve dok se ne proda i vlasnik ulozi vecu lovu u igrace koji imaju Nogometno znanje....od sezone do sezone i samo ''fritule''...i to su cinjenice....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije