Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.02.2024. u 16:58
U dosadašnje dvije međusobne ovosezonske utakmice Hajduk je oba puta protiv Slavena upisao pobjede. Prvo su na Poljudu slavili rezultatom 3:0, a potom i u Koprivnici rezultatom 1:0

Nogometaši Hajduka ostvarili su uvjerljivu pobjedu u 22. kolu HNL-a, na Poljudu su Splićani s 4:0 (1:0) bili bolji od Slaven Belupa.

Efektni prvi pogodak na susretu postigao je Nikola Kalinić u dodanom vremenu prvog poluvremena, dok je iduća dva Hajduk zabio na samom startu drugog dijela. U 48. minuti za 2-0 je strijelac bio Josip Brekalo, što je bio njegov premijerni pogodak za Splićane, dok je na 3-0 povećao Anthony Kalik u 51. minuti.

Konačnih 4-0 postavio je 21-godišnji Filip Čuić u 67. minuti, a svakako treba naglasiti kako je tri asistencije protiv suparnika iz Koprivnice upisao Emir Sahiti.

Hajduk je ovom pobjedom prekinuo crni niz od četiri uzastopne ligaške utakmice bez pobjede (Lokomotiva, Dinamo, Rijeka, Osijek) te ponovno, barem privremeno, zasjeo na vrh prvenstvene ljestvice.

Vrlo brzo je Hajduk zagospodario travnjakom i počeo s napadima prema suparničkim vratima. Prvu veliku šansu Splićani su stvorili u šestoj minuti, ali je udarac Kalinića nakon akcije Brekala i Moufija blokiran.

U 18. minuti dobar je dalekometni udarac uputio Krovinović, dok je u 37. zaprijetio Kalik, ali i tada je nedostajalo preciznosti. Gostujuća obrana ipak je pokleknula u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a dogodila se tom prilikom majstorija Nikole Kalinića. U padu je Kalinić loptu zahvatio volejom i precizno pogodio suparničku mrežu.

Odmah na startu drugog poluvremena dogodila se nova erupcija oduševljenja domaćih navijača i to zbog premijernog gola Brekala u splitskom dresu. Sahiti je proigrao pojačanje Hajduka, a povremeni hrvatski reprezentativac je nakon jednog driblinga jednostavno zabio za 2-0.

S obzirom da se Slaven Belupo otvorio početkom nastavka odjednom se otvaralo mnogo prostora Hajduku za napade, a takvo što je vrlo brzo iskorišteno i za treći pogodak u 51. minuti. Sam je pred suparnička vrata izbio Kalik i poentirao za 3-0.

VEZANI ČLANCI:

Nakon toga ritam igre je pao. Hajduk je napravio brojne promjene u sastavu te je potpuno smirio igru, a gosti i dalje nisu znali kako doći do domaćeg vratara Lučića i ugroziti ga.

Do kraja je Hajduk postigao još jedan pogodak. U 67. minuti strijelac je za konačnih 4-0 bio 21-godišnji Čuić kojem je ovaj pogodak također bio prvijenac u dresu Hajduka. Sve pogotke s utakmice možete pogledati OVDJE.

Zanimljivo, Hajduk ovoliko golova na jednoj utakmici nije zabio točno 365 dana, od prošlosezonske utakmice protiv Varaždina u kojoj su slavili 4:1

Hajduk
Kalinić 45+1', Brekalo 48', Kalik 51', Čuić 68'
4-0
Slaven Belupo
HNL, 15:00, POLJUD
KRAJ UTAKMICE

Kraj utakmice na Poljudu! Hajduk je potpuno zasluženo došao do visoke 4:0 pobjede protiv Slaven Belupa i tako prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede. Splićani su potpuno nadigrali Koprivničane, a posebno su brilijrali Emir Sahiti s tri asistencije te Josip Brekalo koji je uz prvi pogodak u dresu Hajduka dodao i jednu asistenciju. Uz Brekala, pogotke su postigli i Nikola Kalinić, Anthony Kalik i Filip Čuić. Hajduk ovoliko golova na jednoj utakmici nije zabio točno 365 dana, od prošlosezonske utakmice protiv Varaždina u kojoj su slavili 4:1

90'

Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

90'

Slaven je imao veliku priliku postići barem utješni pogodak, ali nije iskorištena. Elez je napravio veliku grešku i poklonio loptu Mioču koji je išao sam na Lučića i bio u mat-situaciji, no loše je opucao i poslao loptu pored gola.

89'

Krovinović je okušao udarac iz daljine. Kao i u prvom dijelu, taj njegov pokušaj je otišao direktno u Suška.

86'

Nakon jednog perioda bez značajnijih događanja na terenu, Hajduk je bio u prilici doći i do 5:0. Brekalo je sjajno proigrao Sigura na desnoj strani, Sigur je prizemno ubacio za Čuića koji jako odlično puca s 13-14 metara prema gornjem desnom kutu Slavenovog gola, no Sušak je vrlo dobrom paradom obranio taj pokušaj.

80'

Izmjena u redovima Slaven Belupa. Igru je napustio Antonio Bosec, a umjesto njega ušao je Filip Krušelj.

78'

Evo malo i Slavena pred golom Hajduka. Ortiz je u posljednje dvije minute dva puta zaprijetio s ruba kaznenog prostora. Prvi udarac je otišao u ruke Lučića, a drugi pored Hajdukovog gola.

75'

Filip Uremović je napravio namjerni prekršaj nad Šutom i tako dobio treći žuti karton, zbog koje će propustiti utakmicu protiv daleko posljednje momčadi lige. Pametan potez Hajdukovog stopera kojem je Torcida otpjevala pjesmu za rođendan.

71'

Nove izmjene u redovima Hajduka. Josip Elez je ušao u igru umjesto Zvonimira Šarlije, a Leon Dajaku je ušao u igru umjesto trostrukog asistenta Emira Sahitija.

GOOOL! ČUIĆ ZA 4:0

GOOOOOL! Filip Čuić je također zabio prvijenac u dresu Hajduka. Krovinović je povukao napad kroz sredinu, odigrao desno za Sahitija, on je sjajno vanjskim dijelom kopačke pronašao Čuića koji je u kaznenom prostoru ostao sam pred vratarom Suškom i zabio za velikih 4:0 splitske momčadi protiv Slavena. Treba naglasiti i da je ovo treća Sahitijeva asistencija u ovoj utakmici.

67'

Službeni spiker na Poljudu je objavio informaciju da je na Poljudu 17.017 gledatelja došlo pogledati dvoboj Hajduka i Slaven Belupa.

66'

Štefulj je zakasnio s klizećim startom i oštro ušao u Sahitija te zasluženo dobio žuti karton. Budući da mu je to treći žuti karton, propustit će idući dvoboj Slavena protiv Istre.

62'

Prva situacija koju je na susretu iskreirao Slaven i prvi udarac uopće na utakmici nakon više od sat vremena igre. Mioč je dobio loptu na rubu kaznenog prostora i pucao, ali Hajdukova obrana je to izblokirala i odbila u korner.

60'

Dvostruka promjena i u redovima Slavena. Ante Šuto i Dillan Ortiz su ušli u igru imjesto Ivana Lepinjice i Tomislava Štrkalja.

56'

Još dvije promjene u redovima Hajduka. Iz igre su izašli Fahd Moufi te strijelac trećeg pogotka Anthony Kalik, a umjesto njih su ušli mladi Šimun Hrgović te Mađar Laszlo Kleinheisler.

52'

Iz igre je izašao strijelac prvog pogotka Nikola Kalinić uz velike ovacije tribina na Poljudu, a umjesto njega je u igru ušao Filip Čuić.

GOOOL! KALIK ZA 3:0

GOOOOOL! Hajduk je odmah nakon pogotka Brekala zabio i treći pogodak na susretu. Sahiti je opet odradio velik dio posla i upisao svoju drugu asistenciju na dvoboju. Ovaj put je proigrao Anthonyja Kalika koji se našao u jedan na jedan situaciji sa Suškom i lagano ga matirao za 3:0 Hajduka.

GOOOL! PRVIJENAC BREKALA

GOOOOOOL! Josip Brekalo je zabio svoj prvijenac u dresu Hajduka te povisio vodstvo na 2:0. Kalinić je dobio duel u skoku i spustio loptu prsima za Sahitija koji je u sredini poveo loptu, bio strpljiv te u pravom trenutku proigrao Brekala na lijevoj strani, a novo igrač Hajduka je iz vrlo dobre situacije zabio prvi pogodak u dresu Hajduka u svojem drugom nastupu za klub.

POČETAK DRUGOG DIJELA

Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. Trener Slaven Belupa Roy Ferenčina je napravio jednu izmjenu, u igru je ušao Adrian Liber umjesto Mihaila Caimacova. Trener Hajduka Mislav Karoglan nije posezao za izmjenama.

KRAJ PRVOG DIJELA

Završilo je prvo poluvrijeme dvoboja između Hajduka i Slaven Belupa na Poljudu rezultatom 1:0 za Hajduk, pogotkom Nikole Kalinića u sudačkoj nadoknadi. Hajduk je zaslužio ovo vodstvo uz svu dominaciju u prvom poluvremenu (udarci 7:0), a Slaven se grčevito branio bez ikakvih opasnih dolazaka pred gol Hajduka. 

GOOOL! HAJDUK VODI 1:0

GOOOOOL! Nikola Kalinić zabija za 1:0 vodstvo Hajduka. Na samom kraju prvog poluvremena Hajduk je naplatio svoju dominaciju protiv Slavena. Loptu je zdesna ubacio Sigur, Kalinić je visoko dodao za Brekala koji mu je vratio glavom, a potom je Kalinić iz jako teške pozicije poluvolejem u padu pogodio malu mrežicu Suškovog gola. Ovo je Kaliniću prvi gol u natjecateljskim utakmicama od povratka u Hajduk ove zime.

45'

Dvije minute sudačke nadoknade će se igrati u prvom poluvremenu.

40'

Sahiti je zakasnio s klizećim startom, napravio prekršaj nad Nongohom i zaradio žuti karton.

37'

Nastavljaju se nizati prilike Hajduka. Nakon gužve u kaznenom prostoru Slavena lopta je preko Uremovića došla do Kalika, koji je iskosa s 15 metara plasirano gađao suprotan kut protivničkog gola. Bilo je to jako blizu, lopta je otišla tik do vratnice.

36'

Hajduk sve više prijeti. Sahiti je iskosa snažnim udarcem pokušao iznenaditi Suška, no vratar Slavena je to uspio odbiti u korner.

35'

Odlična prilika za Hajduk. Mudro je Kalik izveo brzi slobodni udarac i proigrao za Sahitija iza leđa obrane Slavena. Sahiti je s desne strane pokušao ubaciti za Kalinića koji bi imao mat poziciju, no prije nego što je lopta mogla doći do njega, Boras je blokirao dodavanje i odbio loptu u korner.

32'

Hajduk i dalje pokušava stvarati situacije u napadu, ali obrana Slavena se zasad s time vrlo dobro nosi, što blokovima, što presijecanjima, što očišćenim loptama.

28'

Kalik je nakon odbitka jedne ubačene lopte snažno zahvatio volej, ali ga je blokirao Boras.

22'

Brekalo je izveo slobodan udarac za Hajduk na 25 metara od gola Slavena, ali je pogodio živi zid.

17'

Prvi udarac u okvir na utakmici. Filip Krovinović je dobio povratnu loptu na 20-ak metara te pokušao plasirano uputiti niski udarac prema golu Slavena, no bio je to lak plijen za vratara Suška.

11'

Pukštas je ušao u sredinu s desne strane te proigrao Kalika na rubu kaznenog prostora, ali njegov udarac je blokiran. Hajduk u uvodu utakmice ima snažnu inicijativu.

5'

Odličnu akciju je odigrala splitska momčad. Brekalo je primio loptu na lijevoj strani i lijepo proigrao za Moufija iza leđa obrane Slavena. Moufi je uputio povratnu loptu za Nikolu Kalinića, a njegov udarac iz blizine je blokirao Pllana. Igrači Hajduka su tražili kazneni udarac zbog igranja rukom Planne, ali Čulina nije pokazao na bijelu točku.

POČETAK UTAKMICE

Glavni sudac utakmice Ante Čulina dao je znak za početak utakmice Hajduka i Slaven Belupa.

SASTAVI

HAJDUK: Lučić - Sigur, Uremović, Šarlija, Moufi - Kalik, Pukštas, Krovinović - Sahiti, Kalinić, Brekalo.

SLAVEN BELUPO: Sušak - Bosec, Boras, Pllana, Štefulj - Akbekpornu, Lepinjica - Nongoh, Mioč, Caimacov - Štrkalj

SUCI

Glavni sudac utakmice je Ante Čulina iz Zagreba, pomagat će mu Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline i Jerko Crnčić iz Vrbovca, a četvrti sudac je Mateo Erceg iz Benkovca. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a pomoćnik VAR suca Luka Pajić iz Rijeke. 

TABLICA

Hajduk je uoči ovog dvoboja na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s 42 osvojena boda, a Slaven Belupo se nalazi na sedmom mjestu s 26 osvojenih bodova.


 
 

NAJAVA FERENČINE

Trener Slaven Belupa Roy Ferenčina zadovoljan je recentnom formom svojih nogometaša, koji su zasad stopostotni u proljetnom dijelu sezone.

- Ne želim pričati o njima, pričat ću više o nama. Imamo dvije pobjede u nastavku. Igrali smo dobro, pogotovo u zadnjoj utakmici u kojoj smo zabili četiri gola. Što se utakmice s Hajdukom tiče, oni se bore za prvo mjesto i favoriti su. Ali znamo da favoriti ne pobjeđuju uvijek. Želimo pun stadion, uživanje u nogometu i nadam se da ćemo biti hrabri - rekao je Ferenčina uoči ogleda.

 

24.11.2023., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - SuperSport HNL, 16. kolo, NK Lokomotiva - NK Slaven Belupo. trener Slaven Belupa Roy Ferencina Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NAJAVA BLATNJAKA

Budući da je trener Hajduka Mislav Karoglan posljednjih dana bio pod virozom, utakmicu protiv Slavena je iz Hajdukovog kuta najavio pomoćni trener Dragan Blatnjak.

 

- Pritisak je uvijek u Hajduku, međutim svjesni smo da smo u ove prve dvije utakmice druge polusezone mogli više, posebno da smo u utakmici kod kuće s Rijekom ostali dužni navijačima. Nadam se da ćemo to u nedjelju ispraviti s jednom dobrom utakmicom i s tri boda - istaknuo je Blatnjak.

 

03.04.2023., Murvica - Polaganje vijenaca na grob Hrvoja Custica povodom 15. obljetnice njegove smrti. Dragan Blatnjak, trener HNK Zadar Photo: Sime Zelic/PIXSELL
Foto: Šime Zelić/ PIXSELL

OPET BEZ LIVAJE

U Hajdukov kadar za utakmicu protiv Slaven Belupa vraćaju se Niko Sigur, Emir Sahiti i Mihael Žaper koji su izostali s posljednje utakmice Hajduka u Osijeku, a ozlijeđeni Marko Livaja će sigurno preskočiti i ovu utakmicu.

 

HAJDUKOV CRNI NIZ

Hajduk je ušao u loš niz rezultata. U posljednje četiri utakmice splitska momčad je bez pobjede. Upisali su 3 od 12 mogućih bodova i tako u posljednja dva tjedna izgubili vodeće mjesto HNL ljestvice.

MEĐUSOBNI OGLEDI

U dosadašnje dvije međusobne ovosezonske utakmice Hajduk je oba puta protiv Slavena upisao pobjede. Prvo su na Poljudu slavili rezultatom 3:0, a potom i u Koprivnici rezultatom 1:0.

DOBRODOŠLI

Poštovane čitateljice i čitatelji Večernjeg lista, dobrodošli u tekstualni prijenos četvrte utakmice 22. kola HNL-a, u kojoj od 15 sati na Poljudu Hajduk dočekuje Slaven Belupo.

Komentara 27

NO
Noštromo
16:44 11.02.2024.

Lijep rezultat, ali do kraja je Dinamo kuci, Rijeka i Lokomotiva u gostiima od jačih ekipa i ostali.

PR
prsutsir
17:09 11.02.2024.

Bravo Hajduče,kakva 3 asista Sahitija, ne zna se koji je bolji.

KU
Kujttim
16:05 11.02.2024.

NK9 ima 42 utakmice, a Brekalo 35 utakmica za Hrvatsku, što znači da imaju znanje. Kalinić nema više moć, no ipak mu je ostao osjećaj za gol, a Brekalo će biti sve bolji i bolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije