Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Šteta! Zubčić ostao na korak od bronce, Faivre je osvojio naslov svjetskog prvaka

FIS Alpine World Ski Championships
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
19.02.2021.
u 14:40

Vodeći iz prve vožnje Alexis Pinturault odustao je nakon pada u gornjem dijelu druge vožnje, a do cilja nije stigao ni trećeplasirani iz prvog 'laufa' Nijemac Alexander Schmid

Filip Zubčić ostao je na korak do pobjedničkoga postolja osvojivši četvrto mjesto u veleslalomu na Svjetskome prvenstvu u talijanskoj Cortini d'Ampezzo. Svoje drugo zlato neočekivano je osvojio Francuz Mathieu Faivre koji je Zubčića pobijedio u finalu pojedinačne paralelne utrke.  

 

Mathieu je slavio s ukupnim vremenom 2:37.25 minuta, a Zubčić je za njim zaostao velikih 1.59 sekundi. Srebrnu medalju osvojio je Talijan Luca De Aliprandini (+0.63), a brončanu Austrijanac Marco Schwarz (+0.87).

Vodeći iz prve vožnje Alexis Pinturault odustao je nakon pada u gornjem dijelu druge vožnje, a do cilja nije stigao ni trećeplasirani iz prvog 'laufa' Nijemac Alexander Schmid.

Nakon velike pogreške u prvoj vožnji, zbog koje je gotovo izletio sa staze te završio s više od dvije sekunde zaostatka za vodećim Alexisom Pinturaultom, Filip Zubčić je svom snagom krenuo u drugoj vožnji.

Ni tu nije bio bez pogreške, ali se na izlasku iz početne strmine uspio izvući i uhvatiti pravi ritam u središnjem dijelu staze gdje je bio jedan od najbržih.

Filip je na vodećoj poziciji ostao sve do šestoplasiranog Schwarza koji je postavio drugi rezultat druge vožnje. Veliku prednost iz prve vožnje imala su prva petorica, ali samo su Faivre i De Aliprandini uspjeli doći do cilja s boljim vremenom od Austrijanca.

Najveće razočaranje svakako je doživio Alexis Pinturault koji je opet ostao bez zlatnog odličja na velikom natjecanju u veleslalomu.

Drugi hrvatski predstavnik Samuel Kolega, koji je u prvoj vožnji imao 34. rezultat s 6.30 sekundi zaostatka za najbržim, nije uspio doći do cilja u drugoj vožnji.

>>> Blanka Vlašić u petak je objavila da je završila karijeru

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
14:48 19.02.2021.

Čestitke Filipu i Hrvatskoj na 4 mjestu. Od srca. Mi smo zadovoljni sa 6 mjestom Kranjeca ali da je bio peti bili bi bezadovoljni. Super redosled i veliko veselje.

HE
Herceg56
15:36 19.02.2021.

Bravo Filipe 👍

OB
obican
15:53 19.02.2021.

Bravo Filipe, bravo repka!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije