Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGA NA SAN SIRU

Milan ispao iz Europe, Liverpool postao prva engleska momčad sa svih šest pobjeda!

Milan ispao iz Europe, Liverpool postao prva engleska momčad sa svih šest pobjeda!
Foto: Reuters
07.12.2021. u 22:56

Najveća se borba za osminu finala Lige prvaka odvijala u skupini B gdje je na kraju uz Liverpool prolaz dalje osigurao madridski Atletico.

U posljednjem 6. kolu Milan je na svom San Siru dočekao Liverpool te je izgubio 1:2. Gostujući trener Klopp je uoči ove utakmice napravio velike promjene, pogotovo u obrambenom dijelu svog sastava, ali je Liverpool unatoč tome ostvario novu, šestu pobjedu u skupini, iako je već odavno osigurao prolaz i prvo mjesto.

Milan je poveo golom Tomorija u 29. minuti i s obzirom na tadašnjih 0:0 Porta i Atletica talijanska momčad je bila u osmini finala Lige prvaka. No, kratko je trajala ta domaća sreća jer je Salah izjednačio u 36. minuti. Liverpool je potpuno dominirao na San Siru, a bolja igra naplaćena je u 55. minuti kada je Origi zabio za konačnih 2:1.

Tako je međusobni ogled Porta i madridskog Atletica na Dragao stadionu odlučio o drugom putniku ove sezone za osminu finala. I bio je to Atletico koji je na samom startu ovog gostovanja bio osuđen igrati bez Luisa Suareza koji je izašao zbog ozljede. U prvih sat vremena igre dosta bolji je bio Porto, no u 56. minuti su poveli gosti kada je snalažljiv pred suparničkim vratima bio Griezmann.

Nakon tog pogotka potpuno se rasplamsala igra, a počeli su frcati i crveni karton te je Porto zaradio dva isključenja, a Madriđani jedno. Na kraju je Atletico zabio nova dva gola za potvrdu slavlja i prolaza (Correa i De Paul), dok je Porto na samom kraju tek smanjio na konačnih 1:3.

Cijelu je utakmicu za goste odigrao hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko, a Portu ostaje mala utjeha u igranju Europske lige.

U skupini D tek su se u međusobnom dvoboju u Madridu Real i Inter borili za prvo mjesto na ljestvici. Talijanskom prvaku je trebala pobjeda za skok na tron, no već od 17. minute Inter je bio u minusu. Sjajno je, tada, s petnaestak metara suparničku mrežu naciljao Toni Kroos. Bio je to, ujedno, tisućiti pogodak Reala u povijesti Kupa prvaka / Lige prvaka.

Foto: Reuters

Kao i u prvom međusobnom susretu na San Siru, Inter nije igrao loše i imao je brojne prilike, ali su sve ostale neiskorištene. Potom je u 64. minuti pocrvenio gostujući igrač Barrella, a konačnih 2:0 postavio je Marco Asensio u 79. minuti.

Inače, Real je u ovom ogledu kapetanski vodio hrvatski reprezentativac Luka Modrić koji je upisao veliki jubilej, stotu utakmicu u karijeri u Ligi prvaka. Time je postao prvi Hrvat u povijesti s takvim dosegom. Modrić je odigrao svih 90 minuta.

U redovima Intera cijelu je utakmicu odigrao Ivan Perišić, dok je nakon sat vremena igru napustio Marcelo Brozović.

U drugom susretu ove skupine Šahtar je bio sasvim blizu prve pobjede u sezoni, ali je primio gol od Nikolova u 93. minuti te je remizirao kao domaćin protiv Sheriffa 1:1. Bez obzira na rezultat ove utakmice Šerif je bio siguran treći, a Šahtar posljednji.

U skupini C je također sve bilo jasno i prije zadnjeg kola. Ajax, kao prvi te Sporting, kao drugi, nastavljaju sezonu u Ligi prvaka, dok će dortmundska Borussia kao treća igrati Europsku ligu.

Foto: Reuters

Ajax je u Amsterdamu pobijedio Sporting 4:2 i tako došao do savršenih šest pobjeda u skupini. Prvi pogodak na utakmici postigao je Sebastien Haller, napadač Ajaxa, čime je došao do brojke od deset golova ove sezone. Prvi je strijelac Lige prvaka (devet ih ima Lewandowski), a ujedno je Haller nogometaš koji je najbrže došao do brojke od 10 golova u ovom natjecanju (unutar jedne sezone) u povijesti. Također, ponovio je doseg Cristiana Ronalda iz sezone 2017./18. te je i on sam zabio barem gol u svakoj od šest utakmica grupne faze.

Borussia je svladala Bešiktaš u Dortmundu 5:0 uz po dva gola Reusa i Haalanda (te jedan Malena). Borussiji ostaje tek igranje u Europskoj ligi u nastavku sezone, a od 73. minute za Borussiju je igrao hrvatski nogometaš Marin Pongračić. Kod gostiju je na klupi kroz cijelu utakmicu ostao Domagoj Vida.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 1

DU
Deleted user
23:45 07.12.2021.

Bravo, Liverpool! Samo tako nastavite. ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije