Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEDI REPRIZA IZ 2018.

Zlatno pravilo Lige prvaka: Nikad ne možete otpisati Real Madrid!

Zlatno pravilo Lige prvaka: Nikad ne možete otpisati Real Madrid!
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
04.05.2022. u 23:36

Ono legendarno 'pravilo' Garyja Linekera o nogometu kao igri u kojoj uvijek pobjeđuju Nijemci nakon sinoćnje drame slobodno možemo promijeniti. Novo pravilo je: nogomet je igra u kojoj igraju dvije momčadi od 11 igrača i na kraju uvijek pobjeđuje Real Madrid! Već smo mali milijun puta čuli da Real Madrid nikad ne možete otpisati iz Lige prvaka, ali ovaj povratak kojeg su Madriđani sinoć napravili protiv Manchester Cityja vjerojatno nisu očekivali ni najoptimističniji navijači Kraljevskog kluba.

U 89. minuti engleski prvak je imao ukupnih 5:3 protiv novog španjolskog prvaka, a na kraju je ipak Real taj koji će 28. svibnja na mitskom Stade de Franceu u Saint-Denisu igrati reprizu finala iz 2018. godine protiv Liverpoola. Dakle, u finalu će se susresti dvije ponajbolje momčadi u povijesti natjecanja, Real kao najuspješniji klub u povijesti Lige prvaka (13 naslova, 17. finale) te Liverpool kao treći najuspješniji klub u povijesti natjecanja (6 naslova, 10. finale).

Možda nismo vidjeli sedam golova kao u prvom susretu na Etihadu (4:3), po mnogima i najboljoj utakmici u povijesti Lige prvaka, ali dramatični trenuci definitivno su nadoknadili taj manjak pogodaka. Za razliku od prvog susreta, i jedni i drugi su u svojim kadrovima konačno imali važne obrambene igrače koji su im nedostajali prošlog tjedna. Kod Reala je konačno bio spreman ponajbolji zadnji vezni na svijetu Casemiro, dok su kod Cityja na bekovskim pozicijama igrali standardni igrači; Cancelo se vratio u prvih 11 umjesto Zinčenka, dok je čak i šepavi te nespremni Walker bio bolja obrambena opcija nego stoper Stones, odnosno zadnji vezni Fernandinho.

Foto: Uefa

Iako smo na prvi pogodak čekali do 73. minute, to ne znači da nije bilo prilika. Zapravo su prigode u tom 0:0 periodu imali svi strijelci iz prvog susreta (De Bruyne, Jesus, Foden, Silva, Benzema, Vinicius), ali niti su prilike bile toliko izgledne, niti su nišanske sprave tih imena bile namještene. I jedni i drugi su u prvom poluvremenu imali tri dobre prilike, a najveće su ubilježili Foden i Silva, no njihove udarce je sjajnim reakcijama obranio Thibaut Courtois.

Real je svoju je najbolju šansu za vodstvo imao u prvih deset minuta drugog poluvremena. Tada je City bio šokiran, a Walker je bio uzdrman pokraj munjevitog Viniciusa. Međutim, Brazilac je od četiri izgledne situacije u kojima se našao u tom periodu upropastio sve četiri, od čega je najizgledniji bio čisti zicer već u desetoj sekundi drugog dijela kad je promašio cijela vrata.

Nakon toga susret se na dvadesetak minuta umrtvio, da bi Guardiola u igru ubacio Gündogana i Zinčenka, a baš taj dvojac je u 73. minuti svojim prvim dodirima na terenu sjajno izbacio Silvu prema naprijed, Portugalac je navukao tri igrača Reala na sebe i odigrao desno na Mahreza koji je loptu zakucao u prvi Courtoisov kut za vodstvo Manchester Cityja i bijeg na 5:3 u ukupnom rezultatu za engleskog prvaka.

Činilo se kao da su se Madriđani raspali jer je City u periodu od 80. do 88. minute imao tri 'mrtve' šanse za otići na 6:3 i potpuno riješiti pitanje pobjednika, no Grealisha i Cancela su nevjerojatnim reakcijama spriječili Courtois te Mendy koji je jednu Grealishevu šansu čudesno sklonio s crte.

I onda kad se već krenulo najavljivati finale u engleskom ruhu, niotkuda se ukazao 21-godišnji Brazilac Rodrygo koji je u igru ušao s klupe. Prvo je u 90. minuti na prizemni centaršut Benzeme reagirao centimetar ispred Edersona i loptu gurnuo u mrežu, da bi minutu kasnije, u sudačkoj nadoknadi, nekarakteristično i briljantno pogodio glavom na centaršut Carvajala za 2:1, ukupnih 5:5 te potpuni delirij na Santiago Bernabeuu pred 61.500 navijača.

City je u produžecima bio totalno utučen, a to je iskoristio tko drugi nego Karim Benzema koji je u duelu s Diasom prvo izborio kazneni udarac, a zatim ga u 94. minuti i realizirao za 3:1 Madriđana te ukupnih 6:5. Real je ove sezone bio u nominalno bezizlaznim situacijama protiv PSG-a, Chelseaja i Man. Cityja, a sada je finalist Lige prvaka. To također znači i da Luka Modrić ima priliku nastaviti niz Hrvata osvajača Lige prvaka koji traje još tamo od 2013. godine kad je Mario Mandžukić postao prvak Europe s Bayernom.

Ukratko, žao nam je onih ljudi koji ne vole nogomet, nemaju pojma što propuštaju!

>>> Luka Modrić ispisao povijest madridskog Reala

Komentara 15

Avatar Zrinski10
Zrinski10
00:28 05.05.2022.

Zlatno je pravilo da se igra dok sudac ne odsvira kraj.

ST
Startrack
01:34 05.05.2022.

Ovi sto prozivaju modrica. Jeste li ista komentirali na pas protiv Chelsea pred kraj utakmice.

RI
rikavac
23:29 04.05.2022.

Bravo Real samo nek izbace Pepa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije