Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Raspoložena Hrvatska pregazila Japan i upisala drugu pobjedu!

Raspoložena Hrvatska pregazila Japan i upisala drugu pobjedu!
Foto: Pixsell/Reuters
13.01.2019. u 17:55

Hrvatska je upisala i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Očekivano smo pobijedili Japan sa 35:27, u utakmici u kojoj je izbornik Lino Červar odmarao Luku Cindrića, dok je Domagoj Duvnjak imao dobrano smanjenu minutažu. U kojem će smjeru ići ova utakmica vidjelo se u početnih deset minuta kada smo poveli 6:1. Recept je bio jasan – dobra obrana ili obrana Šege – brza kontra i pogodak. A Marin Šego je bio više nego dobar u prvih trideset minuta. Sakupio je devet obrana od čega dva zicera. Postigli smo i nekoliko dalekometnih pogodaka u trenutku kada su Japancu igrali u napadu sedam na šest pa su im vrata bila nečuvana. Možda su najlošiji sudionici utakmice bili švicarski suci koji su imali nekakav čudan kriterij. Japanci su napravili najmanje desetak probijanja u napadu, a oni bi im svaki drugi put priznali pogodak.

Mislili smo da dvorana neće biti puna jer je objektivno Japan slab suparnik, no hrvatski navijači nisu iznevjerili ni ovoga puta.

- Prijatelj i ja kupili smo dva paketa ulaznica za petak i nedjelju. Bilo bi bolje da smo "uhvatili" utakmicu protiv Španjolaca, ali kako je to radni dna nismo mogli izostati s posla. Živimo tu blizu, pedesetak kilometara od Münchena. Inače, idemo redovno na nogometne utakmice Bayerna. Za ljude odavde je uvijek praznik kada igra Hrvatska, u bilo kojem sportu. Inače mogli su ipak staviti malo jeftinije ulaznice – 90 eura po danu nije malo – rekao je Marko koji radi u bolnici kao medicinski brat.

Hrvatska - Japan
1/7

Zanimljivo je da je od prve minute u prvoj postavi zaigrao Damir Bičanić koji nije dobio ni minute protiv Islanda. Lino je opet očekivano u drugom poluvremenu dao priliku debitantima – Šipiću, Vrankoviću, Mandiću,a nešto malo minuta sakupio je i Vida. Napadački smo u svakom slučaju odradili više nego dobar posao, obrana je mogla i bolje, primili smo malo previše pogodaka, posebice u prvom poluvremenu kada je Japan u jednom trenutku smanjio na samo tri pogotka razlike. Dagur Sigurdsson, izbornik Japana, za godinu dana, za koliko počinju Igre u Tokiju, sigurno će još unaprijediti igru svojih rukometaša. Neće to biti reprezentacija koja će ozbiljno napasti medalju ali će svima biti tvrda kost. Prije dvije godine su upisali samo jednu pobjedu na SP_u, sada žele barem dvije. Prva prilika bit će im Bahrein...

U utakmici prije naše Makedonija je pobijedila Bahrein sa 28:23 (12:8). Ponovno je najbolji igrač susreta bio Kiril Lazarov s osma pogodaka.

- Ostvarili smo prvi cilj. Imamo dvije pobjede nad Japanom i Bahreinom. Sada nam slijede tri jaka utakmice, s Hrvatskom, Španjolskom i Islandom. Ako želimo proći u drugi krug moramo pobijediti jednu od te tri reprezentacije. Koju? Teško je reći. Hrvatska po meni ma najjaču momčad u skupini. Vidjet ćemo kako će to danas ispasti – rekao je Borko Ristovski, vratar Makedonije.

Kiro Lazarov je još na prošlom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj postigao preko 1000 pogodaka u dresu Makedonije. U Njemačkoj i Danskoj želja mu je da nadmaši svoj rekord kada je na SP-u u Hrvatskoj 2009,. godini bio najbolji strijelac s 92 pogodaka. Za sada ih ima 16 u dvije utakmice. Nevjerojatno kakvom lakoćom zabija u 38 godini...

>> Pogledajte hrvatske navijače uoči utakmice s Islandom

Komentara 15

MO
Monique
16:50 13.01.2019.

Naprijed Hrvatska 🇭🇷🇭🇷🇭🇷

BE
belak
16:56 13.01.2019.

Samo zovi ...

VZ
vladimir.zupan
16:23 13.01.2019.

Hrvatsko junacko srce samo naprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije