Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U-21 reprezentacija

Hrvatska bez Kovača upisala prvi poraz u kvalifikacijama

Hrvatska U-21
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/10
14.11.2013.
u 20:30

Nenad Gračan, u svojoj prvoj utakmici nakon što je Niko Kovač otišao za A izbornika, upisao je poraz od Švicarske.

Jeziva obrana, bezidejan i spor vezni red te jalov napad – tako bismo u najkraćim crtama opisali peti nastup mlade reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za EP.

Švicarska je u Puli svladala našu vrstu 2:0 (1:0), bio je to prvi poraz Hrvatske nakon četiri uzastopne pobjede (i prvi primljeni golovi!), ujedno i debitantski poraz novoga izbornika Nenada Gračana, koji je zamijenio dosad uspješnog Niku Kovača.

Oba pogotka Hrvatska je primila nakon teških pogrešaka obrane, a drugi zgoditak Švicarske zapravo je bio i zrcalo neorganizirane, neuigrane i apsolutno dekoncentrirane Hrvatske – Gorupec je, naime, imao loptu u nogama na vrhu 16-erca i vraćao ju je vrataru Delaču, koji je bez razloga istrèao sa svojih vrata?! Lopta je prošla kraj Delača i taj je poklon u praznu mrežu pogurnuo Jevtić...

- Imali smo problema u početku s dugim loptama Švicaraca, a zgoditke smo primili nakon nevjerojatnih pogrešaka. Nakon 0:2 bili smo bolji, imali smo niz šansi, promašili smo i 11-erac u 67. minuti (Brozovićevu je "živu loptu" uhvatio Mvogo, op. a.), pa se ne mogu oteti dojmu da je sve ovo moglo i bolje završiti – rekao je naš izbornik Nenad Graèan.

Dodajmo da se kod prvog gola Švicarske ozlijedio vratar Zelenika, udario je koljenom u vratnicu i zamijenio ga je Delač. Liječnički pregled u pulskoj bolnici pokazao je da ništa nije slomljeno, ali Zelenikino je koljeno natečeno i vrlo bolno.

Komentara 27

MA
Majur
20:54 14.11.2013.

I da,muka mi je od te mode da se igra bez pravog napadaca...sa "skrivenom" 9,sad i Gracan.....vidjela zaba da potkivaju konje u selu pa i ona digla nogu....

DI
Dijaspora
21:13 14.11.2013.

Naši igrači igraju vrlo sporo. Mišić se nezna odvojiti od lopte. sredine nismo imali nikako.

KR
kruni
19:55 14.11.2013.

nevjerovatno sve sto je Kovac dobro napravio Gracan odmah u prvom nastupu upropastio ! nemogu vjerovat !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije