Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL, 20. kolo

Dinamo pobijedio Zadar 3:1, odlična utakmica Halilovića

Dinamo - Zadar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
15.12.2013.
u 16:51

Alen Halilović, Dinamova velika nada, dobio je priliku od prve minute

Sigurnom 3:1 (2:0) pobjedom protiv Zadra, okončali su Dinamovi nogometaši jesenski dio prvenstva. Po vrlo hladnom vremenu, pred samo 1018 gledatelja, vidjeli smo dobru utakmicu, a prvo ime dvoboja bio je Alen Halilović. Nije nadareni mladac zabio gol, ali je bio začetnik akcija uoči sva tri pogotka plavih, koji su posve nadigrali Zadrane u 50. službenom međusobnom nadmetanju. Raspoloženi je Halilović bio pokretljiv i rastrčan, razigravao je suigrače i praktički je bio nezadrživ za Zadrane...

Izvrsno su prvo poluvrijeme odigrali Dinamovi nogometaši, od samog su početka  silovito jurnuli prema vratima gostiju i prilike su se redale kao na tekućoj vrpci. Igra plavih bila je protkana kvalitetnom idejom, mnogo se trčalo po velikoj hladnoći i temperaturi ispod Celzijeve ništice, pa smo svjedočili zanimljivoj utakmici, u kojoj se Zadar nije samo orijentirao na obranu, nego je koristio svaku zgodu za ugrožavanje plavih. Na plavoj su klupi ostali Šimunić, Fernandes i Ivo Pinto, no samo se Šimunićev  izostanak osjetio, budući da Addy i Čalušić na srednjim braničima nisu ulijevali sigurnost.

Sjajno je funkcionirala desna strana Dinamova napada na kojoj su Halilović i Leko napravili mnogo nereda gostima. Uostalom, i dva pogotka u prvom dijelu pala su s te desne strane, gotovo na identičan način. Halilović je oba puta gurnuo loptu prema Leki, koju je povukao do korner-crte i oštro ubacio pred vrata gostiju! Najprije je, u 32. minuti, poentirao Soudani, a devet minuta kasnije, strijelac je bio Čop za sigurnih 2:0!

A prije pogodaka, plavi su se fino napromašivali, posebno Ademi, koji je čak uzdrmao i vratnicu, ali loptu nikako nije mogao poslati u mrežu, čak ni iz najveće blizine! Jasno je da su Zagrepčani u silno ofenzivnoj igri ostavljali dosta prostora gostima za protunapade i Zadrani su u dva navrata opasno zaprijetili. Oba je puta u čistim situacijama bio bivši "dinamovac" Josip Tadić, no njegove je pokušaje sjajno obranio vratar Sandomierski, koji polako dolazi k sebi nakon duže stanke uvjetovane ozljedom.

Alen Halilović začeo je akciju i uoči trećeg gola plavih, prometnuvši se tako u prvo ime dvoboja. Igrala se 63. minuta, Halilović je lijepo pronašao u 16-ercu usamljenog Brozovića, koji je nesebično proigrao Čopa, a Dinamov "Sveti Duje" lako je zatresao mrežu. Gosti su smatrali da je Čop bio u zaleđu, no sudac Šimčić pokazao je na centar...

A samo dvije minute kasnije, Tadić je ipak svladao Sandomierskog! Begonja je tukao iskosa s desne strane, poljski je vratar odbio loptu, na nogu Tadiću, koji je s pet metara, kraj uspavanog Addya, pogodio praznu mrežu. Bio je to prvi pogodak Zadrana u zadnjih pet okršaja ns plavima...

Tijek utakmice:

Dinamo - Zadar 3:1 (Soudani 31', Čop 41', 63' / Tadić 65')

90' Gotova je utakmica, Dinamo je pobijedio 3:1.

84' Fernandes je prošao po desnoj strani, ubacio za Beqiraja, ali on puca iznad gola

65' GOOOL!!! Zadar je uspio smanjiti na 3:1! Begonja je oštro pucao, Sandomierski obranio i kratko odbio loptu do Tadića koji je iz blizine šalje u mrežu.

63' GOOOL!!! Halilović je odlično uposlio Brozovića, on idealno poslužio Čopa koji zabija svoj drugi gol. Dinamo vodi 3:0!

52' Odličan ubačaj Halilovića, Soudani je pucao glavom, ali Gluić brani

46' Počelo je drugo poluvrijeme, kod Zadrana je izašao Boljat, a ušao Bilaver

45' Gotovo je prvo poluvrijeme, Dinamo zasluženo vodi 2:0!

41' GOOOL!!! Dinamo vodi 2:0! Još jedna slična akcija, Halilović odlično za Leku, on ubacuje u sredinu, a Čop zabija za 2:0

31' GOOOL!!! Lijepa akcija Dinama, Halilović je dao za Leku, ovaj oštro ubacio, a Soudani zabio za vodstvo 1:0!

21' Još jedan odličan ubačaj Halilovića, a Čop glavom puca pokraj gola

7' Halilović je ubacio u sredinu, Ademi je u zraku zahvatio loptu, ali je pogodio vratnicu

5' Lijepo su kombinirali igrači Dinama, ali Soudanijev udarac otišao je iznad gola

0' Sastav Zadra: Gluić - Bašić, Sarić, Con, Neretljak, Hrgović - Jerbić, Boljat, Begonja, Heister - Tadić

0' Evo sastava momčadi: Dinamo: Sandomierski - Leko, Addy, Ćalušić, Lima - Sare - Soudani, Ademi, Brozović, Halilović - Čop.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar petrolio
petrolio
21:49 15.12.2013.

dobra utakmica, obrana i golman i dalje su slabiji dio momčadi

Avatar comandante
comandante
16:13 15.12.2013.

da

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije