Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA LP

Dinamo na krilima Oršića i Ivanušeca stigao do 100. pobjede u Europi!

Dinamo na krilima Oršića i Ivanušeca stigao do 100. pobjede u Europi!
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
13.07.2021. u 23:50

Dinamo će igrati u drugom pretkolu Lige prvaka. Plavi su u uzvratnoj utakmici prvog pretkola na Islandu svladali domaći Valur 2:0, i uz 3:2 pobjedu u Zagrebu prošli u novu rundu kvalifikacija. Tamo ih već sljedećeg tjedna čeka maksimirski okršaj s ciparskom Omonijom, suparnikom koji je puno ozbiljniji i nezgodniji od islandskog prvaka.

Nakon 3:2 pobjede u prvoj utakmici, trener plavih Damir Krznar odlučio je na uzvrat povesti najjače snage, a u Zagrebu je ostao samo Dominik Livaković. Pa je tako i izveo udarnu postavu kako bi moguće iznenađenje smanjio na što manju mjeru. Napomenimo da su plavi igrali u novim dresovima, ali ovaj put bez reklame na prsima jer je navodno zabranjeno na Islandu reklamirati kladionice.

No, tako jaka postava plavih u 25 minuta nije napravila ništa, a Valur je počeo bolje nego u Zagrebu. Plavi jednostavno nisu uspjeli povezati redove, naći igru kojom bi ozbiljnije ugrozili domaćine. Možda se nisu najbolje prilagodili na uvjete na Islandu, na znatno nižu temperaturu i umjetnu travu.

13.07.2021., stadion Hlidarendi, Reykjavik, Island - Druga utakmica 1. pretkola UEFA Lige prvaka, Valur - GNK Dinamo. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tek je jednom preko vratiju na početku pucao Oršić, a u 27. slično je završio pokušaj Ivanušeca, da bi dvije minute kasnije puno ozbiljnije zaprijetio Petković. Njegov prizemni udarac uspio je odbiti vratar Valura. No, bio je nemoćan nakon prve prave akcije plavih. Majer je odigrao krasnu dubinsku loptu za Ivanušeca, ovaj se oslobodio svojih čuvara i sam krenuo ka vratima te pogodio za 1:0 vodstvo Dinama u 31. minuti.

Bio je Dinamo blizu drugog pogotka nakon ubačaja iz kuta, Jakić je pucao glavom no Halldorosson je uspio obraniti.

Nije to bilo poluvrijeme plavih za pamćenje, ali i taj jedan pogodak mogao im je donijeti veći mir iako sam pogodak u gostima više ne znači prednost. No, za potpuni mir i sigurni prolazak, ali i pobjedu, trebao im je još barem jedan pogodak, s njim bi bili još bliži pobjedi koja i nije nevažna zbog koeficijenta, ali i skupljanja samopouzdanja za nastavak sezone koja ide dalje već u petak kada plavi igraju u prvom kolu HNL-a kod kuće sa Slavenom Belupom.

Oršić zaključio posao

U nastavku je Valur pokušao pritisnuti, nadao se da bi, kao i u Zagrebu mogao iznenaditi plave pokojim pogotkom. Ponajprije jer Dinamo ni u nastavku nije igrao dobro, nije bio opasan. U 68. minuti bili su domaćini blizu izjednačenju, ali je  Majer uspio blokirati taj udarac s desetak metara. Bilo je to vrijeme dominacije domaće momčadi, nešto što nikako nismo očekivali. Zaprijetili su Islanđani i iz slobodnog udarca, ali je Zagorac to izvadio.

Gavranović je bio blizu pogotku, pucao je dobro glavom, ali je to vratar Valura uspio izbaciti. Na kraju susreta plavi su ipak stigli do tog drugog pogotka s kojim su osigurali pobjedu. Kastrati je lijepo povukao i točno proigrao Oršića koji je u 89. minuti pogodio za potvrdu pobjede.

Moraju igrati bolje

Ovo je bila stota pobjeda Dinama u Europi od hrvatskog osamostaljenja, nadamo se i 101. sljedećeg tjedna protiv ciparske Omonije, uz napomenu da je na Cipru loša situacija s Covidom, a problema ima i Omonija s izolacijom igrača. No, s kakvim god sastavom stigli Ciprani, Dinamo će morati odigrati puno bolje negoli je igrao jučer na Islandu, nije to bila nimalo uvjerljiva predstava, ali u ovom je trenutku bilo najvažnije pobijediti i proći dalje.

A do petka i Slavena Belupa, te posebice do domaćeg sraza s Cipranima, Krznar može spoznati što nije bilo dobro i zašto plavi nisu igrali bolje.

>>> Dinamo osvojio 22. naslov prvaka Hrvatske

Komentara 20

DU
Deleted user
22:23 13.07.2021.

Sretno našim prvacima . Iz Dubrovnika.

DU
Deleted user
00:15 14.07.2021.

Dinamo je u 2 utakmice upisao 2 pobjede i to je jedino važno na kraju. Dok su igrači skoro svih klubova koji će igrati ligu prvaka još na odmoru,Dinamo igra kvalifikacije sa igračima koji su do jučer bili na Euru. Čestitke na prolazu !

MA
Marsi
23:54 13.07.2021.

Petko je previse vremena proveo u Italiji; previja se po terenu kao pravi zabar. Majer izigrava nekakvog frajera, igra bez kostobrana sto ce mu se prije ili kasnije osvetiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije