Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
EUROPSKA LIGA

Arsenal ispao od momčadi koja je izbacila Dinamo, ništa od novog engleskog finala

Arsenal ispao od momčadi koja je izbacila Dinamo, ništa od novog engleskog finala
Foto: John Walton/PA Images/PIXSELL
06.05.2021. u 22:54

Nogometaši Manchester Uniteda i Villarreala borit će se 21. svibnja u Gdanjsku za naslov pobjednika Europske lige. Tako u finalu ipak nećemo gledati još jedan engleski finale nakon što su završnicu Lige prvaka izborili Manchester City i Chelsea.

Villarreal je do svog prvog finala stigao zahvaljujući pobjedi 2:1 u prvoj utakmici, a tu je prednost zadržao odigravši 0:0 na gostovanju u Londonu.

Za Villarrealova trenera Unaija Emerya to će biti peti finale u ovom natjecanju, nakon što je triput bio pobjednik sa Sevillom i finalist s Arsenalom prije dvije godine, kad je pobjednik Europske lige bio Chelsea.

Španjolci su bez ijednog poraza, s 12 pobjeda i dva neodlučena ishoda, stigli do finala, a na tom su putu u četvrtfinalu izbacili zagrebački Dinamo.

Roma je nakon poraza 6:2 na Old Traffordu, na svom Olimpicu došla do utješne pobjede od 3:2. Manchester je poveo u 39. minuti pogotkom Edinsona Cavanija. U nastavku je Roma došla do preokreta. Edin Džeko (57) i Bryan Cristante (60) donijeli su vodstvo Rimljanima, da bi Cavani svojim drugim pogotkom u 68. minuti izjednačio na 2-2. Konačnih 3-2 postavio je Nicola Zalewski u 83. minuti.

Unitedu će to biti drugi finale, nakon što su osvojili Europsku ligu 2017. svladavši u finalu Ajax.

Europska liga, polufinale - uzvratne utakmice
Villarreal - Arsenal      0:0
- ukupno 2:1 za Villarreal
Roma - Manchester United  3:2 (Džeko 57, Cristante 60 / Cavani 39, 68)
- ukupno 8:5 za Manchester United

Komentara 2

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
23:20 06.05.2021.

Da se Dinamu nije poklopio odlazak Mamica , ozljede Ademija Petkovica i umor od reprezentativnih nastupa , te katadtrofalni VAR Dinamo bi prosao Vilareal a mozda i Arsenal , tesko ce ovakvu priliku ikad imati , ipak su crtaci svastike uspijeli , kad vec nisu reprezentaciju zaustavili , kad su Modrica i Lovtena vukli po sudovima prije Rusije

AU
austrougarskigeneral
10:03 07.05.2021.

bit ce prvaci city i united

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije