Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Judo

Uzbuna za evakuaciju donijela rano buđenje i poraze

Judo
Foto: Carlos Ferreira (EJU)
1/2
22.04.2016.
u 13:32

Buđenje prije planiranog vremena nije pomogla Marijani Mišković Hasanbegović i Andreji Đaković jer su već prvi izlasci na tatami označili i kraj nastupa na Europskom prvenstvu.

Drugog dana Europskog judo prvenstva u Kazanu na tatami su izašle dvije hrvatske predstavnice (obje do 63 kg) te upisale poraze u prvim borbama.

Petak je za hrvatsku reprezentaciju u Kazanu počeo ranije od planiranog. U ranojutarnjim satima kroz zvučnike u sobama Sportskog sela označena je uzbuna za evakuaciju. Na svu sreću, pokazalo se lažnom uzbunom jer je osiguranje manji plamen u logističkim sobama zgrade odlučilo proglasiti uzbunom, ali osim neugodnog mirisa nije bilo drugih problema.

Buđenje prije planiranog vremena nije pomogla Marijani Mišković Hasanbegović i Andreji Đaković jer su već prvi izlasci na tatami označili i kraj nastupa na Europskom prvenstvu.

Mišković Hasanbegović je za protivnicu imala Nizozemku Franssen, koju jako dobro poznaje, ali u drugoj minuti borbe izgubila ipponom.

Đaković se borila protiv Francuskinje Loko, koja nastupa za Belgiju, ali je također izgubila nakon bacanja koje je iz wazarija preinačeno u ippon.

- Nizozemka Franssen je iskoristila trenutak nepažnje i bacila Marijanu. Iako smo željeli da Marijana u Kazanu dođe do više bodova u utrci za Olimpijske igre, to još nije gotova priča. Borimo se do kraja. Andreja je taktički dobro ušla u borbu, ali nešto se pita i drugu stranu, a danas je Loko jako dobro reagirala. Okrećemo se suboti i timskom natjecanju u nedjelju – prokomentirao je događanja u petak, izbornik ženske reprezentacije Vladimir Preradović.

U subotu na tatami izlaze četiri hrvatske judoke. U kategoriji do 78 kg Ivana Maranić se bori protiv Britanke Powell, dok Brigita Matić, kojoj još uvijek nije stigla zagubljena torba s opremom, ide na prvu nositeljicu, Francuskinju Tcheumeo. Ivana Šutalo, u kategoriji iznad 78 kg, bori se s Bjeloruskinjom Slutskayom, a Zlatko Kumrić (do 100 kg) počinje nastup u Rusiji protiv Moldavca Tachiija.

Pregled nastupa hrvatskih judoka u subotu 23.4.:

Brigita Matić – Tcheumeo (FRA) (do 78 kg)
Ivana Maranić – Powell (GBR) (do 78 kg)
Ivana Šutalo – Slutskaya (BLR) (iznad 78 kg)
Zlatko Kumrić – Tachii (MDA) (do 100 kg)

>> Topolovec bez borbe protiv ponajbolje judašice svijeta

Komentara 1

Avatar hrkn
hrkn
13:43 23.04.2016.

šta sve neće smislit ovi s judo.hr da opravdaju neuspjehe svojih šampionki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije