Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolazi i Ćorić

Uz sparinge u pripremi za zagrebački UFC, nadjačavaju se i u padelu

04.03.2016., Zagreb - Padel centar na Zagrebackom velesajmu. Filip Pejic, MMA borac i Luka Curkovic, borac tajlandskog boksa okusali su se u padelu.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
17.03.2016.
u 18:25

Dinamov talentirani klinac Ante Ćorić često je u paviljonu 10 Zagrebačkog velesajma gdje s prijateljima igra padel

Iako je riječ o sportu namijenjenom širokoj bazi rekreativaca, otkako je stigao u Zagreb, padel je postao iznimno popularan među brojnim vrhunskim sportašima.

Dinamov talentirani klinac Ante Ćorić često je u paviljonu 10 Zagrebačkog velesajma gdje s prijateljima igra padel.

Mnogi drugi nogometaši također svakodnevno igraju. Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Jerko Leko, Milan Badelj, Arijan Ademi, Nino Bule, Mario Brkljača, Mario Carević, Stipe Lapić... i brojni drugi sadašnji i bivši sportaši već su se “zarazili” padelom.

Kako se, po već prokušanom modelu u Španjolskoj, padel polako širi u sve pore sportskog života grada, sve je popularniji i među dečkima koji prakticiraju i borilačke sportove.

Filip Pejić (23) mladi i talentirani hrvatski borac, koji je nedavno postao član UFC organizacije i imat će debi u UFC-u 10. travnja u Areni, vrijeme između višesatnih i napornih svakodnevnih treninga, između ostaloga, koristi i igrajući padel.

– Nisam znao što je to, prijatelj me nagovorio da idem s njim igrati, znao sam da je to nešto slično kao tenis, ali ovo je puno bolje. Stalno moraš biti u pokretu i jako je dobro čak i za eksplozivnost tako da mi pomaže i u mom sportu. Jako mi je drago da je padel došao u Hrvatsku. Siguran sam da ću svaki slobodan dan provesti na Velesajmu u malo drukčijem kavezu – kazao je Filip Pejić.

Našeg talentiranog borca 10. travnja očekuje nastup na velikom spektaklu u zagrebačkoj Areni.

Njegov prijatelj i suvježbač Luka Ćurković svoju profesionalnu borbu odradit će 23. travnja u Vinkovcima. Također je oduševljen novim sportom.

– Došao sam na otvaranje padel-centra ne znajući o kakvom je sportu riječ. Nagovorili su me da idem igrati i jako mi se svidjelo. Prvi put sam samo gubio jer me nikada nisu išli sportovi s loptom (smijeh), ali sad mi već ide bolje. Često s prijateljima dolazim zabavljati se uz padel. Dobro mi dođe još jedan trening koji zamjenjuje kardio vježbe. Stvarno je riječ o sjajnoj stvari i odličnom načinu da ispunite slobodno vrijeme. Svakako preporučujem sport koji će izmijeniti sportsku sliku grada, a vjerujem i navike Zagrepčana. Dobro je što će se ljudi opet lako moći posvetiti sportskim aktivnostima kroz padel – istaknuo je Luka Ćurković.

>>Priča je objavljena u sportskom tjedniku Max!

>>Robert Prosinečki i Janko Janković otvorili prvi padel centar u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije