Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
repovi osla

Uvrijeđeni su krivo usmjerili prkos prema Biliću!

Slaven Bilić (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
04.06.2012.
u 08:27

Ponoć je u Oslu već otkucala, kolega i ja sređivali smo dojmove s utakmice s Norveškom kad nam je do stola prišao jedan Norvežanin

– Zašto je Hrvatska prespavala prvo poluvrijeme, ali i veći dio utakmice? Sa sinom sam gledao utakmicu i objašnjavao sam mu da će ta jaka Hrvatska sad krenuti, pa sad, pa sad... A nikako da krene! Nešto mi nije jasno: zašto su ti igrači pokazali tako malo? Od Hrvatske se očekuje više, Hrvatska ima bolje igrače – govorio je očito dobar poznavatelj nogometa, ostavivši nas s upitima bez odgovora. Doista, što smo mu mogli odgovoriti? Da nije bilo Modrića i Ćorluke? Da su im “noge teške”? Da je za sedam dana Irska, pa su se malo čuvali? Da ne igraju imena na papiru, nego igrači na terenu... ? I u tih nekoliko pitanje bez odgovora sažela se zapravo sva hrvatska nogometna priča u Oslu. Izbornik Slaven Bilić nije ni slučajno pokušao pobjeći od istine.

– Nije bilo dobro!

S ovom je momčadi već šest godina, uskoro se rastaju i sigurno jako dobro poznaje igrače koje je birao za svoj posljednji Euro na hrvatskoj klupi. Bilić nikako nije smio biti iznenađen ovakvim nastupom, predugo je tu da ne bi vidio neke simptome koji su mogli ukazivati da “generalka” za Irsku neće biti dobra...

– Slavene, je li možda sve predobro? To smo upitali Bilića dan uoči utakmice kad je samo epitetima ocrtavao ozračje u svlačionici, rad na pripremama, odnose između igrača. Odgovorio je:

– Ma nikad nije predobro! Tim smo se pitanjem zapravo prisjetili vremena Ćire Blaževića, koji je najviše strahovao od utakmice uoči koje su svi pokazatelji pokazivali da mu je stanje u momčadi idealno! I uvijek je Ćiro bio u pravu, uvijek je znao inicirati nekakav lagani incident da ne bude baš sve “predobro” i da mu momčad “našpanana” dočeka utakmicu.

Cijelu analizu pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka.

Ključne riječi

Komentara 12

ZJ
ZJ
09:15 04.06.2012.

Sve je to taktika kako protivnici ne bi vidjeli sustav i ne bi se mogli na sve pripremiti. Ionako je Trappatoni prelukav i bit ce dovoljno tesko. Kako bi tek bilo da je Bilic & Co. otkrio sve karte. Ne brinite, bit ce to vec kako treba u nedjelju...100%

TA
tapiros
09:15 04.06.2012.

Pa i Talijani su igrali loše i zgubili od Rusa 3:0. Ok oni imaju svoje probleme, no tjedan dana prije početka Eura nitko neće ići niti 60% u ovakvoj utakmici. Pa evo i ovako smo možda izgubili Olića, Manđukić je isto dobio udarac po gležnju ... Jedino što se meni ne sviđa je nezainteresiranost - mogli su barem držati loptu i imitirati Barcu na sredini terena. A sa druge strane nije loše da smo živjeli opasno i testirali obranu - ovo je trebala biti proba za Irsku, no bila je proba za Španjolsku na kraju.

JO
jolly
08:54 04.06.2012.

Nažaolost, mi smo pročitana knjiga. Naše mane vide svi, pa tako i protivnički selektori. Svi osim našeg stručnog stožera, koji ponavlja iste greške iz utakmice u utakmicu već četiri godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije