Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK NAKON PORAZA

Utučeni Cro Cop: Za zadnju borbu nemam nikakve želje, ali...

Mirko Filipović (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/8
21.03.2011.
u 14:27

Mirko Filipović bio je poprilično utučen i neraspoložen, nevoljko je stao pred mikrofone u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso. Razlog – težak poraz od Amerikanca Brendana Schauba na UFC-u 128.

Poprilično utučen iz New Jerseya vratio se najpoznatiji hrvatski gladijator Mirko Filipović. Prije no što je u zračnoj luci preuzeo prtljagu, slikao se sa hrvatskim vojnicima, povratnicima iz Afganistana, a potom je nerado stao pred kamere i mikrofone.

Očekivalo se da će nakon drugoga uzastopnog doživljenog nokauta (Mir pa Schaub) objaviti kraj karijere, no on to nije učinio. Uostalom, jednom je zgodom to i rekao, ali je promijenio odluku. Pitali smo ga je li sada donio odluku, samo je klimnuo glavom, ali nije htio reći što je odlučio.

Za njega samog, ali i za njegovu obitelj, bilo bi najbolje da je karijeri kraj jer porazi u borilačkim sportovima nisu kao i oni u ostalim sportovima. Poraz u kavezu i ringu znači i tjelesnu i duševnu bol, a nerijetko i udarac na zdravlje.

Prve dvije runde Mirko se dobro nosio s mladim UFC-ovim lavom Brendanom Schaubom. Što se dogodilo u trećoj kada je nokautiran?

– Izgubio sam borbu, pogodio me i to je to, izgubio sam borbu. Nije to prebacivanje loptice, ping-pong – kaže Mirko.

A kraj UFC-a, kako je Dana White najavio?

– Ne znam, još ćemo vidjeti, ali moguće je. I ja sam rekao da, ako ne pobijedim obje borbe, neću produživati ugovor... U svakom slučaju po ugovoru ostaje još jedna borba. Hoću li je odraditi, vidjet ćemo.

Na kraju je dodao:

– Za tu zadnju borbu nemam nikakve želje, samo da se odmorim…

Ključne riječi

Komentara 34

VA
vatra
14:58 21.03.2011.

neki ljudi jednostavno neznaju kad je dosta

DU
Deleted user
15:53 21.03.2011.

Mirko! Nek te svijet pamti kao pobjednika i legendu, a ne kao vreću koju su nabijali mladi pjetlići. Dosta je. Odmori i uživaj s obitelji zdrav i sretan.

TR
traper
12:23 22.03.2011.

Pokojni Mate Parlov je pravi jer je znao kad je vrijeme za rukavice na klin i od tad nije htio ni pričati o borbama......a Mirko ne može vjerovati kako je to kratko trajalo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije