Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELE SU RASPRAVE

Utakmice više neće trajati 90 minuta?! FIFA u Kataru predstavlja novo pravilo

Everton v Newcastle United - Premier League - Goodison Park
Foto: Darren Staples
1/3
06.04.2022.
u 19:19

Dugoročno se nije isplatilo što već u omladinskim pogonima treneri uče igrače simuliranju i trošenju vremena. Bit će potrebno podosta dugo da se takav sklop "okrene".

Kad neka nogometna momčad gubi, njeni igrači, trener, navijači... najviše mrze trenutke u kojima protivnik "krade" vrijeme i na taj način "ubija" ritam pa u konačnici tim metodama stiže do pobjede. S takvih detaljima FIFA i UEFA bore se otkad je nogometa i čini se da će povući novi potez - najradikalniji dosad.

Gotovo u svakoj utakmici u posljednjim minutama gledamo odugovlačenja, a nedavna su istraživanja pokazala da od 90 minuta, u prosjeku imamo 54,61 minutu aktivne igre pa se traži novo rješenje da se nadoknadi sve izgubljeno 'mrtvo vrijeme'. Tako je ideja produljiti utakmice.

Prema onome što piše talijanski Corriere dello Sport, FIFA namjerava promijeniti pravilo tako da bi utakmice bile produljene najmanje deset minuta. Iako to ne bi bila novost, znala je nadoknada biti i duža od tog, odsad bi tako nešto bilo pravilo. Dakle, umjesto 90, igralo bi se 100 minuta.

Samo, ako se produlji toliko, to ne znači da se neće "krasti" i to novo vrijeme. Upravo zato će tek krenuti rasprave o detaljima nove odluke. Ipak, ono što se čini jest da će službeno utakmice trajati 90 minuta, ali će suci imati nalog produžiti ih točno za onoliko koliko je vremena utrošeno neigranjem.

Nažalost po nogometaše, njih se ništa ne pita. Ali, dugoročno se nije isplatilo što već u omladinskim pogonima treneri uče igrače simuliranju i trošenju vremena. Bit će potrebno podosta dugo da se takav sklop "okrene".

Kako god, novitet stiže već na Svjetskom prvenstvu u Kataru!

>>> Sve o Hrvatskoj na SP-u u Kataru

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar yumamic
yumamic
19:31 06.04.2022.

Ne. Treba uvesti pravilo kao u košarci. Kad je prekid igre, vrijeme se zaustavlja. Poluvrijeme neka traje 30 minuta, pa se ti valjaj po podu, šeći polako po loptu, izvodi bacanje rukom pola minute, hvataj zalet, popravljaj čarape, kad je zamjena, šeći polako sa štapom za hodanje i onda nema problema sa zadržavanjem.

DU
Deleted user
19:29 06.04.2022.

Trebalo bi da poluvrijeme traje 30 minuta čiste igre po štoperici, kao u košarci što se mjeri.

NE
neberemed
23:04 06.04.2022.

nije svemirska tehnologija mjerit vrijeme samo kad se aktivno igra,dakle kad je lopta u igri,kad se ne čeka na izvođenje auta,kornera,slobodnjaka,masiranja,liječničke intervencije i slično.možda da suci kojih ima bar 4 daju znak mjeraču vremena,ili,ako mogu mjerit kolko neki igrač pretrči,onda mogu i vrijeme aktivne igre,pa se ti bacaj i previjaj od bolova kad vodiš jedan razlike,ispucavaj loptu na tribine,mijenjaj pet igrača i golmana par minuta prije kraja i kakve sve psine ne rade.u tome su španjolci majstori,zato ih prezirem,a ni talijani nisu puno lošiji,al ih ne mogu ne volit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije