Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Utakmica visokog rizika: Na osiguranju 600 policajaca

“Pozivamo sve da se ponašaju fer, korektno i sportski kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja”, apelira MUP.
24. ožujka 2017. u 11:54 1 komentara 1129 prikaza
policija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Večerašnju nogometnu utakmicu Hrvatska – Ukrajina koja je procijenjena utakmicom visokog sigurnosnog rizika osiguravat će oko 600 interventnih policajaca iz policijskih uprava diljem zemlje – od Dubrovnika do Vukovara.

Prije, tijekom i nakon utakmice policija će snimati i fotografirati sve na stadionu kao i prilazne pravce Maksimiru kako bi mogli identificirati izgrednike, ako ih bude. Zabranu sudjelovanja na sportskim natjecanjima ima 149 navijača koji će se sutra morati javiti policiji. Karte se ne smiju prodati 191 osobi koje su etiketirane kao huligani.

Poruka navijačima

Kako bi poslali poruku navijačima da se nered na tribinama neće tolerirati, policija je pod izlikom sumnje da u prostorijama udruga navijača ima nedozvoljenih pirotehničkih sredstava “pročešljala” prostorije udruga u više gradova. Za nadzor je uporište pronađeno u Zakonu o eksplozivnim tvarima pa policiji nije trebao sudski nalog da u potrazi za pirotehnikom prekopa udruge.

Joško Jeličić Joško Jeličić Način na koji je Čačić izabran ispod svakog je nivoa, a Šukera mi je žao... navijači Prodaja kod Ciboninog tornja Vatrene će bodriti 26.000 navijača! Za utakmicu s Ukrajinom ostalo još oko 1000 ulaznica Ukrajinski navijači Invazija Čak 27 autobusa s ukrajinskim navijačima stiže u Zagreb, hoće li se huligani držati naputka?

U Zagrebu su se na “udaru” našli Klub navijača Dinamo “BBB”, Udruga navijača Dinama sudionika Domovinskog rata, Klub navijača veterani BBB, Klub navijača “BBB”, u Splitu su pregledane prostorije Kluba navijača Hajduka Torcida Split, Udruge navijača Hajduk “Torcida Mejaši’’ i Udruge navijača Hajduka.

U Rijeci je policija pretražila prostorije Armade, u Osijeku Kohorte, u Vinkovcima Ultrasa i BBB-a, u Dubrovniku i Vodicama Torcide, u Puli prostorije koje koristi Klub navijača Demoni, u Šibeniku prostorije Udruge navijača Funcuti, a u Zadru prostorije koje koristi Udruga navijača Tornado. Ni u jednoj udruzi pirotehnika nije pronađena.

“S obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih domaćih i gostujućih navijačkih skupina, a temeljem iskustava vezanih za problematiku navijača, policija će poduzimati mjere i radnje sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim propisima, kako bi ova utakmica protekla u povoljnom sigurnosnom ozračju”, priopćio je MUP.

Kontrola na granici

Navijačima Ukrajine prodano je 2000 ulaznica. Većina će u Hrvatsku ući autobusima na prijelazu Goričan gdje će biti temeljito pregledani.

Domaći navijači danas neće moći kupiti ulaznice na blagajni Maksimira, već na blagajnama KC “Dražen Petrović” do 20 sati. Na stadion će se moći ući od 18 sati, uz predočenje ulaznice i osobne iskaznice. “Pozivamo sve da se ponašaju fer, korektno i sportski kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja”, apelira MUP. 

>>Modrić: Sretni što konačno igramo pred publikom, Čačić: Živio sam u virtualnom svijetu u kojem je Hrvatska omražena

>>Ševčenko: Hrvati, volim vašu zemlju! Ovdje imam puno prijatelja, a redovito se čujem sa Zvonom Bobanom

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • pinkec:

    Ministar Orepic danas na ispitu! U slucaju nereda na Maksimiru, van iz policije!