Naslovnica Sport

Utakmica prošla bez incidenata: Split ne pamti ovoliko policije od pape

Policija privela 85 ljudi, od čega 36 hrvatskih i 49 stranih državljana
11. listopada 2019. u 07:09 1 komentara 903 prikaza
Jake mjere sigurnosti
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice nogometnih reprezentacija između Hrvatske i Mađarske nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, oštećenja imovine ni ozlijeđivanje osoba.

Policija, Poljud Vatreni u Splitu Nakon sukoba u Splitu uhićena 23 hrvatska i mađarska navijača

Na dan utakmice ukupno je privedeno 85 osoba, od čega 36 hrvatskih državljana i 49 stranih državljana uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija je priopćila kako je pregledom stadiona pronađeno osam komada različitih vrsta pirotehničkih sredstava.

-Policijski službenici su tijekom čitavog dana poduzimali mjere i radnje u cilju prevencije protupravnih ponašanja, te su intenzivno opservirali centar grada i mjesta gdje su se okupljali navijači. Policijski službenici su osiguravali mjesta okupljanja gostujućih navijača, posebno “fan zonu“ od kuda su gostujući navijači uz pratnju policije dopraćeni na stadion bez bilježenja značajnijih incidenata – priopćeno je iz PU Splitsko-dalmatinske.

Inače, Split ne pamti ovoliki broj policije na ulicama, ne samo na dan utakmice već nekoliko dana prije, još od vremena otkako je dolazio Sveti Otac Ivan Pavao II. No, Hrvatska je igrala sjajno, publika je napravila "najbolji ambijent u povijesti reprezentacije", rekao je izbornik Dalić, a Poljud je skinuo ružan epitet "ukletog stadiona" kojeg su mu, zbog par neriješenih rezultata, a ne poraza, zalijepili oni koji ne žele gledati vatrene u Splitu.

Policija, Poljud DIVERZIJA Nevjerojatno! Policija pazi na trafostanice, pojedinci planirali ostaviti Poljud bez struje!

Na stadionu je bilo 32.110 gledatelja. Davor Šuker sjedio je u svečanoj loži na Poljudu, nije doživio uvredljiva skandiranja.

Led je nakon četiri godine probijen. Sada je sve u rukama HNS-a. A splitska publika, vatrenima i Daliću otvoreno je poručila što želi. Tribine su se orile, pjevalo se "Večeras je naša fešta", a s tribina je odjekivala i Mišina "Poljubi zemlju po kojoj hodaš" s naglaskom na stih "Ostani tu!".

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • mosack:

    zašto u rukama HNS? Sad je na potezu Hajduk i kukavice iz uprave kluba koji je cijeli pobjegao na otok u strahu od vlastitih huligana koji drže u šaci cijeli klub a prošlih nekoliko dana i cijelu zemlju. Neka se ... prikaži još! očituje hrabri Brba! Na njima je red.