Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Utakmica iz minuta u minutu

01.02.2006.
u 00:08

IZ MINUTE U MINUTU:
Hrvatska - Danska 31:30

'2 - Danska je imala prvi napad, no prva je zabila Hrvatska. Kapetan Metličić je strijelac za 1:0. Šola je već upisao prvu obranu.

'4 - Povratnik Džomba gađa iz sedmerca, Šola upisuje treću obranu, a Vori diže na 3:1 za nas. Odličan početak naših.

'10 - Hrvatska je počela uistinu vrlo dobro. Za razliku od utakmice protiv Rusa, napad je konkretniji, ide se i na krila (iako je na lijevom Vori, a ne Šprem ili mladi Vukić). Šola je raspoložen na golu. Hrvatska u dva navrata vodi s dva razlike.

'13 - Danska lovi priključak za 5:5. Počinje se igrati gol za gol.

'15 - Lacković nas dovodi u novo vodstvo. Lac se diže i probija mrežu za 7:6.

'18 - Prvo vodstvo Danske. S igračem više za Dansku, strijelac je Leegaard.

'22 - Utakmica je vrlo izjednačena. Danski napad sasvim dobro funkcionira. Povremene Šoline obrane drže nas u utakmici. Prvo Lacković izjednačuje na 9:9, a potom Metličić na 10:10.

'25 - Utakmica se nastavlja istim ritmom. Danci povedu, mi izjednačimo. Nakon 12:12 Metličića, stiže obrana Šole. U našem napadu Balić atraktivno dodaje za Metličića koji šestim golom dovodi Hrvatsku u vodstvo. 13:12.

'27 - Lacković nakon još jedne Šoline obrane postiže treći gol za dva rezlike, prvi put nakon 5:3. Ipak, Danci u svom napadu pogađaju i smanjuju na 14:13.

'30 - Pomislili smo da će Danska ostati bez realizacije još jednog napada, ali lopta im se sretno odbila. Metličić je isključen, a sedmerac koristi Stryger. 15:14 za Hrvatsku. Do kraja prvog dijela nismo realizirali napad za dva razlike.

'31 - Hrvatska igra igrača manje na početku drugog dijela. Iako su nam suci prijetili oduzimanjem napada, digao se Lacković i pogodio za dva razlike. 16:14. Igramo obranu 3-2-1. Danska igra 5-1.

'34 - Balić za Sulića na crti koji od vratnice ubacuje za tri razlike. Prvi put na utakmici imamo toliku prednost. Prvi gol Sulića za 18:15.

'36 - Vori je realizirao kontru za 20:16, no Danci ubrzo smanjuju na tri razlike.

'38 - Metličić kvari svoju statistiku promašajem, a Danci opet zabijaju. Dva je razlike, a Šolu mijenja Blažičko. Hrvatska ima sedmerac i igrača više. Džomba pogađa za 21:18.

'40 - Obrane kao da ne postoje, a svaka reprezentacija realizira svoj napad. Balić opet vraća na tri razlike, 23:20 za Hrvatsku. U sljedećem napadu Danske isključen je Sulić.

'44 - Na grešku Balića u naše napadu uzvraća Stryger koji je mogao smanjiti na dva razlike. Lacković je morao pucati jer su suci digli ruke, a lopta je otišla preko gola. Potom je Sulić isključen drugi put. Danska ima igrača više.

'46 - Iako smo primili gol s igračem manje, ključan je bio sljedeći napad u kojem smo blokirali Dance da ne odu na samo minus jedan. 24:22.

'49 - Deveti gol Pere Metličića, drugi u nizu! Kapetan ima samo jedan promašaj, a rezultat je 26:23 za Hrvatsku.

'52 - Metličić pogađa vratnicu, a loptu lovi Horvat. Ipak, Balić s poda nije mogao pucati bolje pa Danci dolaze do lopte i realiziraju napad za 26:25. Červar vadi Balića, u nastojanju da ga malo odmori. Nakon Vorijevog prekršaja u napadu, Danci izjednačuju na 26:26.

'54 - U posljednjih sedam minuta ušli smo s golom prednosti. Džomba je realizirao sedmerac, a Danci imaju igrača manje. Ne realiziraju napad, a Horvat s desnog krila pogađa za 28:26!

'56 - Danci su u dvije minute postigli dva gola i opet izjednačili, a Pero se diže i dovodi Hrvatsku u vodstvo. 29:28.

'58 - Naši su odlično odigrali obranu, Danci nisu imali rješenje. Balić je mogao pucati, ali je tražio Vorija koji ga nije razumio. Danci su u sljedećem napadu izjednačili.

'59 - Minutu i pol prije kraja Šprem nas dovodi u novo vodstvo, a minutu prije kraja Leegaart je opet izjednačio. Červar traži time-out. 30:30.

'60 - na semaforu je dvadeset sekundi do kraja. Isključen je Stryger. Ako Hrvatska zabije, najvjerojatnije ima pobjedu. Loptu ima Metličić, vraća za Balića koji dodaje na lijevo krilo za Šprema. On uspijeva prevariti Danskog golamana i zabija za pobjedu! Danci nisu imali vremena za napad, Hrvatska pobjeđuje 31:30!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije