Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Uspon i pad Liverpoola obilježili 2014. godinu

Liverpool
Foto: Reuters/PIXSELL
31.12.2014.
u 08:15

Strpljivi su ove sezone klubovi bili s trenerima, do Božića nijedan otkaz, a onda u kratkom razdoblju do Nove godine čak tri kluba najavila su promjene svojih menadžera

Posljednji je ovogodišnji susret u Premiershipu igran u ponedjeljak navečer u Liverpoolu gdje je domaćin sa 4:1 svladao Swansea.

Simbolično je što je Liverpoolu ovo bila sedma utakmica u ovoj kalendarskoj godini s četiri postignuta pogotka, ali podatak da je ostalih šest odigrano u prva tri mjeseca 2014. dovoljno govori kakvom su usponu i padu svjedočili navijači Redsa. I još nešto – Raheem Sterling i Adam Lallana s četiri pogotka najbolji su strijelci Liverpoola, dok je prošle godine u ovo doba Suarez imao već 19 pogodaka. Naš se Dejan Lovren zbog ozljede u ponedjeljak nije našao ni na klupi, a može ga zabrinuti i dobra izvedba Emrea Cana koji se sjajno uklopio u tročlanu obranu.

Trenerske rošade

Strpljivi su ove sezone klubovi bili s trenerima, do Božića nijedan otkaz, a onda u kratkom razdoblju do Nove godine čak tri kluba najavila su promjene svojih menadžera. Neil Warnock na klupu Crystal Palacea stigao je u kolovozu, ali je u ova četiri mjeseca ostvario samo tri pobjede. U Londonu su mu već i pronašli zamjenu, dosadašnjeg trenera Newcastlea Alana Pardewa. Pardew je blizu odlaska bio i početkom sezone nakon serije loših rezultata, ali je u posljednjim susretima klub doveo na sredinu ljestvice pa i osvojio nagradu za najboljeg trenera studenoga.

No, razočaran odnosom s upravom koja mu nije mogla obećati nova pojačanja u siječnju ili barem ostanak ključnih igrača (ponajprije francuskog veznjaka Mousse Sissokoa), odlučio je prihvatiti poziv Crystal Palacea gdje je kao igrač proveo četiri godine.

Osim Newcastlea, u potrazi je za novim trenerom i WBA gdje proljeće na klupi nije uspio dočekati ni Alan Irvine.

Što se tiče transfera u zimskome roku, engleski su klubovi bacili oko na “pola Europe”, a na popisu mogućih zimskih pojačanja britanski je list Guardian izdvojio i dvojicu dinamovaca: Marcela Brozovića i Iva Pinta.

Novogodišnji susreti

Prvoga će se dana 2015. održati i 20. kolo prvenstva, treće u razmaku od tjedan dana. Najzanimljiviji će biti dvoboj za četvrtu poziciju između ozljedama načetog Arsenala i Southamptona. Novogodišnja je statistika na strani Arsenala koji je prvoga siječnja pobjeđivao u sedam od devet igranih susreta uz jedan poraz, premda je jedini remi bio upravo protiv “svetaca”.

Vodeći će Chelsea u goste Tottenhamu koji je neporažen još od posljednjeg susreta s Mourinhovom momčadi. Manchester City dočekat će Sunderland, dok Manchester United čeka teško gostovanje kod uvijek neugodnog Stokea.

>> Ancelotti i Bale složni: Ništa od transfera u Manchester United!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije