Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANIJEL SUBAŠIĆ:

Uspomena na Emirates: Jednom sam već zaustavio Wengerove topnike

Danijel Subašić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
25.02.2015.
u 11:00


Monaco je svladao Arsenal na Emirates kupu prošloga ljeta 1:0

Vratar hrvatske reprezentacije i Monaca Danijel Subašić (30) na Emirates stiže kao najbolji čuvar mreže Lige prvaka, čovjek koji je u šest utakmica primio samo jedan pogodak, od Brazilca Talisce iz Benfice. No, i s takvom hobotnicom na vratima klub iz Kneževine teško može biti favoriti protiv Engleza. Koeficijent na prolaz Monaca u četvrtfinale je čak 3,40, na Arsenal 1,30.

Međutim, jedan detalj iz ljeta prošle daje izvjesnu nadu Subašićevoj momčadi. Ovi suparnici sastali su se tada u polufinalu prestižnog Emirates kupa u Londonu i Monaco je tada u gostima svladao Arsenal sa 1:0, a Subašić je bio u vrhunskoj formi spektakularno obranivši zicer Jacku Wilsheru.

Pogodak za Monaco na toj utakmici postigao je Radamel Falcao, dok je napad Arsenala predvodio Alexis Sanchez.

Hrvat u stožeru domaćina

– Favoriti su, jaka momčad, iskusna. No idemo hrabro u London, nemamo što izgubiti. Nakon te prve utakmice bit ćemo pametniji, moći ćemo bolje procijeniti svoje izglede. Premda je u pitanju momčad iz europskog vrha, uvjeren sam da se možemo s njima nositi, jednako kako smo parirali Zenitu i Bayeru. Poraz od Benfice donijelo nam je naše neiskustvo – kazao nam je nedavno Danijel Subašić, jedna od najčvršćih karika hrvatske reprezentacije.

Smiren, hladnokrvan, koncentriran, eksplozivan, maksimalno pouzdan. Vratar koji je u 12 utakmica ove kalendarske godine primio samo jedan pogodak, prošloga tjedna od Guingampa. Monacovi izgledi protiv topnika najviše će ovisiti Subašićevu raspoloženju...

Monacu će s druge strane biti još jedan Hrvat, član Arsenalova stožera Mostarac Boro Primorac, dok će trener domaćina Arsene Wenger biti u posebnom raspoloženju. Francuz je, naime, čak sedam godina bio trener Monaca i s njim osvojio naslov francuskog prvaka. Njegov je to prvi trenerski trofej, imao je 39 godina, a momčad su mu predvodili Englezi Mark Hateley i Glen Hoddle.

– Posljednjih godina imali smo težak ždrijeb u osmini finala. Sada su šanse 50:50. Znamo da je Monaco jak u obrani, u grupnoj fazi nisu primili pogotke protiv jakih suparnika. Bit će nezgodno, ne smijemo nikoga podcijeniti - kazao je Wenger osvrnuvši se pritom i na svoj nekadašnji klub:

Emocionalni šok

– Bio sam pomalo iznenađen ždrijebom, očekivao sam nekog zvučnijeg suparnika. To je jedna od čudnih slučajnosti u životu, jer ipak sam u ta dva kluba proveo više od 25 godina. Neobično je igrati protiv njih u Ligi prvaka, bit će to za mene mali emocionalni šok.

>> Knez Subašić lovi Ruffiera: 703 minute čuva svoju mrežu netaknutom

>> Mandžukić ide na Jedvaja, Subašić brani mrežu protiv Arsenala!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije