Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje Reala

Uspješni debitant Zidane: Izdržali smo pritisak, a Ronaldo je bio sjajan

Real Madrid
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
18.02.2016.
u 08:59

Ronaldo zaledio Rim rekordnim 40. pogotkom u eliminacijskoj fazi LP.

Madridski Real i Wolfsburg napravili su već u prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka veliki korak prema četvrtfinalu. Real je 2:0 (0:0) pobjedom u Rimu praktički širom otvorio vrata plasmana među osam najboljih, a u sličnoj je situaciji i Wolfsburg, koji je u Gentu svladao istoimenu belgijsku momčad 3:2 (1:0). Naši reprezentativci, Luka Modrić i Mateo Kovačić, solidno su odigrali za Real, Modrić je bio na travnjaku svih 90 minuta, dok je Kovačić u 64. minuti zamijenio Isca...

“Ne diraj lava dok spava”! Talijanski novinari očito nisu čuli za tu izreku, pa su dan uoči utakmice pokušali isprovocirati Cristiana Ronalda, gurnuvši mu pod nos podatak da u gostima nije zabio gol dva i pol mjeseca, od 29. studenoga prošle godine! Ronaldov je ego, jasno je, bio povrijeđen, uvrijeđeno je napustio konferenciju za novinare, a pravi je odgovor ponudio na Olimpicu!

Zabio iz prvog udarca

Igrala se 57. minuta, u trku je primio loptu, sjajnom se fintom oslobodio Florenzija na rubu 16-erca s lijeve strane, pogledao je prema vratima i potom fantastičnim udarcem sa 18 metara pogodio suprotni, lijevi gornji kut vratara Szczesnyja. Bio je to prvi udarac na gol na utakmici, pogodak za nogometnog “Oscara”, čarobni potez portugalskog genijalca, kojem je ovo 33. gol u sezoni, 12. u Ligi prvaka. Inače, to mu je rekordni 40. pogodak u eliminacijskoj fazi Lige prvaka.

Ovaj je briljantni Ronaldov trenutak presudio pobjednika, do kraja je Jese povećao Realovo vodstvo u 86. minuti i Madriđani će, po svemu sudeći, prekinuti 29-godišnju negativnu seriju protiv talijanskih klubova u europskim kup-natjecanjima. Toliko dugo, naime, Real nije izbacio Talijane u nokaut-dijelu natjecanja! A ovo je bila prva Realova pobjeda u gostima kod talijanskih klubova nakon četiri remija i četiri poraza...

– Zadovoljan sam igrom i pobjedom. Znali smo da će biti teško, izdržali smo Romin početni pritisak i dirigirali utakmicom u nastavku. Ronaldo? Bio je super! I ne samo on, nego svi moji igrači, kao i oni na klupi koji su živjeli za pobjedu – rekao je trener Reala, Zinedine Zidane, koji je, eto, u Ligi prvaka debitirao pobjedom.

– Odigrali smo jednu od najboljih utakmica sezone, ali ni to nije bilo dovoljno. Nedostajalo nam je malo sreće, nije fer da izgubimo nakon ovako dobre igre. Hvala navijačima što su prepoznali naš trud i ispratili nas pljeskom – rekao je kapetan Rome, Alessandro Florenzi.

Nada za Belgijce

U drugoj utakmici, Wolfsburg je u Gentu držao visoko 3:0 vodstvo u 60. minuti, strijelci su bili Draxler (44. i 54. minuta), te Kruse (60.). No, tada se dogodilo nešto neobično za Nijemce – Wolfsburg se opustio i belgijska je momčad u ludo otvorenoj igri do kraja zabila dva gola (Kums u 80. i Coulibaly u 89. minuti), te tako zadržala kakvu-takvu nadu u čudo na uzvratu.

Međutim, čini nam se da je dovoljno čudesan bio i plasman Genta u osminu finala, teško je vjerovati da će Wolfsburg prosuti ovu prednost...

>>Grafička usporedba dva motora: Modrić vs Pjanić!

>>Ronaldo zabio golčinu, Jese zapečatio sudbinu Rome

>>Ronaldo se poigravao i ismijavao Modrića i Kovačića na treningu pa ljutit izjurio s presice

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije