Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA U tri utakmice domaćini ostvarili tri pobjede

Uspješan početak Bostona i LA Lakersa

lebron-txt.jpg
import
29.10.2008.
u 08:33

Počela je nova sezona lige NBA. Boston Celtics i LA Lakers, prvaci i finalisti prošle sezone, bili su uspješni domaćini, kao i Chicago Bulls.

Boston Celticsi su u prvoj utakmici nove sezone svladali u svom Gardenu Cleveland Cavalierse 90-85. Uoči utakmice održana je ceremonija od 20 minuta u čast osvajanja 17. naslova prvaka prošle sezone ovog slavnog kluba, koja je Paula Piercea, MPV-a finala prošle sezone protiv Lakersa, dovela do suza.

Cleveland se odbio uklopiti u feštu te je već nakon pet i pol minuta igre poveo s 14-4. Gosti su održavali prednost cijelo prvo poluvrijeme, koje su okončali vodstvom 50-43. Domaćin je najbolje odigrao treću četvrtinu, koju je dobio s 24-13. U posljednjoj su Celticsi pobjegli na 8 koševa razlike. Gosti su zaprijetili na kraju, ali je njihov vođa LeBron James promašio "layup" i dva od četiri slobodna bacanja u zadnjih 10 sekundi.

Pierce je bio prvi strijelac utakmice s 27 koševa. Rajon Rondo je za domaćine dodao 14 koševa uz 6 asistencija, 5 skokova i 3 osvojene lopte. Leon Powe je postigao 13 koševa, a Kevin Garnett prikupio 11 koševa i 6 skokova. Rey Allen ubacio je 8 poena. za goste LeBron James postigao je 22 koša u 36 minuta igre, uz 7 skokova i 6 asistencija.

LA Lakers je u Staples Centeru svladao Portland 96-76, kontrolirajući rezultat tijekom cijele utakmice. Kobe Bryant ubacio je 23 koša uz 11 skokova i 5 asistencija, dok je Pau Gasol svih 15 koševa ubacio u prvom poluvremenu. Najbolji gostujući strijelac bio je Travis Outlaw sa 18 koševa. Španjolac Rudy Fernandez debitirao je u NBA ligi sa 16 koševa, dok je Brandon Roy ubacio 14.

Portlandov 20-godišnji centar Greg Oden, godinu dana nakon što je izabran kao prvi izbor drafta, a potom propustio cijelu NBA sezonu zbog operacije lijevog koljena, na parketu je proveo nepunih 13 minuta prije nego što je ozlijedio desno stopalo. Promašio je prije toga sve četiri lopte koje je šutirao, ali je imao 5 skokova. U srijedu će obaviti pregled koji bi trebao pokazati koliko je ozljeda ozbiljna.

Bulls je u Chicagu pobijedio Milwaukee 108-95. Najbolji domaći strijelac bio Luol Deng sa 21 košem, Ben Gordon dodao je 18, a gostujući Michael Redd ubacio 30 koševa.

Roko Leni Ukić, jedini hrvatski košarkaš u NBA ligi, otvorit će novu NBA sezonu u srijedu, kada njegov Toronto Raptors gostuje u Philadephiji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije