Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doček za kraljicu diska

Perković: Rođeni sam pobjednik i želim pobjeđivati i upisati ime Lijepe Naše u zlatne knjige

Foto: Kruno Galjar
1/8
18.08.2022.
u 23:06

Podsjetimo, Sadra Perković slavila je u bacanju diska na Europskom prvenstvu u Münchenu. Najboljoj hrvatskoj atletičarki to je rekordno šesto uzastopno zlato.

Sandra Perković koja se upisala u povijest osvojivši šesto uzastopno zlato na Europskim prvenstvima večeras je sletjela u Zagreb gdje joj je u Zračnoj luci Franjo Tuđman upriličen doček.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ne razmišljam još o odlasku - započela je Sandra svoje obraćanje novinarima.

Sretna sam da sam tu i da sam zdrava. Kad sam zdrava onda sam nedostižna pa me onda baš i ne vole - kazala je dobro raspoložena Perković.

- Mogu reći da je moja mala greška što sam sjela nakon zagrijavanja i počela razmišljati sjetila sam se pokojnog trenera Ivančića, zasuzilo mi je oko, ali onda sam si rekla da bacam za zlato i onda sam zaoštrila i krenula - prisjetila se Kraljica diska.

Foto: Kruno Galjar

Rođeni sam pobjednik i želim pobjeđivati i upisati ime Lijepe Naše u zlatne knjige, dodala je Sandra.

Ispunila sam prvi cilj, pobijedila Amerikanku u Eugeneu, sada i drugi cilj pobjedila u Njemačkoj, a treći cilj je vratiti Dijamantnu ligu u Zurichu. Idem uloviti taj sedmi trofej i vratiti ga u svoje ruke, kazala je samouvjerena Sandra.

- Mislim da sam sada zrela, zdrava i spremna da postanem dijamantna kraljica - istaknula je. 

Nema zasićenja do Pariza 2024. Čula sam da je 2025. Svjetsko prvenstvo u Tokiju, tamo smo već bili ne trebamo opet ići - kazala je kroz smijeh Sandra i time se našalila o glasinama o svom umirovljenju.


Podsjetimo, U dramatičnom finalu Sandra je bacila 67.95 metara i slavila ispred Njemice Kristin Pudenz (67.87). Treća je bila još jedna domaća atletičarka, Claudine Vita (65.20).

"Kao i prije četiri godine u Berlinu, ponovno sam se morala boriti protiv jakih Njemica koje su postavljale svoje osobne rekorde i najbolje rezultate sezone. No, znala sam kako sam spremna i borba je bila stvarno dobra. Žao mi je što sam im pokvarila slavlje, ali i srebro i bronca su odličan rezultat. Ovo natjecanje je bilo na razini svjetskog prvenstva", rekla je Perković.

Upitana koji joj od šest europskih naslova najvažniji Perković je odgovorila:

"Najvredniji je, mislim, prvi iz 2010. godine kada sam na prvenstvo došla kao 19-godišnja klinka i osvojila svoj prvi veliki naslov. Tada nisam mogla niti zamisliti da ću 12 godina kasnije stajati ovdje s ovom medaljom".

Druga hrvatska predstavnica u finalu, Marija Tolj, završila je na vrlo dobrom šestom mjestu. Bacila je 63.37.

Hrvatskoj je to druga zlatna medalja na ovom Europskom prvenstvu. Prvu je osvojio Filip Mihaljević u bacanju kugle. Matea Parlov Koštro osvojila je srebrnu medalju u maratonu.

>> Pogledajte: Uspjelo joj je nešto što nikome nije: Sandra Perković šesti je put prvakinja Europe

 

Komentara 6

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
23:16 18.08.2022.

Bravo Sandra. Samo jako.

KE
Keoki
23:09 18.08.2022.

Naša dika i ponos! Bravo curo!

PR
prajdali100
23:26 18.08.2022.

LEGENDARNA Sandra Perković ! Za sva vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije