Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najjači turnir

Uskoro u Zadru četiri košarkaška euroligaša

02.05.2014., Dvorana Kresimira Cosica, Zadar - A-1 Liga za prvaka, 8. kolo, KK Zadar - KK Cedevita. Ive Ivanov.  Photo: Filip Brala/PIXSELL
Foto: Filip Brala/PIXSELL
13.08.2014.
u 09:15

- Rekli smo da ćemo prirediti najjači turnir u Hrvatskoj dosad ili da nećemo organizirati ništa, kaže Grdović

Sportski entuzijasti u najkošarkaškijem hrvatskom gradu najavljuju vrlo ugodno iznenađenje za sve poklonike "kraljice igara". Naime, od 18. do 21. rujna u Zadru će se održati iznimno jak klupski turnir, kakvog na ovim prostorima još nije bilo otkako je Hrvatska samostalna.

Dakle, u tjednu nakon Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, u Zadar stižu četiri euroligaša (Fenerbahče, Galatasaray, Cedevita, Alba), a konkurenciju će im još činiti sve jači turski prvoligaš Darušafaka te domaćin Zadar.

Od cijele te priče najviše bi trebao profitirati hrvatski euroligaš Cedevita. Imat će priliku vidjeti izravnog suparnika u euroligaškoj skupini (Alba), a i okušati snage s jednim (možda i oba) turska euroligaša od kojih će Fenerbahče, u drugoj godini trenera Željka Obradovića, zacijelo biti i kandidat za osvajanje naslova prvaka Europe.

Bit će to i prilika da Zadrani vide na djelu svog sugrađanina Luku Žorića (igrača Fenera) koji za zadarskog prvoligaša nikad nije igrao, a u međuvremenu je napravio zavidnu međunarodnu karijeru.

Osim toga, mogao bi to biti i vrhunac predsezone u turskoj košarci jer ako se u finalu susretnu Fenerbahče i Galatasaray, moglo bi se dogoditi da se baš u Višnjiku odigra nikad odigrana sedma utakmica finala turskog prvenstva kojeg je za zelenim stolom dobio Fenerbahče. Upravo zbog toga, organizatorima se javila i turska sportska televizija.

Na prvi pogled, za svakog košarkaškog zanesenjaka, ideja je sjajna, a provode ju ljudi iz tvrtke Sport Event u vlasništvu Zdenke Zrilić i Tončija Jeraka. Iskustvom, savjetima a ponajviše svojim kontaktima pomagao je zadarski košarkaški trener Pino Grdović.

- Rekli smo ili ćemo napraviti najjači turnir, nešto što u Hrvatskoj nikada nije bilo ili nećemo raditi ništa.

Grdović će još naglasiti da od svega toga ne bi bilo ništa bez energije i entuzijazma gospođe Zdenke Zrilić koja nam pak govori da to nije sve što njena tvrtka sprema.

- U travnju 2015. Zadar će biti domaćin Svjetske lige veterana pri čemu očekujemo dolazak od oko 80 momčadi, dok će se u listopadu održati drugo izdanje veteranskog Zadar mastersa. Osim toga, Euroligi smo izrazili želju da budemo domaćini jednom od turnira juniorske Eurolige. Osim što želimo Zadar ponovo učiniti košarkaškim središtem, cilj nam je i popuniti prazne termine između dviju turističkih sezona - ističe Zdenka.

>>Jasmin Repeša: U znatno boljem smo stanju no lani

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije