Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za HNS

USKOK nije ništa našao, Igor je lažno optuživao savez...

'11.10.2010., Znjan, Split - Igor Stimac, portret.  Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
29.11.2010.
u 17:56

Na inicijativu nekih članova Izvršnog odbora HNS-a podnesena je prijava disciplinskoj komisiji protiv Igora Štimca zbog izjava koje su narušile ugled Hrvatskom nogometnom savezu

Postupak pred Disciplinskom komisijom Štimca lako može formalno i pravno izbaciti iz utrke za fotelju predsjednika HNS-a...

– Zbog izjava koje su nanijele štetu ugledu HNS-a, na inicijativu nekih članova Izvršnog odbora, po službenoj je dužnosti podnesena prijava Disciplinskoj komisiji HNS-a protiv Igora Štimca – počeo je Srebrić.

– U kampanji je Štimac negativno govorio o financijskom poslovanju saveza, a optužio je i njegove čelnike za “crne torbe i crni novac” kojim se navodno kupuju glasovi u predsjedničkoj kampanji. Uslijedila je reakcija USKOK-a i nikakve nepravilnosti u radu saveza nisu utvrđene, pa je Štimac tako neutemeljenim optužbama nanio štetu ugledu saveza. Imamo i najave nekih članova IO-a da će protiv Štimca podnijeti prijave i redovnom sudu. Skupština je svake godine usvajala financijske podatke o poslovanju HNS-a, a državne institucije također imaju uvid u kompletno poslovanje.

Tko je podnio prijavu protiv Štimca?

– Neću spominjati imena, rekao sam da su to učinili neki članovi IO-a.

Kad će se sastati Disciplinska komisija?

– Ovih dana...

Inače, Disciplinsku komisiju vodi Mario Jutt iz Karlovca, a u njoj sjedi još pet članova.

Kakve su sankcije predviđene?

– Novčane i vremenske. Vremenskom kaznom zabranjuje se djelatnost u nogometnoj organizaciji na određeno vrijeme.

Bude li Štimac kažnjen, znači li to da će biti izbačen iz predsjedničke utrke?

– Ne bih to komentirao – rekao je Srebrić, no potom je naglasio:

– Izborna skupština HNS-a održat će se 17. prosinca, a svaki kandidat mora do 3. prosinca, 14 dana prije skupštine, izbornoj komisiji predati sedam potpisa županijskih saveza za kandidaturu. Odnosno, potpis saveza koji ga je kandidirao te još šest županijskih saveza koji mu daju potporu – rekao je Srebrić.

Marković u utorak predaje potpise, Štimac to još nije učinio, zadnji mu je rok petak. No, suspendira li ga Disciplinska komisija, Štimcu će biti onemogućena kandidatura i Marković će izgubiti protukandidata!

Treba dokazati i da kandidat nije sudjelovao u transferima

Vlatko Marković ima potpise ZNS-a (čiji je i kandidat) te još devet županijskih saveza, među kojima je i dubrovačko-neretvanski, koji se donedavno izjašnjavao neutralno. Štimac je bio pogođen spoznajom da su mu leđa okrenuli ljudi iz zavičaja.

Inače, uz potpise, svaki kandidat treba predati i potvrdu o prebivalištu posljednjih 12 mjeseci, potvrdu da se kandidat u posljednjih godinu dana nije bavio posredovanjem u transferu igrača, kao ni aktivnim suđenjem, te potvrdu da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

Ključne riječi

Komentara 36

DO
don07
12:35 29.11.2010.

kakva strast,kakva borba starog prdonje za toplu fotelju...he,he,he alo deda jesi razmišljao o staračkom domu?

JM
ja-ma
13:13 29.11.2010.

Zagrebačke županije?Mamiću,nikad više niti lipe nikome od tih krmaka,niti jednog igrača na posudbu,nikakve pomoći...Nek ih sada Štico pomaže!

OB
-obrisani-
20:52 29.11.2010.

Poslije dokaza da je lazov ako ima imalo karaktera trebao bi se sam povuci iz Hr nogometa i naravno ispricati Markovicu i cijeloj javnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije