Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJEDOČANSTVO NAJVEĆEG

Ušao sam u sobu i ugledao linije kokaina, marihuanu i puno žena...

Kokain
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
22.04.2020.
u 11:01

Već u toj prvoj epizodi, na jednom primjeru, košarkaški fanovi mogli su shvatiti zašto je Jordan bio najveći. Zato što se, na svoj način, izolirao od svega što je u tadašnjem NBA svijetu bilo loše.

U ovo epidemijsko vrijeme, glavna tema u svijetu poklonika košarke, ali i među NBA-jevcima svih naraštaja jest jedan posljednji ples. Riječ je o dokumentarnom serijalu o Michaelu Jordanu i Chicago Bullsima, nazvanom "The Last Dance", po tome kako je svoju posljednju sezonu u Chicagu nazvao legendarni trener Phil Jackson.

Već prva epizoda srušila je sve rekorde gledanosti na ESPN televiziji, kada su dokumentarci u pitanju. Dosadašnji rekord držao je dokumentarac o bejzbolašu Bou Jacksonu koji je privukao 3,6 milijuna gledatelja, dok je prvi čin sage o Jordanu i "Bikovima" privukao 6,3 milijuna televizijskih gledatelja.

A već u toj prvoj epizodi, na jednom primjeru, košarkaški fanovi mogli su shvatiti zašto je Jordan bio najveći. Zato što se, na svoj način, izolirao od svega što je u tadašnjem NBA svijetu bilo loše.

Uoči početka njegove prve NBA sezone u jednim je novinama izašao naslov "Bulls travelling cocaine circus" na što se, intervjuiran puno godina kasnije, Jordan slatko nasmijao. No, situacija koju je zatekao kao novak u jednoj hotelskoj sobi bila je više tragična nego komična.

– Kada da smo jednom prilikom bili u jednom hotelu u Peoriji, odlučio sam potražiti svoje suigrače i našao sam ih gotovo sve u jednoj sobi. Kada su mi otvorili, vidio sam stvari koje nisam vidio do tada u životu. Na jednom stolu bile su crte (op. p. zacijelo kokaina), na drugom marihuana, a soba puna žena. Odmah sam izašao jer sam pomislio "ako sada upadne neka racija, ja ću biti jednako kriv kao i svi ostali u sobi". Od tog trenutka, više-manje bio sam sâm.

Prema svjedočenju suvremenika, a i njega samog, Jordan je prvu sezonu živio kao da je na koledžu. Živio je u jednom stanu u gradu u kojem ga je često posjećivala njegova majka, a on bi u svoje slobodno vrijeme najčešće kartao s prijateljima ili gledao filmove.

– Sve što sam htio od svog slobodnog vremena jest da se dovoljno naspavam, ustanem i idem igrati košarku – naglasio je Jordan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije