Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

Ivo Karlović će prestići Gorana Ivaniševića ako dogura do osmine finala

Ivo Karlović
Reuters/PIXSELL
02.09.2015.
u 08:36

Div sa Šalate zaostaje 109 asova

Ivo Karlović pridružio se Marinu Čiliću u 2. kolu US Opena nakon što je gotovo rutinski, sa 6:3, 7:5, 7:5, pobijedio Argentinca Federica Delbonisa, 63. tenisača svijeta. Div sa Šalate pogodio je 21 as te tako sad za Goranom Ivaniševićem zaostaje samo 109 asova u vječitoj utrci najboljih servera.

Sada na Veselog

Za ulazak u treće kolo Ivo će se boriti s Čehom Jirijem Veselim, 48. na ATP listi (Karlović je 21.) koji je u trećem pokušaju napokon dohvatio drugo kolo US Opena pobijedivši na startu Talijana Lorenzija s tri puta po 6:4. Dan prije prvo su kolo prošli Marin Čilić i Ana Konjuh, a ispali su Borna Ćorić i Mirjana Lučić-Baroni. Donekle očekivani ishodi, osim kad je u pitanju Mikica. Iako je imala set i break prednosti, ona je poražena od 23-godišnje belgijske kvalifikantice Kiki Bertens (110.) sa 6:3, 4:6, 2:6. Makaranka nije obranila lanjske bodove (iz kvalifikacija je stigla do četvrtog kola) pa će doživjeti značajan pad na WTA listi i moguće nazadovati sa sadašnjeg 48. na 100. mjesto. Kako je 17-godišnja Ana Konjuh nadjačala Njemicu Tatjanu Mariju (66.), sa 6:4, 6:4 i postigla prvu pobjedu u glavnom turniru US Opena, ona će pak napredovati. U ovom je trenutku 65. (+14) što znači da je od Mikice preuzela primat najbolje hrvatske tenisačice (Ajla Tomljanović nastupa za Australiju). A kako je Marija Šarapova otkazala nastup, Ani se otvorio ždrijeb. U drugom kolu suparnica će joj biti 18-godišnja Ruskinja Darija Kasatkina, koja je upala kao sretna gubitnica i potom u 1. kolu bila bolja od Darije Gavrilove iz Australije (37.) sa 6:2, 4:6, 7:5.

Čilić protiv Donskoja

Kod tenisača Borna je pružio žestok otpor svom dobrom poznaniku Rafaelu Nadalu (31 viner), ali više od poraza sa 3:6, 2:6, 6:4, 4:6 nije uspio izvući.

Branitelj naslova Čilić svladao je 25-godišnjeg Argentinca Guida Pellu, od ponedjeljka 94. tenisača svijeta, sa 6:3, 7:6 (3), 7:6 (3).

– Moram priznati da sam na početku meča bio prilično nervozan. Kao branitelju naslova nije mi bilo lako ući na teren i biti maksimalno opušten. No pokušavao sam se usredotočiti na igru – kazao je Čilić kojega u drugom kolu čeka još jedan kvalifikant, Rus Jevgenij Donskoj (139. igrač na svijetu.

– Dobio sam ga prošle godine u Moskvi, i to u tri seta. Momak može odigrati jako dobro, ali mislim da je kvaliteta na mojoj strani – napomenuo je Čilić.

>> Karlović bez izgubljenog seta u drugo kolo US Opena

Komentara 4

TN
tamo.netko
11:02 02.09.2015.

Naprijed Ivo! Kao vino...

DO
doktor1
14:41 02.09.2015.

Marine nisi pobjedio na prvenstvu istočne Hercegovine nego US Openu, daješ pomalo retardirane izjave. Pogledaj npr. Kohlschreibera koji je 30 na svijetu. Ne može netko biti fir na terenu ako nije prije toga u glavi. Ako misliš da nekoga ne možeš pobjediti onda predaj meč i ne izlazi uopće na teren. Prije svog meča odi pogledati Ivu. I na kraju nemoj baš uvijek slušati Ivaniševića jer će ti faliti isto što i njemu a što on još ni dan danas nije shvatio.

PI
pinichi
11:58 03.09.2015.

Filiću, nije Kiki Bertens "belgijska kvalifikantica". Može biti samo nizozemska kvalifikantica, jer ona je NIZOZEMKA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije