Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELF OBRANIO BRONCU

Urugvajski vratar Muslera: Ja sam poklonio pobjedu Nijemcima

Thomas Mueller Egidio Arevalo
AFP
12.07.2010.
u 14:01

– Iako smo izgubili, možemo slaviti. Plasman među četiri najbolje momčadi na svijetu čudesan je za našu malu zemlju – rekao je Diego Forlan nakon poraza Urugvajaca 3:2.

Samir Khedira, jedno od otkrića SP-a, donio je Njemačkoj broncu u JAR-u postigavši odlučujući pogodak protiv Urugvaja (3:2).

Bolje su otvorili Nijemci (gol Müllera), Urugvaj se vratio (Cavani), pa poveo (Forlan). No, Elf je uvijek Elf, Jansen je utakmicu gurao prema produžecima, a Khedira stavio točku na i. Osvježenje iz Južne Amerike ipak nije izdržalo. Ovo je igra u kojoj uglavnom pobjeđuju Nijemci. Barem dok nema Španjolca.

Iako je najteže igrati utješne utakmice, ipak je i Nijemcima i Urugvajcima bilo stalo do toga da JAR napuste s broncom. Nijemcima jer uvijek žele pobijediti, a Urugvajcima jer znaju da se takva prilika pruža možda samo jednom u životu.

Kada se spusti zastor, Nijemci će nakon što su izbacili Englesku i Argentinu dugo žaliti što nisu vidjeli finale. Ali dobili su silno nadarenu generaciju.

Mozak Elfa, Bayernov nogometaš Bastian Schweinsteiger, izjavio je nakon osvajanja bronce da svi Nijemci moraju biti ponosni.

– Bila je ovo vrlo važna utakmica za naše navijače u Njemačkoj, koji su nas cijeli turnir fanatično podržavali – rekao je 25-godišnji veznjak te dodao:

– Svejedno, razočaranje zbog polufinalnog poraza i dalje je golemo. Nije nam sve ružičasto. No, u utakmici za treće mjesto pokazali smo pravi karakter vrativši se nakon rezultatskog zaostatka. Vrlo sam ponosan što sam bio dijelom ove momčadi, kao što moraju biti i svi Nijemci. Moramo se okrenuti budućnosti. Pred nama su velike stvari.

Iz urugvajskog tabora javio se samokritični golman Fernando Muslera.

– Nije ovo bila moja večer. Priznajem, griješio sam, i najveći sam krivac za slavlje Njemačke. No, podnijet ću stoički sve kritike.

Diego Forlan pogodio je za 2:1, no nije bilo dovoljno za neslomljivi Elf.

– Urugvaj može slaviti iako danas nismo pobijedili. Plasman među četiri najbolje reprezentacije na svijetu čudesan je za našu malu zemlju. Promašili smo previše prilika, a Nijemci su to kaznili – zaključio je urugvajski napadač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije