Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupina D

Kostarika priredila najveće iznenađenje savladavši Urugvaj

Kostarika
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/14
14.06.2014.
u 23:30

Za najveću senzaciju SP-a dosad strijelci su bili Campbell, Duarte i Urena dok je za Urugvaj pogodio Cavani.

Kostarika je pred 59 tisuća navijača na stadionu Castelao u Fortalezi priredila najveće iznenađenje na SP-u dosad i uvjerljivo pobijedila (3:1) favorizirani Urugvaj, četvrtu momčad sa prošlog SP-a u Južnoj Africi.

– Sjećam se kvalifikacija za SP 2010. Igrali smo s njima u doigravanju. Kod kuće je bilo 1:1, a u uzvratu, na njihovu travnjaku, postigao sam pogodak za prolaz. Bilo je jako, jako teško – rekao je Diego Lugano, kapetan Urugvaja u najavi utakmice, kao da je znao što će se dogoditi.

Momčad Oscara Tabareza, iako bez najveće zvijezde Luisa Suareza, koji nije nastupio budući da se nije oporavio od ozljede, očekivano je počela prvu utakmicu skupine D. Već u 22. minuti dosuđen je jedanaesterac za Urugvajce nakon prekršaja na Luganu koji je sigurno realizirao napadač PSG-a Edinson Cavani.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Kostarikanci su sramežljivo pokušavali izjednačiti da bi se u nastavku iznenađujuće razgoropadili i u svega tri minute preokrenuli rezultat.

Prvo je Joel Campbell, napadač Arsenala na posudbi u Olympiacosu, nakon ubacivanja Duartea sjajno primio loptu i poluvolejem neobranjivo zatresao urugvajsku mrežu. Postao je tako treći najmlađi strijelac u povijesti svjetskih prvenstava (21 godina i 353 dana).

Samo tri minute kasnije Bolanos je ubacio u šesnaesterac Urugvaja i sjajno pronašao Duartea koji pogađa glavom neobranjivo u suprotan kut. Taj pogodak je izazvao polemike zbog navodnog zaleđa.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Urugvajci su potom krenuli po izjednačenje jer su znali da ćeu slučaju poraza teško do osmine finala budući da im predstoje susreti sa snažnom Italijom i Engleskom.

No, umjesto poravnanja, u 85. minuti šokirao ih je Urena koji je ušao u igru tri minute prije toga.

Na kraju Urugvajcima su popustili živci pa je u sudačkoj nadoknadi Pereira pokosio Campbella i dobio crveni karton.

Težak posao očekuje Tabarezovu momčad u nastavku SP-a dok će Kostarikanci nastojati prirediti još neko iznenađenje.

>>Urugvajci optimistični: Suarez će biti spreman već za Kostariku


Uruguay 1-3 Costa Rica (All Goals) 14-06-2014 by VIP04

Ključne riječi

Komentara 5

L0
luena 01
22:33 14.06.2014.

Pogledaj jos jednom "laki" dodir... objerucke ga je uhvatio oko struka i srusio u kaznenom prostoru... sudac je bio direktno iza njega... nemoj izmisljati.. dr. Felix Byrch je najbolji njemacki sudac...

L0
luena 01
22:34 14.06.2014.

Ono sto je fukusima svirao to mozes kritizirati ali ne ovu utakmicu...

L0
luena 01
22:44 14.06.2014.

3:1 CRC

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije