Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RJEŠENJE NIGDJE

Uprave nema, direktor na odlasku, igračice nezadovoljne

Saša Romac
Marko Lukunić
21.10.2009.
u 10:13

Iako je predsjednik RK Podravka Vegeta Saša Romac najavio da će u rujnu sazvati skupštinu kluba na kojoj će ponuditi ostavku jer mu ta pozicija predstavlja opterećenje, to do danas nije napravio, upitno je i kada će to učiniti. Pogotovo sada kada je većina uprave uhićena i završila u zatvoru.

Dok javnost čeka hoće li itko odgovarati za nered koji već dugo vlada u redovima nekad velikog kluba, Podravkine rukometašice pripremaju se za nedjelju i prvu utakmicu Lige prvakinja u njemačkom Leipzigu.

- I dalje su nam dužni tri zaostale plaće i trogodišnje premije. Razočarani smo u ljude koji vode klub, toliko puta su prekršili obećanja da im više nitko ništa ne vjeruje. Ispada da su najbolje prošle igračice koje su potjerane iz kluba jer njima je klub isplatio sva dugovanja. Bojimo se da te novce nećemo nikada vidjeti - izjavila je razočarana igračica Podravke i dodaje kako pokušavaju na parketu ne razmišljati o tome, ali da cijela situacija u klubu nesvjesno ipak utječe na njih.

Da je krajnje vrijeme za temeljito pospremanje u klubu smatra i Krešimir Mulvaj, predsjednik šampionske Podravke 1996. godine i aktualni dopredsjednik.

- Treba napraviti potpunu rekonstrukciju svih razina u klubu - uprave, administracije, ekipe i stručnog kadra. Pritom ne mislim na trenera Zovka koji je zapravo i najjača karika u svemu. Ali, nema potrebe da u prvoj ekipi budu čak tri trenera. Koja je svrha Matijevića kao pomoćnog trenera? Na tom mjestu trebao bi biti netko mlađi, da se kali. Snježana Petika, primjerice. Treba smanjiti i broj zaposlenih u klubu te igračica pod ugovorom, a ne da ih moramo davati na posudbu i još ih plaćati. Vodi se socijala, a nema novca. Pojedincima se podilazi, a onda svi stradavaju - istaknuo je Mulvaj, koji se ne vidi u novoj Upravi ako se nešto ne promijeni jer, kaže, nema smisla raditi na ovakav način.

Mulvaj u pitanje dovodi i legitimitet sadašnje Uprave, s obzirom da je klub registriran kao Udruga građana, a predsjednik Romac u svom petogodišnjem mandatu nije sazvao niti jednu redovnu godišnju skupštinu. Smatra i kako za klub nikako ne može biti dobro da ga vodi politika, što trenutačno jest slučaj. Nije mu jasna ni odluka glavnog sponzora da smanji sredstva namijenjena klubu, kojem na taj način nanosi veliku štetu, dok je za tvrtku ušteda nikakva.

S obzirom na to da predsjednik Romac gotovo da i ne zna gdje se nalaze klupske prostorije, pitaju se navijači, nije li konačno došlo vrijeme da klub preuzme netko kome je zaista stalo, netko tko nema mentora u osobi bivšeg predsjednika RK Podravke Damira Polančeca i koji ga neće voditi iz interesa ili radi (samo)promocije. Netko tko je sposoban i željan vratiti klub na stare staze slave.

Upravu RK Podravka Vegete čine predsjednik Saša Romac, dopredsjednici Dragan Habdija i Krešimir Mulvaj te članovi Josip Nakić-Alfirević, Ivica Benotić, Dražen Sačer, Josip Friščić, Robert Markulin, Zvonimir Mršić i Zdravko Šestak. Predsjednik Nadzornog odbora je Josip Pavlović. Manje-više sve rijetki posjetitelji rukometne dvorane.

Ipak, mnogi navijači za stanje u klubu optužuju i direktora Marijana Domovića, kojeg smatraju odgovornim za mnoge loše poslovne poteze i srozani ugled RK Podravke u Europi nakon skandaloznog otkazivanja ugovora petero stranih igračica pred sam početak sezone.

- Na skupštini ću dati svoj mandat na raspolaganje. Ja sam službeni vojnik kluba i ako iduće vodstvo izabere svoje ljude, napustit ću direktorsko mjesto - za Večernji list potvrdio je Domović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije